08 March 2007

Χρόνια πολλά..


...στα κορίτσια μου !!
Και σε όλες τις γυναίκες φυσικά.
Δυστυχώς κύριοι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε δίχως αυτές.

7 comments:

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Παρότι Καπετάνιε μου, ούτε φεμινίστρια είμαι (το αντίθετο μάλιστα!), αλλά ούτε & θεωρώ καθόλου δίκαιη ή ουσιαστική αυτή τη "γιορτή" (η γιορτή του άντρα δλδ πότε είναι;), παρόλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω εκ μέρους του φύλου μου για την τιμή που μας κάνεις! Να είσαι καλά!

Kapetanios said...

Γεια σου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.
Δέχομαι την γιορτή αυτή μόνο μέσα στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας για την χειραφέτηση των γυναικών και τίποτα παραπάνω.
Ζώντας σε έναν "αντρικό" περιβάλλον ενδεχομένως η γυναίκα σήμερα χρειάζεται (έστω και ως σημείο αναφοράς ) τέτοιου τύπου "γιορτές"
Να πω την αμαρτία μου, παρότι θαυμάζω μερικές ιδιότητες του γυναικείου φύλου και γνωρίζω ότι χωρίς την γυναίκα που με συντροφεύει τα τελευταία 17 χρόνια δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα , δεν θα ήθελα ποτέ να ήμουν γυναίκα!
Δεν θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως ιδιαίτερα "φιλικό" προς το άλλο φύλο. Ποτέ μου δεν απεμπόλησα τις δυνατότητες που μου έδωσε ένας κόσμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μου, και έχοντας μια κόρη 9 χρονών δεν σου κρύβω ότι το "φάντασμα" του Άκη Πάνου είναι ίσως και ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου αγναντεύοντας το μέλλον της.
Τι γιορτή να έχει ο άντρας καλή μου , κάθε μέρα πασχαλιά έχουμε! :)

nyctolouloudo said...

364 ημέρες τον χρόνο γμ την παναγία σου και για μία ημέρα τριαντάφυλλα;
ε όχι, δεν θα πάρω!

ο δείμος του πολίτη said...

Προσωπικά διαφωνώ με την Ηλιαχτίδα επειδή μία μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα δεν λαμβάνεται στην προσωπική ζωή της καθεμιάς, αλλά συμβολικά για τα βάσανα της προσφορές τους. Εξάλλου, ακόμα στην υφήλιο χιλιάδες γυναίκες καταπιέζονται. Είναι παγκόσμιας σημασίας η μέρα και όλες οφείλουν να γιορτάζουν.

Kapetanios said...

μεθυσμένα χρώματα ... για τις 364 ημέρες αγανάκτησης δεν έχεις και άδικο. Για την μία όμως μέρα ( των τριαντάφυλλων) θα με βρεις αντίθετο. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να στρέψεις τα μάτια της ανθρωπότητας -έστω και για μια μέρα- στο πρόβλημα σου. Πάντως δεν είναι η μόνη κατηγορία ανθρώπων ( γυναίκες) που ξεκινούν την ζωή τους με χάντικαπ. Δεν θεωρώ ντε και καλά ανεύθυνες τις γυναίκες που "καταφέρνουν" να ακούν χριστοπαναγίες ολημερίς από τον λεβέντη τους. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα -έστω και μικρή- να μπορείς να κάνεις την υπέρβαση. Με κόστος , ναι, αλλά τι είναι αυτό που σου χαρίζεται (όχι σε σένα σε όλους μας)χωρίς τίμημα σε τούτη την ζωή? Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.
Μην ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο στους άλλους. Έχουμε ένα μερίδιο-έστω μικρό- και εμείς-εσείς.
Και πού σαι, εάν σε ακούσω ξανά να έχεις παράπονο( εσύ ειδικά) θα σε κρεμάσω από το πιο ψηλό κατάρτι :))))Και το κέρδισες πληρώνοντας ΜΕΓΑΛΟ τίμημα , δεν στο χαρίσανε.
Χαλάρωσε και τσίμπα ένα τριαντάφυλλο από εμένα.

αερικο said...

Καπετανιε μου
σ' ευχαριστουμε πολυ για τα τριανταφυλλακια! :-)

Kapetanios said...

Να είστε πάντα καλά αερικό μου :))