01 January 2007

"Δίκαιη δίκη"


"Ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ δικάστηκε , καταδικάστηκε και εκτελέστηκε από τους Ιρακινούς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας......."


Έτσι, ή κάπως έτσι μεταδόθηκε η είδηση από τα Ελληνικά κανάλια "ενημέρωσης" για την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν!! Αναρωτιέμαι εάν μας περνάνε για τόσο ηλίθιους ...ή εάν είμαστε τόσο ηλίθιοι τελικά!! Η είδηση συνοδεύτηκε βεβαίως και με την απαραίτητη δήλωση του Προέδρου Μπους ( για να μας υπενθυμίσει ασφαλώς τον λόγο όλων αυτών των δεινών που υφίσταται ο Ιρακινός λαός) ότι " η εκτέλεση είναι σημαντικό ορόσημο στην πορεία του Ιράκ προς την Δημοκρατία......"!! Και εδώ σου φεύγει προς στιγμή κάθε διάθεση να αρθρώσεις λόγο μην αντέχοντας τα εγκεφαλικά σου κύτταρα να μεταφέρουν έστω την πληροφορία προς το κεντρικό νευρικό σου σύστημα!! Ευτυχώς που η βλάβη σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μόνιμη.
Τέλος πάντων όπως και να έχει , εδώ τελειώνει μία Ιστορία 26 σχεδόν χρόνων ( 1979-2005) ενός ανθρώπου που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής, είτε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην περιοχή ( πόλεμος με το Ιράν 1980-1988) , είτε ως αυτόκλητος υποστηριχτής(!) του Παλαιστινιακού ζητήματος, είτε δρώντας υπό το πρίσμα της αλαζονείας μιας απόλυτης εξουσίας για πάνω από 2 δεκαετίας ενός ολόκληρου λαού!
Με την δίκη παρωδία και με την «με συνοπτικές διαδικασίες» απόφαση και εκτέλεση του η ανθρωπότητα έχασε δυστυχώς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθει πως παίζεται πραγματικά ένα παιχνίδι εξουσίας στην σκακιέρα του πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι με μόνο θύμα την ίδια.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι καταδικάστηκε λέει για τον θάνατο "148 σιιτών στην πόλη Ντουζάιλ σε αντίποινα της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του" το 1982!!!
Το 1982 λέει , τότε που ο Αραβικός κόσμος δεν τολμούσε να κοιτάξει ούτε καν στα μάτια τον Σαντάμ , καθότι κανακάρης της μαμάς Αμερικής ο λεβενταγάς !! Σφιχταγκάλιασμα που δεν σταμάτησε ούτε και με την εξόντωση- γενοκτονία 5000 και πλέον Κούρδων τον Μάρτιο του 1988, παρά το σοκ της παγκόσμιας κοινής γνώμης!! Σε αντίθεση βεβαίως με ότι ακολούθησε την εισβολή των Ιρακινών στρατευμάτων στο Κουβέιτ( Αμερικανικών συμφερόντων ) το 1990 !! Ας είναι και έτσι!! Δεν θα γίνω υποκριτής βγάζοντας κραυγές δήθεν αγωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλουν την κατάργηση της θανατικής ποινής , έστω και εάν έχουμε απέναντι μας εγκληματίες κατά του Ανθρώπινου γένους!! Καμία αντίρρηση ...αλλά στην προκειμένη περίπτωση να με συχωρέσετε δεν θα τα βάψω και μαύρα !! Θεωρώ ότι ο καθένας μας παρεμβαίνει στην εξέλιξη των πραγμάτων υπάρχοντας σε τούτον τον κόσμο, και τέτοιες "υπάρξεις" είναι περιττές και εν δυνάμει επιζήμιες . Με την προϋπόθεση επαναλαμβάνω μιας δίκαιης δίκης . Με την απολογία των πρωταγωνιστών να καταγράφεται , και την Ιστορία να «καθαρογράφετε» ούτως ώστε να υπάρχει ως παρακαταθήκη για το μέλλον στις γενιές που έρχονται. Δίκαια και εφ όλης της ύλης και μετά ας πάνε στο "καλό". Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους μας ( ως άτομα , γιατί η Ζωή παραμένει ) είτε με τον έναν (φυσικά αίτια) είτε με τον άλλον τρόπο ( εξωγενείς παράγοντες ) και δεν θα διαθέσω ούτε ένα δάκρυ για ανθρώπους ( υπάρχουν άλλοι που το δικαιούνται) που με την παρουσία τους επενέβησαν τόσο βίαια και τόσο δραματικά στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων !!
Αυτήν λοιπόν την δίκαιη δίκη εύχομαι να την έχουν και όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκονται , με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο σε μια συνεχιζόμενη ( για πόσο??) σφαγή αθώων .

"Πολεμώντας την τρομοκρατία" από την μια , δημιουργώντας ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο "στρατόπεδο" εκπαίδευσης όλο και περισσοτέρων "τρομοκρατών" από την άλλη.
Ίσως για να επιβεβαιώσουν(?) το σενάριο τους ή..... για να δημιουργήσουν την αιτία της ύπαρξης τους .

No comments: