13 January 2007

Αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στην Ρόδο( 2006)

Πολύ καλή προσπάθεια από τον Ρ.Ο.Τ.Α ( Ροδιακός όμιλος φουσκωτων σκαφών ) !!
Ας ευχηθούμε η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για όλους όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών Ελλάδος. Διοργάνωση που παρόλα τα προβλήματα κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη.
Δύο είναι κατά την γνώμη μου τα θετικά στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την χρονιά που πέρασε. Κατα πρώτον την προσπάθεια που έγινε για να υπάρξει ένας κατανοητός αλλά και αποδεκτός κανονισμός αγώνων και κατα δεύτερον, το "μεγάλο" ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος του φουσκωτού σκάφους για τους αγώνες αυτούς!
Στο μεν κανονισμό αγώνων η υιοθέτηση κάποιων διεθνών κανονισμών ( έστω και ρετουσαρισμένων στα Ελληνικά δεδομένα) ενδεχομένως οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα καλύτερο επίπεδο , στο δε ενδιαφέρον του κοινού η δυνατότητα να παρακολουθεί ιδίοις όμασι τα τεκταινόμενα στην πίστα του αγώνα ( πίστα όσο το δυνατόν εμφανή στα μεγαλύτερα της κομμάτια) ίσως δώσει μια ώθηση μεγαλύτερη της υπάρχουσας.Η μεγαλύτερη παραφωνία των φετινών αγώνων κατ εμέ , εάν εξαιρέσουμε τα όποια μικρά παράπονα που ακούστηκαν στον αγώνα των Αθηνών, ήταν ο αγώνας του Μακρύγιαλου. Η αποχή μεγάλης μερίδας αθλητών μελών του ΟΦΣΕ ήταν ένα μελανό σημείο στην όμορφη εικόνα που προσπάθησε να παρουσιάσει ( και το κατάφερε κατα γενική ομολογία) ένας νέος όμιλος στον τελευταίο αγώνα της περιόδου 2006.
Τέλος πάντων ας ελπίσουμε και ας το ευχηθούμε ότι τα καλύτερα έπονται.


No comments: