19 February 2007

offshore Κρατίδια!

Και πάνω που πήγα να επιδείξω τις "γνώσεις" μου και την δυνατότητα μου να σχολιάζω Πολιτική επικαιρότητα ωιμέ ανακάλυψα ότι άλλοι πριν από μένα τα είχαν γράψει και μάλιστα αρκετά τεκμηριωμένα!!
Για το αρθράκι της Ελευθεροτυπίας ( Παρασκήνια ) ο λόγος και την διαφημιστική καμπάνια των Σκοπίων με τίτλο:
INVEST IN MACEDONIA
New Business Heaven in Europe
στην οποία -διαφημιστική καμπάνια- μιλάνε για μηδενική φορολόγηση σε κέρδη που επανεπενδύονται ή φόρους που δεν ξεπερνούν το 10% στα κέρδη που "εξάγονται" πέραν της χώρας τους! Αμ το άλλο , υπόσχονται εργατικό κόστος 370 ευρω (μεικτά) σε μηνιαία βάση και ίδρυση επιχειρήσεων σε 3 μέρες μόνο!!! Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις λέει το άρθρο ( δεν μπορώ να βάλω λινκ γιατί δεν το έχουν καταχωρήσει ακόμη) άρχισαν στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Μαρτίου.
Και κει που πήρα φόρα και έγραφα θέλησα να κάνω μια αναφορά στις offshore Εταιρείες και χτύπησα-που άλλου- στο Google και ...να τα αποτελέσματα :(( Και έτσι πάει το ποστ μου!!

Διαβάστε το, δεν θα χάσετε , για να δείτε τι μαλακίες λέγαμε πριν από καμιά 7-8 χρόνια για δήθεν "οικονομική επίθεση" με την οποία θα κατακτήσουμε τα Σκόπια ειρηνικά με την δημιουργία επιχειρήσεων Ελληνικών συμφερόντων εκεί!! Για άλλη μια φορά τα γεγονότα μας προσπέρασαν ....και το μυαλό των γειτόνων επίσης! Αλλά ποιο μυαλό θα μου πείτε ....από το 1960 το σκέφτηκαν κάποιοι!!

7 comments:

nosyparker said...

Σας είχα στείλει ένα mail πριν μέρες, αλλά δεν πήρα απάντηση. Μήπως δεν το λάβατε;

Kapetanios said...

Ωχχχ!!! Δεν είμαι και τόσο συνεπής με το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο !Τώρα τρέχω να το ανοίξω :))

Κωστής Γκορτζής said...

Captain, αυτά είναι το ...αρχαιότερο επάγγελμα των φιλελεύθερων οικονομιών. Και δεν εγγυάται την οικονομική ανάπτυξη του κρατιδίου. Κοντραμπάντο και μαύρο χρήμα προσελκύει. Μαφία και εκμετάλλευση από τους πολύ λίγους δηλαδή.

Kapetanios said...

Καλημέρα καπετάν ημίαιμε .
Δεν θα διαφωνήσω έτσι όπως το τοποθέτησες το θέμα , δηλαδή υπό το πρίσμα μιας ιδεολογικοπολιτικής σκοπιάς αλλά έχω τις ενστάσεις μου στο κατά πόσο δεν εγγυούνται την "ανάπτυξη" και την στήριξη σε συνθήκες πλήρους ανυπαρξίας, Κρατών όπως καλή ώρα των Σκοπίων! Το παράδειγμα της Ιρλανδίας δείχνει τον δρόμο! Εγώ βέβαια δεν έθιξα το θέμα για να επιβραβεύσω τέτοιου είδους πολιτικές , πολιτικές εκδούλευσης ουσιαστικά του διεθνούς κεφαλαίου-το χρήμα χρώμα δεν έχει-αλλά για να ειρωνευτώ τους φωστήρες της εξωτερικής μας πολιτικής που ....με πορδές πάνε να βάψουν αυγά !!
Δυστυχώς το Κρατίδιο αυτό θα εκμεταλλευτεί -είναι η μόνη του ελπίδα, ίσως τελικά γι αυτό μπορεί να το δημιούργησαν-την ανάγκη του Χρήματος για φορολογικούς "παραδείσους" και θα τα καταφέρει, να δεις!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Κάπτεν,
δες εδώ ένα πραγματικό Offshore κρατίδιο για μερακλήδες!

http://en.wikipedia.org/wiki/Sealand

Κωστής Γκορτζής said...

kapetanie, δεν διαφωνούμε επί της ουσίας του "εφευρήματος" για να αποκτήσει "βάση ύπαρξης" το κρατίδιο. Ούτως ή άλλως, όμως, κάτι Ελληνικά και Κυπριακά κοράκια θα πέσουν πρώτα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία...
Απλώς λέω ότι πουλώντας την ψυχή τους, ύπαρξη μπορούν να έχουν, υπόσταση, όμως, όχι. Είδωμεν...! :)

Σκύλε, το άλλο είναι από τα πιο κρύα εγγλέζικα ανέκδοτα! :)))

ο δείμος του πολίτη said...

Το θέμα των Σκοπίων πρέπει να συζητιέται πολύ περισσότερο από ότι η μετριοφροσύνη σου επιτρέπει να τονίσεις, πιστεύω. Στο ζήτημα αυτό έχουν μπει πολλές εθνικιστικές και πολλές αδιάφορες ιδέες. Το θέμα γίνεται πολιτικό, ιστορικό, γεωγραφικό, ό,τι κάθε φορά μας βοελυέι με γνώμονα πάντα τον εθνικισμό και λιγότερο την ονομασία.