17 March 2007

Άποψη.

Διαφορετική.
Απ την δική μου σίγουρα.
Έχοντας όμως βιώσει τι σημαίνει "η ζωή συνεχίζεται" γι αυτούς που μένουν πίσω να πληρώσουν τον λογαριασμό , τον λογαριασμό που όλοι μας δημιουργήσαμε, δίνω ένα βήμα στην "φωνή" ενός ανθρώπου που μόλις ξεκίνησε τον δύσκολο και σχεδόν απόλυτα μοναχικό δρόμο της αποπληρωμής του χρέους του ( και όχι μόνο)

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Β.ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τα τελευταία χρόνια η επίθεση της κυριαρχίας στους ανθρώπους έχει ενταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δόγμα μηδενικής ανοχής που χρησιμοποιούν οι κρατιστές έχει σαν στόχο και την εξάλειψη των κοινωνικών αντιστάσεων στα αντιανθρώπινα σχέδιά τους. Ένας από τους θεσμούς του ελληνικού κράτους που είναι ¨αναγκαίο¨ να εκσυγχρονιστεί είναι και η εκπαίδευση. Αυτή η προσπάθεια αναδιάρθρωσης έχει πυροδοτήσει την τελευταία περίοδο ένα κύμα καταλήψεων σε σχολές, δυναμικών πορειών και άλλων πολύμορφων δράσεων.

Η δημοκρατία βλέποντας το κύμα οργής να μεγαλώνει και να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις χρησιμοποιεί τη μόνη μέθοδο που ξέρει πολύ καλά να εφαρμόζει (καλυμμένη με το νεοφιλελεύθερο προσωπείο της), την ωμή καταστολή και την τρομοκρατία. Ενώ τα ΜΜΕ και η καθεστωτική αριστερά οργιάζουν για προβοκάτορες και κουκουλοφόρους, οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να διαλύσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ξεφεύγει από τα όρια της απλής διαμαρτυρίας στο δρόμο. Έτσι η προσπάθεια προσέγγισης και σπασίματος του κλοιού των ΜΑΤ έξω από τη βουλή ……… η συνέχεια εδώ

Αφορμή ένα στάθηκε ένα ποστ από το μπλογκ panokato

7 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Με ξάφνιασε πολύ το άρθρο σου. Ετοιμάζεις κάποια κριτική ή δηλώνεις συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις;

Προσωπικά διαφωνώ με τις συγκρούσεις, εκτός από εκείνες που σκοπεύουν στην προστασία των διαδηλωτών. Τα σκηνικά είναι έτοιμα απλά και μόνο για τη δυσφήμηση. Ενώ συμπαρίσταμαι στα όσα περνά ο εν λόγω αναρχικός, θεωρώ ότι γίνεται απλά μία μαριονέτα του μηχανισμού καταστολής, και κυρίως των ΜΜΕ που υπολογίζουν στη δική του δυναμικότητα για να συκοφαντήσουν έναν αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο (αυτό είναι ρε φίλε το όνομά του στο κάτω-κάτω).

Kapetanios said...

Δείμο δεν σκοπεύω να κάνω κριτική.
Την άποψη του παραθέτω γνωρίζοντας( από πρώτο χέρι) την δυσκολία που θα έχει από εδώ και πέρα να την εκφράσει. Και έχει δικαίωμα στην άποψη , όπως όλοι μας φυσικά.
Είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων, πάντα ήμουν. Έχω κρατήσει και εγώ καδρόνια και λατάκια ξέρεις.
Είμαι κατά των κινητοποιήσεων που από την μια οργανώνονται με γνώμονα μόνο το κομματικό συμφέρον κι απ την άλλη λειτουργούν σαν στρόφιγκα αποσυμπίεσης, εκτόνωσης εάν θέλεις του λαϊκού αισθήματος αγανάκτησης και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τα όρια της ανοχής και της ματαιοδοξίας του. Και τα τελευταία χρόνια δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ΜΟΝΟ τέτοιων κινητοποιήσεων.
Σε αυτό που λες: "Ενώ συμπαρίσταμαι στα όσα περνά ο εν λόγω αναρχικός, θεωρώ ότι γίνεται απλά μία μαριονέτα του μηχανισμού καταστολής".. θα συμφωνήσω μαζί σου.
Είναι απαράδεκτο, προς γνώση και συμμόρφωση άλλων, να φορτώνεται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που θα τον κρατήσουν πολλά χρόνια στην φυλακή.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με εκδικητικές συμπεριφορές ενός συστήματος που θέλοντας να κρύψει την ανικανότητα του, τρέχει να ικανοποιήσει και να εκτονώσει το "περί δικαίου" αίσθημα της άλλης πλευράς. Πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά δείμο ( όχι απαραίτητα μόνο το κεφάλαιο όπως πολύ σωστά το ονομάζεις)και δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ. Λαός είναι και απο την άλλη μεριά του ποταμού!

μαραδό said...

Καπετάνιε μπράβο σου για αυτό το πόστ ,εξαιρετική η εισαγωγή σου ,η πάσα στο κείμενο του Β.Στεργίου .
Διδάσκει.....σε ευχαριστώ για όσα μας υπενθύμισες .
Δύσκολο "πράγμα" η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ο δείμος του πολίτη said...

Ρε συ κοίτα που τελικά συμφωνούμε. Απλά δεν είχα κατανοήσει το ύφος και το σκοπό. Sorry.

ΠανωςΚ said...

Κάπτεν και Δείμε, άσχετα με μια ενδεχόμενη ή όχι γενικότερη διαφωνία στο ζήτημα των συγκρούσεων, το ζήτημα είναι η αλληλεγγύη, και μάλιστα η αλληλεγγύη προς τον Β.Σ. από άλλους χώρους και από φορείς διαφορετικών απόψεων. Διότι μόνο τότε μιλάμε για κάτι μαζικό.
Προσωπικά για συγκρούσεις ενδεχομένως τα τελευταία χρόνια να μη δικαιούμαι να μιλάω. Βαρυνα, ηλικιακά και σωματικά (κυρίως), και δεν "με παίρνει" πλέον όπως παλιότερα. Οπότε, τι να πω, υπέρ ή κατά των συγκρούσεων;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ο Β.Σ. ήταν στο μπλοκ που όλοι είδαμε να κυκλώνεται από πολλαπλάσιους αστυνομικούς και να ξυλοκοπείται. Οι φοιτητές που πιάστηκαν μαζί του, αφέθηκαν ελεύθεροι και πιθανότατα θα αθωωθούν με βάση τις γελοίες κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.
Αυτός προφυλακίστηκε. Επειδή δεν ήταν φοιτητής και ήταν αναρχικός. Και ήταν και οικοδόμος! Λες και ζούμε ακόμη στα Ιουλιανά. Θα μου πεις Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη έχουμε ακόμα...
Άμα ήταν οικοδόμος και είχε στειλιάρι και ήταν στην (χμ...) περιφρούρηση, θα ήταν ευπρόσδεκτος από τα ΜΜΕ και την αστυνομία. Αυτός ήταν απλά στη διαδήλωση, όμως...

αθεόφοβος said...

Έτσι η προσπάθεια προσέγγισης και σπασίματος του κλοιού των ΜΑΤ έξω από τη βουλή...

Με αυτή την κομψή διατύπωση εγώ είδα κάτι καδρόνια να προσγειώνονται στα κεφάλια των παρατεταγμένων αστυνομικών.
Ερώτηση:Τι περίμεναν να γίνει από κεί και πέρα;
Να τους πούν περάστε να πετάξετε μερικές μολότωφ στην Βουλή;
Αυτή την απλή απορία θα μου την λύσει άραγε κανείς;