21 February 2007

Υπέρβαση καθήκοντος!

Μαθημένος να μην κρατώ το στόμα μου κλειστό- έστω και εάν η συνέπειες είναι "μεγάλες"- είμαι αναγκασμένος να ανοίξω ένα θέμα στο μικρό μου μπλογκ το οποίο δείχνει πόσο εύκολα η άποψη μας περί "χρέους και καθήκοντος" μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους και μονοπάτια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!
ΠΧ:"
Ο εικονιζόμενος επαγγελματίας με το κλειστό φορτηγό ....... ξεφορτώνει χαρτικά για το απέναντι κτίριο γραφείων. Όταν βλέπει πως τον φωτογραφίζω, (!!!) αναφωνεί «Ρε φίλε, επαγγελματίας είμαι!». Κι όμως, σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να......"
Η :"Στο τσαφ πριν φύγουνε οι "μάγκες" τους πρόλαβα!!!!!" (!!!!)

Η :"ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο .......... ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;;;" (!!)
Παραθέτω παρακάτω- ως εφαλτήριο -συνομιλία μου με άλλον μπλόγκερ -Μαύρος Γάτος-σε θέμα που άνοιξε και επιφυλάσσομαι για την συνέχεια!
Υ.Γ Δεν θα μπορούσα -το θεωρώ ανέντιμο-να συνεχίσω την αντιπαράθεση μου με τον συγκεκριμένο μπλογκερ στον δικό του χώρο μην θέλοντας από την μια μεριά να καταχραστώ με την άποψη μου τον χώρο του, και από την άλλη δεν θα ήθελα να "εκμεταλλευτώ" την αναγνωσιμότητα του "διαφημίζοντας με" μομφή η οποία -εάν υφίστατο- δεν θα μου άρεζε καθόλου !


ΘΕΜΑ:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΦ.ΕΛΛ.Ο.Ι

ΚΑ.(ΦΡΟΙ) ΕΛΛ.(ΗΝΑΡΑΔΕΣ) Ο.(ΔΗΓΟ)Ι - η προσπάθεια να αποφευχθούν μηνύσεις από θιγόμενους είναι εμφανής με το παιχνίδι των παρενθέσεων , αλλά οφείλω να τον ενημερώσω ότι υπάρχει και η έμμεση προσβολή και εξύβριση ;)))

Η κουβέντα γίνεταιεδώ και η συγκεκριμένη στιχομυθία είναι:

apetanios said...

Μαύρος Γάτος said... "Επειδή απ όλους αυτούς (που συνήθως είναι το ίδιο πρόσωπο) πιό εύκολο να πιαστεί στα πράσσα είναι ο οδηγός που παρκάρει σαν Κάφρος, κυρίως τέτοιες φωτογραφίες θα δημοσιεύονται εδώ..."


Ωχχχ !! Με βλέπω πρώτη μούρη στο μπλογκ σου χαχαχαχα
Άντε βρε ...ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!
Με αυτοκαταγγέλλω γιατί όταν έκανα ένα έργο ( Επαγγελματικό Επιμελητήριο) στην πλατεία Αριστοτέλους πριν καμιά 5-6 χρόνια είχα πάνω από ....100 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψης πεζοδρομίου!!
Εύγε στην Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης που έκανε πολύ καλά την δουλειά της!!
Να σκεφτείτε ότι στην αρχή μετά κόπων και βασάνων μου έδιναν και καμιά άδεια, αλλά ύστερα από την καθόλου κακοπροαίρετη διαμαρτυρία των επαγγελματιών της περιοχής(1) , σταμάτησαν να μου την παρέχουν. Και έτσι.....
(1) Οι ομοιότητες με αντίστοιχους "αγανακτισμένους πολίτες" οι οποίοι φωνάζουν τρις και λίγο το 100 επειδή ενοχλούνται από τον θόρυβο, θέλουν ένα Σαββάτο να κοιμηθούν μέχρι αργά, "σκονίζονται", δεν έχουν μέρος να βάλουν τα αυτοκίνητα τους όταν γίνονται σκυροδετήσεις ή εκσκαφές στην γειτονιά τους κλπ, είναι απλώς συμπτώσεις!!
Βεβαίως το γεγονός της δικής τους παραβατικότητας( πολλές φορές ΔΕΝ γίνεται αλλιώς) όταν έκαναν το δικό τους σπίτι ή μαγαζί ουδόλως τους ενδιαφέρει .... σάμπως οι ίδιοι το έχτισαν χιχιχιχι( σαρδόνιο γέλιο "εξυπνάκηδων" το οποίο λαμβάνει χώρα γυρνώντας την πλάτη στον συνομιλητή τους ).
Γάτε , έχοντας ήδη 25 και βάλε χρόνια στην πλάτη μου στον χώρο των κατασκευών και μάλιστα μέσα σε πόλεις έχω να καταθέσω ετούτο: ο τόπος αυτός έχει να επιδείξει στρατούς ολόκληρους από «αγανακτισμένους πολίτες» -και όχι μόνο ;)-και θα το δεις να συμβαίνει με την πληθώρα ύλης που θα προκύψει στο νέο σου μπλογκ!
Αντίθετα, αυτό που μας λείπει είναι μια γόνιμη αυτοκριτική ( όχι για το θεαθήναι και για την άφεση αμαρτιών )και ένας λιγότερος ατομικισμός! Εμπρός λοιπόν να βγάλουμε το δικό μας αυτοκίνητο φωτογραφία , το δικό μας σπίτι που χτίζεται παράνομα , και τις δικές μας ψευδές φορολογικές δηλώσεις , ΟΧΙ των άλλων !!
Σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να δω την ανταπόκριση μας και όχι με εκ του ασφαλούς καταγγελίες , χαρακτηρισμούς και τοποθετήσεις!
Το ότι δεν συμπαθώ τις γάτες στο έχω πει? χαχαχαχα
Για τον ..«οδηγό που οδηγεί μέσα στη μαύρη σούρα του (και στην πολλή σκοτούρα του), μιλώντας στο κινητό με το αγαπουλίνι, πίνοντας την φραπεδιά ( ή την φραπελιά) με το ένα χέρι και καπνίζοντας με το άλλο.».. και εγώ μέσα.
Συνήθως με το που τους βλέπω , με πιάνουν τα καντήλια μου και εάν βρω ευκαιρία τους ξηγιέμαι και αλμυρό φιστίκι ιφ γιου αντεστεντ μι :))

Τρίτη, Φεβρουάριος 13, 2007 11:43:00 μμ

Μαύρος Γάτος said...

.......

Καπετάνιε, λες

Εμπρός λοιπόν να βγάλουμε το δικό μας αυτοκίνητο φωτογραφία , το δικό μας σπίτι που χτίζεται παράνομα , και τις δικές μας ψευδές φορολογικές δηλώσεις , ΟΧΙ των άλλων !!

Προφανώς ΔΕΝ έχω τίποτε από αυτά, αλλιώς δεν θα δικαιούμουν να ομιλώ.... ¨οσο για το αυτοοκίνητο, που είναι και το θέμα μας, προτιμώ να κάνω άπειρους γύρους, παρά να το βάλω σε μέρος που εμποδίζει. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Σάββατο, Φεβρουάριος 17, 2007 3:11:00 μμ


Συνεχίζω λοιπόν :
Δυστυχώς όχι μόνο δεν καλύφθηκα αλλά και στεναχωρέθηκα ιδιέτερα απο την απάντηση σου!! Περίμενα μια πιό "σοβαρή" τοποθέτηση , τοποθέτηση που να εμπεριέχει "στοιχεία" όπως : στόχος του μπλογκ, προτάσεις, αναφορές σε ενδεχόμενες καταπατήσεις προσωπικών ελευθεριών και δεδομένων, κλπ και όχι ανακοινώσεις του στυλ : εγώ ο άψογος και ως τέτοιος δικαιούμαι να είμαι ο κριτής σου,σας και εάν σου αρέσει!! Βεβαίως είναι αναφαίρετο δικαίωμα η άποψη σου αλλά όταν είσαι έτοιμος να παρέμβεις- και ενδεχομένως ΣΟΒΑΡΑ- στην ζωή των άλλων ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μια απλή άποψη!!!!!!
Λες :¨οσο για το αυτοοκίνητο, που είναι και το θέμα μας"!!!!
Σήμερα το αυτοκίνητο, αύριο κάτι άλλο !! Δεν έχει καμία σημασία ποιο θέμα διαπραγματεύεσαι αλλά ΠΩΣ το διαπραγματεύεσαι και είχα την εντύπωση ότι το είχες εμπεδώσει με την συμμετοχή σου στους όποιους κοινωνικούς αγώνες συμμετείχες.


Ως θέμα προβληματισμού βάζω εδώ το :

"Υπεραμύνομαι του δικαίωματος στην ιδιωτικότητα και στο απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, όπως αυτό ορίζεται από τα άρθρα 9, 9Α και 19 του Συντάγματος της Ελλάδας [3], και το άρθρο 8 της Χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων [4]. Τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προσωπικά στοιχεία, νόμιμες ενέργειες, προσωπικά μηνύματα και συνομιλίες, πληροφορίες τοποθεσίας και μετακίνησεων, προσωπικές επαφές και αγοραστικές συνήθειες."
που είναι μέρος απο την :Διακήρυξη για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο.

Για τα δικαιώματατων πεζών έχουν γίνει κάποιες κινήσεις αλλά αυτό παραπάει κατά την γνώμη μου, η οποία- γνώμη - δεν δαιμονοποιεί κανέναν ούτε δίνει το έναυσμα για κάποιο κυνήγι μαγισσών !! .......το οποίο στο κάτω κάτω είχε και περισσότερο γούστο καθότι επακολουθούσε κρέμασμα και οινοποσία.

"Ο κακός"

12 comments:

Μαύρος Γάτος said...

Καπετάνιε.

Πρώτον ΔΕΝ με γνωρίζεις, ούτε εμένα ούτε και τίποτα για μένα, άρα τζάμπα στεναχωριέσαι για λογαριασμό μου, εφόσον ΔΕΝ είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν αυτά που γράφω είναι αλήθεια ή ψέμματα.

Δεύτερον ΔΕν παραβιάζω ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό δεδομένο, εκτός αν θεωρήσουμε ότι έχουν προσωπικά δεδομένα τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ στις φωτογραφίες μου δεν διακρίνονται πρόσωπα οπότε όλα όσα αναφέρεις, "προσωπικά στοιχεία, νόμιμες ενέργειες, προσωπικά μηνύματα και συνομιλίες, πληροφορίες τοποθεσίας και μετακίνησεων, προσωπικές επαφές και αγοραστικές συνήθειες" , είναι άσχετα και παραπλανητικά.

Δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο και πολύ περισσότερο τίποτα το ηθικά μεμπτό στο να φωτογραφίζεις αυτοκίνητα σε δημόσιους χώρους. Πόσο μάλλον όταν αυτά βρίσκονται σε εντελώς παράνομη θέση.

Λυπάμαι, γιατί νόμιζα ότι συνεννοούμαστε.

Μαύρος Γάτος said...

Θα ήθελα επισης να σού πω κι εδώ, πως σίγουρα δεν είμαι ο mr τέλειος και δεν είμαι άμωμος, αλλά σίγουρα είμαι και ΠΟΛΥ καλύτερος από τους Κάφελλους, τουλάχιστον όσν αφορά την ΟΔΙΚΗ μου συμπεριφορά. Λες:

Εμπρός λοιπόν να βγάλουμε το δικό μας αυτοκίνητο φωτογραφία , το δικό μας σπίτι που χτίζεται παράνομα , και τις δικές μας ψευδές φορολογικές δηλώσεις , ΟΧΙ των άλλων !!

To blog στο οποίο αναφέρεσαι ασχολείται ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ και όχι με την φοροδιαφυγή ή με τις παράνομες οικοδομές, ας μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Και όχι, δεν έχω παρκάρει ΠΟΤΕ σε θέση ανάπηρου, και όχι, δεν έχω κλείσει ΠΟΤΕ πεζοδρόμιο, και αν δεν με πιστεύεις κανένα πρόβλημα, απολύτως, και καμμιά απολύτως παρεξήγηση.

Επίτρεψέ με όμως να πω ότι δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω αυτήν την -γνωστή - νοοτροπία ότι "κανείς δεν είναι αναμάρτητος άρα κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί". Δεν το βρίσκω καθόλου λογικό σαν επιχείρημα.

Τέλος, να πω για όποιον διαβάσει αυτήν την συζήτηση ότι τα αποσπάσματα που αναφέρει ο Καπετάνιος στην αρχή δεν ανήκουν σε κάποιον "άλλο' blogger, αλλά σε μένα τον ίδιο. Εκτός από εκείνο με τον επαγγελματία, που ανήκει στιοον 'Σκύλο της Βάλια Κάλντα". Απλά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Kapetanios said...

"Πρώτον ΔΕΝ με γνωρίζεις, ούτε εμένα ούτε και τίποτα για μένα, άρα τζάμπα στεναχωριέσαι για λογαριασμό μου, εφόσον ΔΕΝ είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν αυτά που γράφω είναι αλήθεια ή ψέμματα."

Σε παιδιά απευθύνεστε κύριε??

"Δεύτερον ΔΕν παραβιάζω ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό δεδομένο, εκτός αν θεωρήσουμε ότι έχουν προσωπικά δεδομένα τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ."

Με ειρωνεύεστε κύριε?
Τα αυτοκίνητα έχουν κατόχους και η αναφορά σας -και μάλιστα με φωτογραφίες-σε αριθμό κυκλοφορίας, οδό στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο , ημερομηνία και ώρα "φωτογραφίζει" και διαπομπεύει-υπό προϋποθέσεις- τον κάτοχο του! Το αυτοκίνητο μας κύριε το γνωρίζουν αρκετοί άνθρωποι ,ανάλογα με τον κύκλο του καθενός μας. Στο Ιντερνετ γράφετε κύριε και όχι σε κανένα προσωπικό σας ημερολόγιο!!!

"ΠΟΥΘΕΝΑ στις φωτογραφίες μου δεν διακρίνονται πρόσωπα"
Με κοροϊδεύετε κύριε?
Σε τουλάχιστον 4 φωτογραφίες φαίνονται πρόσωπα , με τις δύο να δείχνουν μάλιστα και ζευγάρια!!
Εκτός εάν ξέρετε εσείς ότι δεν εμπλέκονται στο "έγκλημα" της παράνομης στάθμευσης! Αλλά μάλλον το γνωρίζετε απόρροια της παρακολούθησης ανύποπτων πολιτών με την φωτογραφική μηχανή σας στο χέρι!!!

"είναι άσχετα και παραπλανητικά"
Δεν απαντώ γιατί δεν θα σας είμαι και τόσο ευχάριστος! Σας επιστρέφω το ύφος της παρατήρησης και θα σας ήμουν ευγνώμων εαν μου κάνατε την τιμή να .....το ξανατσεκάρεις καλύτερα δίνοντας ενδεχομένως μεγαλύτερη προσοχή στον χρωματισμό του κειμένου.

"Πόσο μάλλον όταν αυτά βρίσκονται σε εντελώς παράνομη θέση."
Η αυτοδικία είναι ποινικά κολάσιμη.
Αν είναι δυνατόν να μπορεί να εξασκεί βία ( σωματική ή ψυχολογική) ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης επειδή πιστεύει στην "νομιμότητα"!! Πηγαίνετε κύριε στα σώματα ασφαλείας και όταν σας διορίσουν τότε -και μόνο σε υπηρεσία-μπορείτε να μας "τιμωρείτε"!! Και πάλι όμως ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ αλλά μέσα στα πλαίσια που επιβάλει ο νόμος!! Και από ότι γνωρίζω η δημοσίευση φωτογραφιών επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις σεσημασμένων και καταζητούμενων εγκληματιών!
Παράδειγμα ψυχολογικής βίας:
"Ο εικονιζόμενος επαγγελματίας με το κλειστό φορτηγό ....... ξεφορτώνει χαρτικά για το απέναντι κτίριο γραφείων. , Όταν βλέπει πως τον φωτογραφίζω, (!!!) αναφωνεί «Ρε φίλε, επαγγελματίας είμαι!». , Κι όμως, σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να......"
Καλά που δεν ήξερε ο άνθρωπος τι επρόκειτο να συμβεί με τις φωτογραφίες και ότι αυτός που τις τραβούσε ήταν ένας "κατά συνείδηση" σερίφης γιατί μπορεί να είχαμε και δράματα! Τότε να σας έβλεπα τι θα δηλώνατε!! Τα ίδια έχουμε και με τους επαγγελματίες "δημοσιογράφους" που χώνουν την μούρη τους -και την κάμερα- όπου να ‘ναι εις το όνομα της "ενημέρωσης"!!

"Λυπάμαι, γιατί νόμιζα ότι συνεννοούμαστε."

Σας παρακαλώ κύριε , σας παρακαλώ!!
Δεν σας επιτρέπω να φαντάζεστε ότι "συνεννοούμαστε" την στιγμή που "συνεννόηση" σημαίνει για εσάς να υιοθετήσω πρακτικές το λιγότερο φασιστικές και να πάρω παραμάσχαλα μια φωτογραφική μηχανή διαπομπεύοντας κοσμάκη εις το όνομα μιας -το κέρατο μου- "τηλεθέασης" ενός μπλογκ!!! Έλεος λέμεεεε.

"αλλά σίγουρα είμαι και ΠΟΛΥ καλύτερος από τους Κάφελλους, τουλάχιστον όσν αφορά την ΟΔΙΚΗ μου συμπεριφορά."

Μην περιαυτολογείτε κύριε.Ότι είστε για εσάς είστε και εάν δεν σας αρέσει αλλάξτε το!Δεν σας δίνει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα η άποψη σας για τον εαυτό σας! Και μία συμβουλή -εάν μου επιτρέπετε φυσικά-, ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με την κοινωνική σας συμπεριφορά!

"δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω αυτήν την -γνωστή - νοοτροπία ότι "κανείς δεν είναι αναμάρτητος άρα κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί"."
Ποιος σας είπε ότι δεν δικαιούστε να μιλάτε κύριε. Αυτό το κάνετε ελεύθερα και μάλιστα τα λέτε τόσο ωραία-ειρωνικό χιούμορ-να παριστάνετε τον σερίφη της πόλης μας δυσκολεύομαι να δεχθώ αδιαμαρτήρητα!!

"Τέλος, να πω για όποιον διαβάσει αυτήν την συζήτηση ότι τα αποσπάσματα που αναφέρει ο Καπετάνιος στην αρχή δεν...Απλά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις."

Με προσβάλετε κύριε -αλλά που να το καταλάβετε ,με το πάθος της νομιμοφροσύνης να σας έχει κλείσει τα μάτια-έχω βάλει λινκ με το θέμα σας.Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργούνται παρανοήσεις!!
Παρανόηση που πιστεύω ακράδαντα-όσο και να θέλει να κρυφτεί κανένας πίσω από τις λέξεις και τα κείμενα δεν το καταφέρνει-ότι είναι και η μόνη αιτία της στάσης που εκφράζετε με το νέο σας μπλογκ!
Έχετε επίπεδο αντίληψης που φαίνετε μέσα στην θεματολογία σας και το μόνο που σας ζητώ είναι μια δεύτερη σκέψη.Μέλημα μας πρέπει να είναι η δημιουργία πολιτισμού για το αύριο και όχι η επιστροφή στο παρελθόν , η οποία πιστέψτε με είναι γεμάτη από ανάλογες συμπεριφορές πολιτών.
Σας είπα ότι το θέμα ΔΕΝ είναι τι διαπραγματεύεστε αλλά ΠΩΣ το διαπραγματεύστε!Και πεπατημένες τέτοιου είδους πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να τις αναπαράγουμε!
Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στην συζήτηση.
"Ο κακός"

Υ.Γ Το "κακός" είναι ένας χαρακτηρισμός που με ακολουθεί σε όλη μου την δικτυακή "καριέρα" χαχαχα και ίσως τελικά να είναι σωστός!

Kapetanios said...

Δηλαδή στην λαϊκή ν
Γάτε ..αφού εις ωραίος ρε συ , πάρτο αλλιώς να τελειώνουμε! Δεν λέει ρε καρντάση να γίνουμε κυβερνομπατσοι, έτσι για το τίποτα!
Φώναξε , πλακώσου, βρίσε , κάνε μηνύσεις, ξεσκίσου να γράφεις στους τοίχους και στις γέφυρες αλλά αγάντα ρε να μην γίνουμε μια από τα ίδια δαύτους , όπως με ανθρώπους που καίνε βιβλία γιατί λέει είναι αντιχριστιανικά, ανθρώπους που μαζεύονται για να λιντσάρουν τον άτιμο, ανθρώπους που καρφώνανε κομουνιστές για το καλό της κενωνίας, ανθρώπους που ..άσε δεν θέλω να γράψω κανένα κατεβατό πάλι χχαχαχα
Άντε ξεκόλλα λέμεεεε!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Καπετάνιε,
εγώ τράβηξα τη φωτογραφία κι έγραψα τη λεζάντα, οπότε αδίκως τραβολογάς τον έρ'μο το μαυρόγατο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχα σκεφτεί αυτά που λες, ωστόσο -επειδή κάτι έχω μάθει και πάθει από παραβίαση προσωπικών δεδομένων- πιστεύω ότι δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο η δημόσια καταγραφή μιας σαφέστατης παράβασης του ΚΟΚ. Του ΚΟΚ, λέμε, ε;

Μαύρος Γάτος said...

Δεν έχω συνηθίσει να 'διαλέγομαι ' με τόση φαρμακερή ειρωνία. Αυ΄το δεν είναι διάλογος, καταντά σκυλοκαυγάς, και οι γάτοι από τέτοια απέχουν.

Μία διευκρίνιση μόνο. Λες:

η προσπάθεια να αποφευχθούν μηνύσεις από θιγόμενους είναι εμφανής με το παιχνίδι των παρενθέσεων

Να με μηνύσει κάποιος για ποιό πράγμα;;;; Επειδή φωτογραφισα ΔΗΜΟΣΙΑ παρκαρισμένα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;;;;; Πας καλά;;;;

Οι παρενθέσεις λοιππον δεν έχουν κανέναν παρόμοιο στόχο. ΚΑΦΕΛΛΟΙ σημαίνει ΚΑΦΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ, το λέει παντού ξεκάθαρα. Αυτά.

Kapetanios said...

Εγώ δεν βλέπω κανέναν σκυλοκαβγά!!
Αλλά πάλι δεν είμαι και γάτος !:)))
Η "ειρωνεία" μου δεν έχει στόχο να σε μειώσει , περισσότερο να σε πειράξει σε φιλικό πάντα επίπεδο!
Εάν έχεις πρόβλημα με αυτήν δεν έχω κανένα πρόβλημα να την εξαλείψω πάραυτα!
Ο στόχος μου είναι - και το καταλαβαίνεις- να σου κάνω σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές κρύβουν παρενέργειες που μάλλον δεν τις έχεις ζυγίσει αρκετά (γνώμη μου).
Η συνέχεια μιας τέτοιας ιστορίας -ξέρω ότι δεν θα σταματήσεις αλλά όπως σου είπα δεν μπορώ να το δεχτώ αδιαμαρτύρητα-μόνο κακό θα κάνει ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ!!!
Οι παρενθέσεις καλό είναι να μείνουν . Άκουσε και κανέναν μεγαλύτερο και μην πεισμώνεις χαχαχαχα.
Εγώ πάλι δεν έχω πρόβλημα όταν η συζήτηση "ζεσταίνεται" :)))

Kapetanios said...

Σκύλε τις Βάλια Κάλτα το ξέρω ότι δικές σου ήταν οι φωτογραφίες- έχεις ένα ταλέντο ρε γαμώτο :))- και η λεζάντα αλλά δεν έχει να κάνει με σένα προσωπικά το ζήτημα ούτε με τον γάτο( καλά αυτός έχει βγάλει νύχια από τα νεύρα του χαχαχα) αλλά με το πως μπορούμε να την πατήσουμε όλοι μας από μεγάλη έγνοια που έχουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!
Για αυτό ο τίτλος του ποστ είναι "Υπέρβαση καθήκοντος" όπου η υπέρβαση γίνεται από λόγους που μόλις τώρα ανέλυσα και όπου καθήκον η ανάγκη να στιγματίσουμε ο καθένα όπως και όπου μπορεί τα κακώς κείμενα ετούτου του τόπου!
Αλλά πες μου ρε σκύλε , πες μου πραγματικά ,έδωσες βάση στον τίτλο?
Για ο γάτος έδωσε νομίζεις?

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ε, να μην δώσω βάση;
Τέσπα, ρώτησα κι έμαθα και αδίκημα δεν υπάρχει. Διότι αν υπήρχε, παράνομος θα ήταν και το κράτος που μας δίνει πινακίδες, οι οποίες μας διαφοροποιούν!

Άλλο, φυσικά, να τραβάς φωτογραφίες τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του 3ΧΧΧ Χοτέλ στο Κάτω Πήδημα Καβάλας!

Anonymous said...

Η πινακίδα του αυτοκινήτου μπορεί να είναι αλλά και μπορεί να μην είναι προσωπικό δεδομένο. Δηλαδή δείχνει τον κάτοχο, αλλά δεν δείχνει τον οδηγό. Εδώ στα ξένα όταν σου στέλνουν κλήση για παραβίαση ορίου ταχύτητας εσωκλείουν και τη φωτογραφία όπου φαίνεται ο οδηγός (η θέση του συνοδηγού είναι καλυμένη και δεν φαίνεται, αν και φαντάζομαι ότι αν ο συνοδηγός δεν φοράει ζώνη θα δει και αυτός τη φάτσα του στην φώτο μαζί με το αντίστοιχο πρόστιμο).

2ον και ο χειρότερος εγκληματίας έχει δικαίωμα λόγου. Άρα και οι αμαρτωλοί έχουν δικαίωμα στο "λιθοβολισμό".

3ον Αν ένας είναι συνειδητός πολίτης τον κάνει αυτόματα και χαφιέ της ασφάλειας; Π.χ. βλέπεις ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω σε διάβαση που κλείνει χαμηλωμένο πεζοδρόμιο και φυσικά εμποδίζει (και άρα στερεί την ελευθερία) ανάπηρο συμπολίτη σου. Αν πάρεις τηλ την τροχαία είσαι ρουφιάνος και χαφιές ή ενεργός πολίτης; Να σου πω την άποψή μου: Το συγκεκριμένο μπλοκ όχι απλώς δεν πρέπει να κρύβει τις πινακίδες, αλλά πρέπει να ενημερωθεί και η τροχαία γιατί οι φώτος εκεί είναι αποδεκτικά στοιχεία για να στείλει κλήσεις στον κάθε κάφρο που περιορίζει και καταπατά τα δικαιώματά μου, σου του.
Σημ: Ναι έχω παρκάρει μια φορά παράνομα (στη γερμανία, στην ελλάδα οδηγώ ελάχιστα), πλήρωσα το πρόστιμο (επί τόπου παρακαλώ) και δεν ξαναπάρκαρα (και όχι δια του φόβου νέου προστίμου - 15 ευρώ ήταν δηλαδή το διπλάσιο 3,5 ωρών σε πάρκιγκ, σιγά τα ωα, το ρισκάρεις)

nuntius said...

Οκ ρε παιδιά, συνεχίστε τις αναλύσεις επι αναλύσεων, τις ίδιες που ακούω καιρό τώρα, για τις κάμερες και τα προσωπικά δεδομένα κλπ. Τουλάχιστον τώρα μπλέξαμε και την αυτοδικία στη μέση να έχει ενδιαφέρον.
Ούτε και εγώ παρκάρω παράνωμα. Ποτέ. Και έχω τελικά εγκαταλείψει την προσπάθεια να παρκάρω και έχω επιστρέψει σπίτι μου χωρίς να κάνω τη δουλειά μου ούκ ολίγες φορές. Και φεύγοντας είδα όλες τις θέσεις στις οποίες δεν πάρκαρα (διαβάσεις, ράμπες αναπήρων κλπ)να είναι πιασμένες. Δεν ξέρω αν αυτό μου δίνει το δικαίωμα να βγάλω τη φάτσα των εν λόγω οδηγών (ή το νούμερο της πινακίδας τους) στο ίντερνετ. Ή απλά να τους την πώ, όπως έχω κάνει πολλές φορές - με την ίδια πάντα "τι σε νοιάζει εσένα ΡΕ" απάντηση.
Ξέρω όμως ότι τα παράνομα ζευγάρια και οι γιοταχίδες δεν είναι (είμαστε) οι μόνοι με δικαιώματα σε τούτο τον κόσμο. Και ο ανάπηρος έχει πολλά. Και η μαμά με το καροτσάκι επίσης. Και τουλάχιστον στην περίπτωση του ανάπηρου όταν του στερείς το δικαίωμα να κυκλοφορήσει (παύλα επικοινωνίσει παύλα αυτοεξυπηρετηθεί) του στερείς το δικαίωμα να ΖΕΙ.
Και πραγματικά αν έρθει κάποιος αύριο και παρκάρει μπροστά στην είσοδο του σπιτιού μου έτσι ώστε να μην μπορώ καν να βγώ απο αυτό όχι μόνο θα τον βγάλω στο ίντερνετ αλλά και βαριοπούλα θα πάρω να του το κάνω καλοκαιρινό.
Αλλά οι κουτσοί δεν έχουν βαριοπούλα.
Ε?

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....