24 April 2007

Γράμμα προς τον ανώνυμο Έλληνα.

Σαν να μου φαίνεται ότι δουλευόμαστε!!!

Άμα "μια μεγάλη εφημερίδα" είναι σε επαφή με την Αμαλία για να ακουστούν όλα αυτά που πέρασε .... τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Μιλάς λες και γεννηθήκαμε μόλις χτες.

Μιλάς σαν να πρόκειται περί παρθενογένησης.

Μιλάς σαν να μην ξέρεις -ξέρουμε -ξέρουν τι συμβαίνει και γιατί.

Μιλάς σαν να μην είναι οι εφημερίδες τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και αυτοί που "μεσολάβησαν" μέρος του προβλήματος.

Μιλάς σαν να μην είσαι ΕΣΥ το πρόβλημα , όταν στηρίζεις αυτό το σύστημα το οποίο ντεμεκ καταδικάζεις.

Μιλάς για να μιλάς ρε Έλληνα.

Σιωπώ τώρα γιατί φοβάμαι μην ξυπνήσεις ... και με την σειρά σου ξυπνήσεις και μένα μετά.

8 comments:

ΠανωςΚ said...

Κάπτεν, δεν πολυδιαφωνώ με το πνεύμα του κειμένου σου. Απλά νομίζω πως εδώ που φτάσαμε γενικότερα χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα αυτονόητα, να ξαναειπωθούν τα γνωστά, να επισημανθούν ως τέτοια προβλήματα δεκαετιών, μόνο και μόνο, όπως το λες κι εσύ, επειδή όντως κάποιοι μοιάζουν σαν να γεννήθηκαν χτες.

Kapetanios said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου πανω κάτε
Με την προϋπόθεση όμως
1. να μην το κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο( εν βρασμώ ψυχής και μετά να σφυρίζουμε αδιάφορα)
2. να μην παριστάνουμε τους έκπληκτους όταν αντικρίζουμε το πρόβλημα ( να αφαιρούμε λίγη υποκρισία σιγά σιγά και όχι να προσθέτουμε κι άλλη)
3. να μην απευθυνόμαστε στους ίδιους γνωστούς και μη εξαιρετέους ανθρώπους ( κάνοντας τεμενάδες και χειροκροτώντας τους ενίοτε )
4. να μην γίνουμε Τατιάνες
5. και προπαντός να μην βγάζουμε τον εαυτό μας στην απέξω.
Πρέπει να παραδεχτούμε επιτέλους ότι οι κύριοι υπεύθυνοι όλων των κακών που βιώνουμε είμαστε ΕΜΕΙΣ και όχι οι ΑΛΛΟΙ.
Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις .... Φχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
Ο χρόνος (και οι δυνάμεις μου) είναι πολύ περιορισμένος και δεν μπορώ να τον αναλώσω στις ίδιες μαλακίες, καταλαβαίνεις?
Απαγορεύω στον εαυτό μου να προσυπογράψει κείμενο που στερείτε αυτοκριτικής ή να συμμετέχει σε κινήματα ή ομάδες δράσης που δεν διαθέτουν τον μισό τουλάχιστον χρόνο στην αναζήτηση της αλήθειας και των γιατί του παρελθόντος αναγνωρίζοντας τον εαυτό τους σαν μέρος του προβλήματος.

ΠανωςΚ said...

Ολοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι (και αναφέρομαι) Καπετάνιο έχουν μια λέξη για τύπους σαν του λόγου μας: "γερογκρινιάρηδες", χαχαχα...

ο δείμος του πολίτη said...

Δεν κατάλαβα, εκτιμάς ότι είναι στημένο ή όχι;

diavatis said...

εγώ πάλι θα πώ το εξής: στημένο ξεστημένο πρόκειται για μία περίπτωση που προβλήθηκε, δεν θα πω για κακό σκοπό, ωστόσο πιθανολογώ ότι για την εν λόγω κυρία θα της βγεί σε καλό η όλη ιστορία. Ξεχνάμε όμως κύριοι και τους τόσους άλλους που βρίσκονται στην ίδια ή χειρότερη θέση. Τί κάνουμε αλήθεια και για αυτούς;
Συνηθίζεται βέβαια από την κοινωνία μας να πέφτουμε με τα "μούτρα" σ' αυτόν που γίνεται γνωστή η εκάστοτε ιστορία του, παρακολουθούμε πράγματι την πορεία του και όταν βλέπουμε οτι για την πάρτυ του τα πράγματα πηγαίνουν κατ' ευχήν τότε επαναπαυόμαστε...
Είμαστε ωραίοι!!!

αερικο said...

Καπετανιε μ
Καταλαβα καλα ή θελεις να πεις πως με αντιμετωπιση μεμονωμενων περιστατικων δεν λυνεται το προβλημα; Η ριζα πρεπει να χτυπηθει, το συστημα πρεπει να παλεψουμε ν' αλλαξει ολοι εμεις και τα μμε ε; Αυτο λες ε; :-)

Kapetanios said...

πάνω κάτε βαστάμε ακόμα ορέ :))


Διαβάτη , Αερικό στο μυαλό μου είστε... και στην καρδιά μου.:))

Kapetanios said...

Δείμο ερεύνησα το θέμα και βεβαιώθηκα για το αληθές (στο περίπου) της ιστορίας της ( το όνομα της πάντως δεν πρέπει να είναι αυτό που δηλώνει , δεν ξέρω γιατί)
Οι γιατροί της κοπέλας θεωρούν ότι είναι λιγάκι υπερβολική ως προς τις κατηγορίες που εξαπολύει αλλά την δικαιολογούν λόγω της κατάστασης της.
Γνώμη μου.
Οι γιατροί που της στάθηκαν ( εξ αιτίας τους ζει) είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ , περισσότεροι απ ότι θα μπορούσε κανένας να περιμένει. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς ξέρεις. Το ποστ της έπρεπε να είναι ένας ύμνος γι αυτούς και όχι ένα υπερβολικότατο κατηγορώ στους άλλους ( ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΌΤΕΡΟΙ). Και να σου πω και το άλλο.
Βαρέθηκα να ακούω ανθρώπους να σκίζουν τα ρούχα τους για το "ένοχο σύστημα" μόνο όταν μπαίνει το αυγό στον κώλο τους.
Δεν άκουσα κουβέντα για άλλους συνανθρώπους της που είδε όλα αυτά τα χρόνια να σβήνουν από αντίστοιχη "αδιαφορία". Δεν είμαστε μόνον εμείς φίλε μου, και τα κείμενα της παραείναι εγωκεντρικά.
Για τους μπλογκερ που έτρεξαν να "συμπαρασταθούν".........99 στους 100 γιατρούς είναι μαλάκες και απάνθρωποι είναι το συμπέρασμα που έβγαλε η μπλογκόσφαιρα και αυτό που τους αξίζει είναι η διαπόμπευση και η κρεμάλα ..... το λιγότερο.
Άντε και καλά κρασιά , θα τρελαθούμε δηλαδή τελείως !!
Τύφλα να ΄χει η Τατιάνα η Δρούζα και όλη η μεσημεριανή ζώνη του άλτερ.
Χιλιάδες συνάνθρωποι μας είναι αυτήν την στιγμή στο κρεβάτι ενός χειρουργείου , μέσα στις εντατικές μονάδες παρακολούθησης , ετοιμάζονται να γεννήσουν, περνάνε τις τελευταίες ώρες της ζωής τους κλπ και κάποιοι εκατοντάδες γιατροί είναι δίπλα τους και δίνουν τον αγώνα τους γι αυτούς . Δεν κάνει να λέμε και μαλακίες.
Προχθές ( την Κυριακή) ήμουν Σέρρες παρέα με τον Νίκο και ψήναμε κάτι ψαράκια δίπλα απ την πίστα. Ο Νίκος είναι ένα παλικάρι 33 ετών 2 μέτρα μπόι.... εάν μπορούσε να σηκωθεί απ την αναπηρική του καρέκλα. Κάποιοι γιατροί έκανα λάθος με την περίπτωση του αλλά και σε κάποιους απ αυτούς χρωστά την ζωή του. Αθροιστικά κοιτώντας το όλο θέμα δεν μπορούσε παρά να ακούει έκπληκτος το όλο σκηνικό που έχει στηθεί στην γειτονιά μας.
Τέλος πάντων καλό είναι να μην ακολουθούμε στην υπερβολή κάποιων συνανθρώπων μας οι οποίοι μέσα στο προσωπικό τους δράμα τα πάντα τους φαίνονται μαύρα και κακώς γινωμένα
Εδώ σε λίγο θα πιστέψουμε ότι για τους καρκίνους της κοπέλας φταίει ο γιατρός στον οποίον απευθύνεται το ποστ της !!!!!!! ( "εξαιτίας σου γιατρέ μου" !)