03 February 2007

Διάπλους του Ισθμού






Το πέρασμα του Ισθμου (http://www.periandros.gr/)χρεώνετε ανάλογα με το μήκος του σκάφους!! Στην δική μου περίπτωση ( 7,8μ) το κόστος ήταν 160Ε και αφορούσε το πήγαινε έλα !! Η πληρωμή γίνεται στο ισόγειο του παραπάνω πύργου ελέγχου προσκομίζοντας τα χαρτιά του σκάφους. Να σημειώσω εδώ ότι η πληρωμή γίνεται ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο πύργο είτε κατευθύνεσαι προς τον Κορινθιακό είτε προς τον Σαρωνικό . Απλώς στην μία περίπτωση πληρώνεις πριν την διέλευση και στην άλλη μετά από αυτήν! Βρίσκετε από την πλευρά του Σαρωνικού κόλπου , όπως βλέπουμε το πέρασμα αριστερά. Δυστυχώς το να δέσει κανείς με φουσκωτό δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση με την έννοια ότι ο ντόκος είναι αρκετά ψιλός και με σημαντικό άνοιγμα από κάτω . Απλώς προσεγγίζουμε τον ντόκο και στέλνουμε κάποιον να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά!
Ο χρόνος αναμονής δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 30-45 λεπτά της ώρας
Βεβαίως υπάρχει και μία μικρή παραλία γύρω στα 150 μέτρα λίγο πιο πίσω και αριστερά όπως βλέπουμε το πέρασμα που εκεί μπορούμε να δέσουμε αρόδου. Δεξιά κι αριστερά της εισόδου του ισθμού( και από τις δύο μεριές) έχει ταβερνάκια που μπορούν να κάνουν τον χρόνο της αναμονής μας ...αρκετά ευχάριστο αλλά προσοχή μην δένετε δίπλα τους!! Τα κύματα που δημιουργούνται από την κίνηση των σκαφών στο στενό είναι σίγουρο ότι θα σας κάνουν ζημιά !
Η ταχύτητα διέλευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 2-3 κόμβους ....αλλά ποιος χρειάζεται να πάει και παραπάνω? Το αντίθετο θα έλεγα ότι είναι το πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να σταματήσεις για να χορτάσεις αυτό που αντικρίζουν τα μάτια σου γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ακολουθούν τα άλλα σκάφη. Και λέω στην καλύτερη γιατί η πορεία πίσω από προπορευόμενα σκάφη και δη μεγάλα , το αντιμάμαλο που δημιουργείται είναι θα έλεγα αρκετά "βασανιστικό" για τα μικρά σκάφη!! Πάντως σε κάθε
περίπτωση ο χρόνος διέλευσης είναι περιορισμένος και η κάθε κίνηση σου ελέγχεται από τον πύργο της εισόδου!!



































13 comments:

coolplatanos said...

Αν είναι δικές σου οι φωτογραφίες τις βρίσκω καταπληκτικές! Κρίμα που δεν γνωρίζω από σκάφη οπότε δεν κεντρίζουν και το ενδιαφέρον μου παρά μόνο σαν μέσο για ταξίδια όπου έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τέτοιες εικόνες. Αλήθεια με τι ασχολείσαι εσύ και έχεις σκάφος και ταξιδεύεις από όσο έχω καταλάβει;

Kapetanios said...

Καλημέρα coolplatanos
Ας είναι καλά το "αερικό" μου και τα "μεθυσμένα χρώματα" που βλέπουν πίσω από τις εικόνες!!
Εγώ απλώς "ταξιδεύω"!!
Τώρα για την ασχολία μου ....πια από όλες? Δουλεύω σαν το σκυλί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορώ να "πάρω" με το έτσι θέλω τις στιγμές ευτυχίας που μου αναλογούν! Και η θάλασσα μου τις χαρίζει απλόχερα!
Και εγώ έτσι τα βλέπω (σαν μέσον) τα σκάφη ...αλλά έλα πες μου πως να μην αγαπήσω αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να "φεύγω"?

Kapetanios said...

Γμτ τώρα αντιλήφθηκα ότι δεν "ανοίγουν" οι φωτο!!! Θα τις ξανανεβάσω και βλέπουμε.

Μαύρος Γάτος said...

Γειά σου ρε Καπετάνιε με τα ταξίδια σου.... Δυστυχώς εγώ δεν μπ[όρεσα αν κρατήσω την υπόσχεσή μου να μην σού ξαναχαλάσω το κέφι (σήμερα).

Kapetanios said...

Καλώς τον Γάτο!!
Βαλτός ήσουν σήμερα για να μην με αφήσεις να "ταξιδέψω" χαχαχα
Χαλάλι όμως με έκανες και ξανά ζωντάνεψα! Έτσι και αλλιώς δεν είχα και πολύ κέφι!!
Τα λέμε.

ο δείμος του πολίτη said...

Και τον προβληματισμό σου κατανοώ για το τραμπάλισμα κατά το δέσιμο από τα απόνερα άλλων σκαφών και για την ομορφιά του τοπίου δεν ξέρω τι να πω. Έχω περάσει αρκετές φορές και πάντα με εντυπωσιάζει το πέρασμα.

Kapetanios said...

Γεια σου δειμο!
Τα απόνερα στο στενό είναι το κάτι άλλο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή , ιδικά εάν έχεις μικρό σκάφος!!
Δέος είναι η λέξη που ταιριάζει για το θέαμα που αντικρίζει κανείς !
Έχουμε σκαφάκι Κυρ δείμο μας?

ο δείμος του πολίτη said...

Όχι, φτωχούλης είμαι. Αλλά ταξιδεύω σαν ξεναγός χρόνια και γνωρίζω μερικούς κανόνες ή προβλήματα από τους καπεταναίους με τους οποίους συνεργάζομαι (σε ξεναγήσεις, μικρές βόλτες κλπ) και καταλαβαίνω τι εννοείς.

Kapetanios said...

Όλοι μας φτωχοί είμαστε φίλε μου !!
Και πως να μην είμαστε , αφού ΜΟΝΟ λίγα χρόνια μπορούμε να αγοράσουμε σε τούτη την ζωή ΟΣΑ λεφτά και εάν έχουμε.
Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων!! Ο άνθρωπος που έχει τον καημό να πάρει ένα σκαρί ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ο κόσμος να χαλάσει. Μα θα είναι μικρό , μα θα είναι παλιό , μα θα το βρει σπασμένο και θα κάτσει να το φτιάξει , μα θα στερηθεί από κάποια άλλα, κάτι θα βρει τέλος πάντων και θα το αποκτήσει!!
Πάντως το ταξίδι είναι το παν φίλε μου ...το ταξίδι!!
Σε ζηλεύω να ξέρεις.

coolplatanos said...

Καπετάνιε οι φωτογραφίες πάλι δεν ανοίγουν όλες. Δεν ξέρω τι συμβαίνει γιατί το συνάντησα και σε άλλα blogs και στο δικό μου. Για δες το

coolplatanos said...

Δεν σου δίνω πληροφορία τι να κάνεις γιατί δεν βρήκα άκρη, αλλά απλά εξαφανισμένη μία φωτογραφία που την ανέβασα ξανά

coolplatanos said...

Αμα κάνω κλικ πάνω στα κενά μικρά τετράγωνα αρχίζουν και εμφανίζονται, αλλά βγάζει τάχα μου πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το picassa. Το ίδιο έβγαζε και στο δικό μου παρόλο που δεν ανεβάζω φωτό από το picassa

Kapetanios said...

Καλημέρα coolplatanos!
Προσπαθώ να βρω μια λύση αλλά να με πάρει και να με σηκώσει πολλά δεν γνωρίζω!! Τις έχω ανεβάσει 3 φορές μέχρι τώρα ( είναι και πολλές οι άτιμες) και πάλι τα ίδια!! Όποτε θέλει όποια θέλει ανοίγει.
Στο imageshack ποτέ δεν είχα πρόβλημα , άσε που ανέβαιναν πολύ ποιο γρήγορα!
Να είσαι καλά πάντως και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!