09 March 2007

Για γέλια..


...ή για κλάματα?
Η αλήθεια είναι ότι για να γυρίσω το βλέμμα μου πλέον στην τηλεόραση πρέπει να μου κάνει κλικ μια φράση ή η χροιά μιας φωνής ή το θέμα που πραγματεύεται.
Τόσο καιρό , για τις πορείες και τα ευτράπελα των φοιτητικών καταλήψεων , "ενημερωνόμουν" από τον γιο μου, τα διάφορα μπλογκς και τον ηλεκτρονικό τύπο . Δεν είναι δα και κάτι άγνωστο ( μόνο τα πρόσωπα διαφέρουν) το πανηγύρι που έχει στηθεί και στήνεται τόσα χρόνια με "πρωταγωνιστές" αυτό το φοιτητικό κίνημα κατά πως το λένε. Όπου λέτε στήνομαι και εγώ ( λόγω της σοβαρότητας του θέματος με τις φωτιές στο φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη ) μπροστά σε ένα κανάλι , ειδήσεις του mega λένε τα διαφημιστικά τρέιλερ, με μια παρουσιάστρια -'Όλγα Τρέμη- και δυο τρεις καλεσμένους-συμπαρουσιαστές. Βλέπω μια φατσούλα με ολίγον μούσι, συμπαθητική δεν λέω καθότι χρόνια μουσάτος και εγώ, που τιτλοφορούνταν ως εκπρόσωπος κάτι των φοιτητών , εδώ είμαστε λέω και στήνω αυτί για να τον ακούσω.
Η απόλυτη απογοήτευση :(((

Ξύλινη γλώσσα , αγενής όσο δεν πάει, διέκοπτε συνέχεια τον συνομιλητή του- μια μπατσόφατσα- βρίζοντας τον διαρκώς, ότι πρέπει δηλαδή για να "διαφημίσει " το φοιτητικό μέσο επίπεδο αντίληψης στον μέσο Έλληνα πολίτη που τον παρακολουθούσε!! Βρε καλέ μου άσε κανέναν να μιλήσει η Τρέμη , θα σε αφήσω να μιλήσεις και εσύ χωρίς να σε διακόψω λέει ο μπάτσος , κάτσε καλά ρε Γεράσιμε ο Πρετεντέρης , τίποτα αυτός τον χαβά του. Αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο λόγος με το κλείσιμο του μικροφώνου και στην συνέχεια να τον βγάλουν και από το παράθυρο δίνοντας τον λόγο -και την εικόνα- στον εκπρόσωπο των ΜΑΤ που μας βγήκε και υπεράνω με τις μαλακίες του μικρού!!
Τελειώνει κάποια στιγμή και αυτός το γνωστό τροπάριο , εμείς που δεν φταίμε τίποτα και τα παιδάκια μας που περιμένουν σπίτι και .......να σου πετιέται στο πάνελ μια φοιτήτρια Γιαννιώτισσα που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και κατέβηκε να συνδράμει τον αγώνα των "αθηναίων φοιτητών". Ε εκεί πλέον δεν άντεξα ...και το έριξα στο μπλογκινκ ( γράφοντας τις εντυπώσεις μου ) περιμένοντας τον γιο μου να γυρίσει από την βόλτα για να ….του σπάσω τα μούτρα για το χάλι των συμφοιτητών του.

8 comments:

coolplatanos said...

Καπετάνιε το πρόβλημα είναι ότι σε τούτο τον τόπο έχουμε μίας πληγή: Καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Τούτη η πληγή που προκύπτει από ιστορικά προηγούμενα οδηγούν ακόμα και στο σήμερα αυτό το νέο παιδί να θεωρεί ότι δεν θα το αφήσουν να τα πει και τελικά στην πράξη να επιβεβαιώνεται... Δεν είδα τις ειδήσεις, αλλά έχω ξαναδεί το σκηνικό. Και παρακολουθώ αυτές τις ημέρες και το blog του Γιώργου Μαργαρίτη που δεν τον ξέρω ποιος και τι είναι, αλλά βλέπω και την άλλη πλευρά. Ε, τάχουν πάρει με τους δημοσιογράφους γιατί ως πριν το κάψιμο του μνημείου του άγνωστου στρατιώτη κρατούσαν μία πολύ μονομερή στάση. Ρίξε μία ματιά αν θες:http://gmargari.wordpress.com/

Kapetanios said...

coolplatanos ... πήγα και έριξα μια ματιά αλλά πέρα από 387 βίντεο που δείχνουν την βιαιότητα των ΜΑΤ δεν είδα. Απ την άλλη δεν το έψαξα και πολύ αλλά θα το κάνω.
Τώρα για την μονομερή στάση των ΜΜΕ απέναντι στους φοιτητές και γενικά στους ανθρώπους που μάχονται δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσει κάποιος.
Το θέμα είναι ότι στέλνεις στο στόμα του λύκου έναν άνθρωπο που θα καταφέρει μέσα σε 2 λεπτά να στρέψει ακόμη και αυτούς που στέκονται επιφυλακτικά στα γεγονότα εναντίων σου??? ΔΕΝ τον στέλνεις.
Εκτός ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΝ!!!
Για το θέμα της βίας τι να πω? Τα ΜΑΤ ξέρεις είναι δυνάμεις καταστολής και είναι αστείο να καθόμαστε να συζητάμε για την βιαιότητα τους!! Δεν πετάνε οι άνθρωποι γαρύφαλλα στις συγκρούσεις ξέρεις. Ποιανού ιδέα ήταν η πορεία με κατεύθυνση την βουλή την ώρα που ψηφίζονταν ο νόμος πλαίσιο?
Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι στέλνοντας εκεί παιδιά που είναι "φορτωμένα" μπορεί να τα κάνουν ( όπως και τα έκαναν) γης μαδιάμ?
Ή μήπως αυτός ήταν και ο σκοπός ?
Καλησπέρα.

ο δείμος του πολίτη said...

Και δεν έχεις και άδικο, είναι η αλήθεια. Αλλά εκείνο που εμένα με ενοχλεί είναι η πουλημένη και μονοδιάστατη στάση των ΜΜΕ. Δε διαφωνώ επαναλαμβάνω για τη βία που στο κάτω κάτω ενισχύει τις κυβερνητικές θέσεις και κάνει τους φοιτητές συλλήβδην αντιπαθείς. Ωστόσο, τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη ευθύνη. Γίνονται επεισόδια όταν μέσα στη Βουλή ψηφίζεται η ιδιωτικοποίηση (διά της τεθλασμένης) των κρατικών πανεπιστημίων, και τόσα άλλα βέβαια.

Kapetanios said...

Δείμο δεν θα συνεχίσω την κουβέντα για τους "αγανακτισμένους" φοιτητές, αλλά ρε γμτ θυμάσαι ρε ή ήσουν πολύ μικρός, την συζήτηση που είχε ανοίξει όταν ομάδες δημοκρατικών πολιτών συγκρούονταν με τα ΜΑΤ ....για τις κεραίες της "ελεύθερης τηλεόρασης" στο Χορτιάτη χαχαχαχαχα. Γιατί ρε γαμώτο έχουν βγάλει τρίχες τα αυτιά μου??
Ίσως από τα πολλές μαλακίες που έχουν ακούσει.
Βαρέθηκα λέμεεεεε.
Προσπαθώ από το πρωί να ΜΗΝ γράψω κανένα άρθρο και τα χώσω γερά σε μερικούς μαλάκες, μην τυχών και πλακώσουνε πάλι τίποτα επαναστάτες και αγωνιστές του κώλου και χαλαστώ αντιλαμβανόμενος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο μυαλό τον ανθρώπων γύρω μου από τότε που γεννήθηκα ρε γαμώ το κέρατό τους.!!
Και κοντεύω να πεθάνω αφήνοντας πίσω μου ότι βρήκα και εγώ!
Τσάμπα μάγκες, ημιμαθείς και φωνακλάδες , πρόβατα που τρέχουν να πέσουν στον γκρεμό γιατί πάνε τα κριάρια μπροστά.
Και να με θυμάσαι , ακόμη τα γεγονότα τα έχουμε μπροστά , όχι πίσω μας. Σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που άρχισε σχεδόν πριν από 4-5 μήνες και θα κρατήσει σχεδόν μέχρι το καλοκαίρι ( κατά το φθινόπωρο βλέπω εκλογές αν όχι πιο γρήγορα) δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. Δεν καταλαβαίνουν τα μοσχάρια ότι γίνονται πιόνια μιας σχεδιασμένης αντιπολιτευτικής στρατηγικής ίδιας και απαράλλαχτης τόσα και τόσα χρόνια. Έλεος ρεεεεε γαμώ την απουσία μνήμης μας γαμώ!!!
Να αυτά δεν θέλω να γράψω για θα με πάρουν και για αθυρόστομο :)))
Ας βάλω καμιά φωτο με κανένα γατάκι να ηρεμήσω , αλήθεια σου άρεσαν?

αθεόφοβος said...

Μάλλον φωτογραφία από πρόβατα πρέπει να βάλεις σε αυτό το πόστ.
Γιατί μόνο πρόβατα ακολουθούν το κοπάδι χωρίς να σκέπτονται, και δυστυχώς ένα μέρος των φοιτητών έχει καταντήσει έτσι.
Τον μουσάτο θα τον δείς αύριο να εξαγοράζει τους «αγώνες» του με την ίδια ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί σήμερα.

Kapetanios said...

αθεόφοβος said... "Τον μουσάτο θα τον δείς αύριο να εξαγοράζει τους «αγώνες» του με την ίδια ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί σήμερα"
Πόσο δίκιο έχεις πόσο δίκιο!!
Στο ίδιο έργο θεατές.
Και τα παιδία μας? Οι νέοι που ξεκινούν με όνειρα και δίνουν - καταθέτουν κομμάτια του εαυτού τους νομίζοντας? Αυτοί τι ρε αθεόφοβε ?
Πότε επιτέλους θα μπορέσουν αυτοί οι νέοι να κερδίσουν μια ποιότητα ζωής κατευθύνοντας τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους προς την σωστή κατεύθυνση μην επιτρέποντας αετονύχηδες και "επαγγελματίες αγανακτισμένους" να τους κατευθύνουν σε μάταιες αιματοχυσίες. Αιματοχυσίες που η αξία τους απλός θα μεταφραστεί σε καριέρα όλων αυτών των νεαρών φοιτητοπατέρων που ....ακούω και βλέπω αυτήν την στιγμή στην tv.

ΠανωςΚ said...

Αναρωτιέμαι: Τι είναι πιο βίαιο, "τα έκτροπα των κουκουλοφόρων" ή η ετσιθελική επιβολή ενός νόμου;
Όσο για τους φοιτητές, ας τους αφήσουμε όλοι μας να αγωνιστούν όπως θέλουν... (και αυτό ισχύει και για λογής λογής γνωστούς "πατεράδες").

Kapetanios said...

ΠανωςΚ.. Καλησπέρα.
Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι, η βία δεν έχει όρια ούτε από την μία ούτε και από την άλλη μεριά. Αυτό ως προς την σύγκριση της βίας των ¨κουκουλοφόρων" και των "κουκουλοκράνων".
Ο νόμος έτσι και αλλιώς επιβάλλεται βίαια ...γι αυτό εξάλλου λέγεται νόμος και όχι συζήτηση. Εάν η τοποθέτηση σου αφήνει αιχμές για το πολίτευμα θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και δεν αφορά φαντάζομαι την ατζέντα των φοιτητικών διεκδικήσεων.
Μέρος της κοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και το σύνολο σχεδόν της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σίγουρα την αφορά και είναι μέσα στην λογική τους και την δική μου σε ένα βαθμό.
Αγώνας ανοργάνωτος και αυθόρμητος συγνώμη αλλά δεν υφίσταται οπότε καλώς γίνεται εάν γίνεται κουβέντα για τους καθοδηγητές του.
Καθοδηγητές που δεν κατέφεραν μέχρι σήμερα ούτε να βελτιώσουν το επίπεδο της μόρφωσης και της πολιτισμικής μας συμπεριφοράς και σκέψης αλλά ούτε και βρήκαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με την μεγάλη μάζα των ανθρώπων που σκέφτονται όπως φυσικά δείχνει το ποσοστό επιρροής στους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις τους … αλλά δεν σταμάτησαν. Λυπάμαι ιδιαίτερα βέβαια αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κρύβομαι και πίσω από το δάχτυλο μου ....όσο χοντρό κι αν είναι.:))