21 April 2007

Άϊντε ...

.... και χρόνια μας πολλά.

Γ. Παπαδόπουλος ( ο "γύψος")
Για γέλια και .... για κλάματα.

gypsos.mp3
Και
Μια συνομιλία με τον δικτάτορα του Γιώργου Βότση

14 comments:

Anonymous said...

Αγέννητη ήμουν, δεν έζησα τίποτα από όλα αυτά, όμως κάθε φορά που ακούω αυτή τη φωνή ανατριχιάζω και ανακατεύομαι!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Χρονια πολλα σε ολους γιορταζουν τη σημερινη επετειο...

Kapetanios said...

confused ... Ας ελπίσουμε ( και λίγος αγώνας βέβαια δεν βλάπτει)ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναμπούμε στον "γύψο".
Η δημοκρατία ( έστω και αυτή που έχουμε) δεν είναι δεδομένη , είναι διεκδικήσιμη κάθε μέρα. Αλίμονο σε αυτούς που θα κάνουν το λάθος να θεωρήσουν ότι "τέτοιες ιστορίες" δεν μπορούν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή.

πρέζα ... χρόνια λίγα είναι η κατάλληλη ευχή. Έλα μου ντε όμως που η μακροημέρευση αυτών ή ανάλογων κινημάτων την σήμερον ημέρα είναι σχεδόν εξασφαλισμένη!!. Έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στην βουλή των περισσοτέρων κρατών ( στην δική μας δεν αργούν) με την κατάσταση στην Γαλλία και την Γερμανία να με ανησυχεί ιδιαίτερα. Ίδωμεν

Kapetanios said...

Το "ίδωμεν" ασφαλώς αφορά τις αυριανές εκλογές στην Γαλλία , με τον Λεπέν να στοχεύει την τρίτη θέση με μεγάλες πιθανότητες να την κατακτήσει.
Σε αυτό το σενάριο θα "ακουμπήσει" με έμμεσο τρόπο τα τεκταινόμενα της πολιτικής ζωής στην χώρα του ( και όχι μόνο) με μια ενδεχόμενη συμφωνία ψήφου στον "φίλο" Σαρκοζί.

ΠανωςΚ said...

Για τη φωτογραφία: Μπρρρρ...
Για τη Γαλλία (και όχι μόνο): Ειναι ιστορικά αποδεδειγμένο, όσο και αν φαντάζει παράδοξω με μια πρώτη ματιά, ότι σε δύσκολους κοινωνικά καιρούς δυναμώνει η άκρα Δεξιά, που πάντα έχει να "προσφέρει" εύκολες και γρήγορες "λύσεις" στα κοινωνικά ζητήματα. Το παράδειγμα της Γαλλίας, χώρα φερόμενη να έχει μακρά δημοκρατική παράδοση, είναι ακρως ανησυχητικό.
Αχ, Σεγκολέν!

Παπουτσάκης said...

Η δημοκρατία ( έστω και αυτή που έχουμε) δεν είναι δεδομένη , είναι διεκδικήσιμη κάθε μέρα. Αλίμονο σε αυτούς που θα κάνουν το λάθος να θεωρήσουν ότι "τέτοιες ιστορίες" δεν μπορούν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή.
----------------------------------
Και εγώ πιστεύω ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι ένας συνεχής αγώνας που δε σταματά ποτέ. Η Δημοκρατία δε σταματά ποτέ. Δημοκρατία έχουμε γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να ζητάμε δημοκρατία και να απαιτούμε περισσότερη δημοκρατία.
Η κούρασή μας και ο ωχαδερφίστικος ατομικισμός ανοίγουν πάντα δρόμους στις δημαγωγίες των φασιστοειδών. Γι' αυτό πρέπει να ελέγχουμε πάντα τις εξουσίες και οι εξουσίες να είναι ευδιάκριτα διαχωρισμένες μεταξύ τους, για να μην αλληλοκαλύπτονται.
----------------------------------
Για τον "Λεπέν" ελπίζω να μην επαληθευθείς, και έρθει τρίτος. Από την άλλη πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ γέρος και οι Γάλλοι απλώς τον έχουν συνηθίσει και τον θεωρούν γραφικό. Ενώ οι Γάλλοι να ξέρεις, γιατί τους ζω κάθε μέρα στο μαγαζί μου, είναι εγωϊστές αλλά ποτέ φασίστες. Η ψήφος στο Λεπέν είναι ψήφος διαμαρτυρίας στο δικοματικό σύστημα της Γαλλίας και στη διαφθορά των πολιτικών.

Kapetanios said...

Πανωκάτε , αυτή είναι η κατάντια μας!
Να φτάνουμε στο σημείο να στηρίζουμε "λίγους" μόνο και μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Έχω ακούσει την Κυρία και έχω την εντύπωση ότι είναι φτυστή ο Γιωργάκης μας( με έμφαση στο ...ακης). Για εντύπωση μιλώ βέβαια και όχι για γνώση.
Ελπίζω να γέλασες με το "τραγουδάκι" που έβαλα αλλά και να σε έπιασαν τα κλάματα αναλογιζόμενος το πως ΑΥΤΟΣ μπόρεσε να "κερδίσει" την ανοχή της πλειοψηφίας.... της πλειοψηφίας, επαναλαμβάνω, του κατά τα άλλα "έξυπνου" και "ηρωικού" λαού μας.

Kapetanios said...

exastal ... καλώς ήρθες απ τα μέρη μας.
Αυτό φοβάμαι και εγώ, την ψήφο διαμαρτυρίας του κόσμου. Ενός κόσμου που δεν κρίνει τον υποψήφιο αλλά βγάζει τα απωθημένα του απέναντι σε μια κατάσταση που τον ενοχλεί ή που τον έχουν μάθει να τον ενοχλεί.
Και η "ξενοφοβία" ή η προσωποποίηση του "κακού" ανήκουν σε αυτές.
Να θυμίσω ότι όλα τα φασιστικά "κινήματα" στην Ευρώπη των τελευταίων 50 χρόνων "έκατσαν" και στηρίχθηκαν πάνω ακριβώς σε αυτήν την "αντίδραση" και την "διαμαρτυρία" του κόσμου. Την "λύτρωση" είδε ο Γερμανός στο πρόσωπο του Χίτλερ την δεκαετία του 30 , το ίδιο και στην Ιταλία κλπ. Μα και στην Ελλάδα του 60 τι άραγε ήταν αυτό που εκμεταλλεύτηκαν οι δικοί μας "αρχηγοί" και σωτήρες μας από …τον «κομουνιστικό κίνδυνο»? Την τεχνητή ένταση που οι ίδιοι δημιούργησαν στον ανυποψίαστο κοσμάκη και την ντεμεκ "διαφθορά" των πολιτικών της εποχής.
. Μακριά λοιπόν από ψήφους "διαμαρτυρίας" και τα εθνικοπατριωτικοθρησκευτικά "κινήματα"
Καλό σου βράδυ.

Alkyoni said...

:|

ο δείμος του πολίτη said...

Χρόνια Πολλά στη δημοκρατία και στους αγώνες της που ξανανιώνουν το πολίτευμα.

Anonymous said...

και έρχεται και ο Σαρκοζί...

ο δείμος του πολίτη said...

Δεν ξέρω αν ο χειρότερος είναι αυτός ή η άλλη.

Markos said...

"Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών
άνευ Βουλής και εκλογών.."
και γυψαρισμένη μέχρι να πετύχει η εγχείριση!!

Χρόνια μας Πολλά λοιπόν, να ζήσουμε να τα θυμόμαστε ...

Kapetanios said...

Alkyoni καλά να περνά...τε και καλά ψαρέματα να έχετε :)))

Δείμο χειρότερος είναι και θα το καταλάβουμε λίαν συντόμως

marado εάν σου έλεγα να ... φας την γλώσσα σου θα άλλαζε τίποτα λες :))
Τι διάολο έχουνε πάθει όλοι τους και ψηφίζουν ότι να ναι δεν μπορώ να καταλάβω!! Τα "κόμματα" της αριστεράς και οι οικολόγοι βουλιάξανε πάλι!
Ούλοι μαζί ζήτημα είναι εάν μαζεύουν το 3% :((

Markos , και εάν δεν πετύχει θααα τον ξαναβάλουμε
Χωρίς φόβο και πάθος. Στα στεγνά που λένε, το κέρατο του!!