23 May 2007

Σύνταξη στα 40 !!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από κύκλους της παρούσας αλλά και της επερχόμενης κυβέρνησης ( ανεξαρτήτου κόμματος λέμε ) δρομολογούνται οικονομικά μέτρα τέτοια που να επιτρέπουν στον εργαζόμενο να συνταξιοδοτηθεί στα 40!!
Το ασφαλιστικό πλέον έχει βρει τον δρόμο του και η ελπίδα να αποτινάξει από πάνω του κοκαδιαχειρήσεις και κοντόφθαλμες πολιτικές του παρελθόντος αναζωπυρώνεται.
Υπολείπεται βεβαίως να υιοθετηθούν άλλα 40 ( απ τα 41) κίνητρα που προτείνει η ΕΕ αλλά ο καιρός γαρ εγγύς όπως λέει και ένας μαλέας!
Προτάσεις που ακούστηκαν με σκοπό την συνταξιοδότηση των κληρονόμων του αποθανόντος όχι στα 40 αλλά στα 9μερα απερρίφθησαν ως αναποτελεσματικές από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας!!
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.!!

Εσείς καλού κακού κάντε και μια ιδιωτική ασφάλεια μπας και ζήσετε κάνα δυο χρόνια χωρίς να δουλεύετε!!

34 comments:

ΠανωςΚ said...

Είμαι από τους κωλόφαρδους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που κολλάνε ένσημα εδώ και επτά χρόνια. Είμαι 29 ετών και ήδη κουρασμένος. Βαριέμαι να περιμένω μέχρι τα σαράντα. Παρακαλώ, την πρόωρή μου σύνταξη τώρα, το -έστω και μειωμένο- εφάπαξ, ενα φλιτζάνι τσάι και την κουνιστή μου πολυθρόνα!

Unknown said...

Και πιστεύεις πως θα δουλέψει;
Η μάνα μου που έκανε μια ιδιωτική πήρε λιγότερα απ' όσα έδωσε, για την ακρίβεια πήρε ψίχουλα, λιγότερα και από αγροτική σύνταξη....

Kapetanios said...

Πάνω κάτε , θέλεις και τσάι ?!!!!!!
Διακρίνω Αγγλοσαξονικές επιρροές!:)

Kapetanios said...

Καμηλιέρη , μόνο με καμιά ιδιωτική βλέπω χαΐρι!
Εάν περιμένουμε από το Δημόσιο την βάψαμε .Δεν διαβάζεις τι θέλουν να μας προτείνουν. Να δουλεύουμε λέει- αν ζούμε - μέχρι τα 67 !!!
"ενεργή γήρανση" σου λέει.
Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ιδιωτικών εταιριών δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποταμιευτικά με κάποιες σταθερές αποδώσεις. Είναι μια κίνηση που ΠΡΕΠΕΙ ο καθένας μας να κάνει εάν θέλει να συμπληρώσει την έτσι και αλλιώς ελάχιστη σύνταξη που θα πάρει από το κράτος.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Εάν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υπάρχουν ΚΑΙ ιατροφαρμακευτικές καλύψεις τότε το ποσό που πηγαίνει για την συνταξιοδότηση είναι ελάχιστο!
Μήπως η μητέρα σου δεν είχε αποκλειστικά συνταξιοδοτικό?

Unknown said...

Αποκλειστικά συνταξιοδοτικό. Και φυσικά για να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί το πήραμε εφάπαξ για να πάρουμε τουλάχιστον μαζεμένα 6000 αντί τα μηνιάτικα ψίχουλα..
Και όπως αντιλαμβάνεσαι δώσαμε πολύ περισσότερα από 6000 ΧΩΡΙΣ να υπολογίσουμε τους τόκους...
Σε μεγάλη "σοβαρή" ασφαλιστική...
Ιδιωτική ασφάλιση; Ρε δεν πα να κουρεύονται οι κερδοσκόποι;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Άσε, κάπτεν! Τις δοκίμασα κι εγώ τις ιδιωτικές. Κι επί μια εικοσαετία χάσαμε τα λεφτά μας...

Kapetanios said...

Παίδες ( Καμηλιέρη και βαλια κάλτα ) , δεν είναι αυτό το θέμα μας αλλά με βάλατε στην πρίζα :)
Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Κατ αρχήν φαντάζομαι ότι συμφωνούμε όλοι στο ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο καθένας μας κάτι για να συμπληρώσει την όπως και να έχει μικρή σύνταξη που θα (εάν) πάρει. Εάν δεν κάνει, κακό του κεφαλιού του και δεν θέλω να ασχοληθώ ΚΑΝ με το όποιο πρόβλημα του. Εδώ δεν ασχολείται αυτός , εγώ θα ασχοληθώ!!!
ΤΙ πρέπει λοιπόν να κάνει είναι το θέμα μας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που είναι πειθαρχημένος και συνεπής δεν έχει ανάγκη να απευθυνθεί σε καμία ασφαλιστική εταιρεία παρά μόνο για να καλύψει την ασφάλεια του σε τυχόν επικίνδυνο επάγγελμα. Μπορεί πολύ εύκολα να δεσμεύει 500- 1000 ευρώ από το ετήσιο εισόδημα του κάνοντας τα Κρατικά ομόλογα (τα οποία θα ανανεώνει κάθε χρόνο) με σκοπό την εκμετάλλευση τους μετά από 15- 20 χρόνια. Έτσι και θα έχει ένα πόσο ανά πάσα στιγμή στην άκρη αλλά και θα μπορεί να σταματήσει την εργασία του σε μια νορμάλ ηλικία χρησιμοποιώντας τα χρήματα αυτά για όσο διάστημα χρειαστεί να πάρει την κανονική ή την μειωμένη σύνταξη του. Οι ασφαλιστικές όμως εταιρείες δεν απευθύνονται σε έναν τέτοιο πελάτη, Απευθύνεται σε αυτόν που εάν δεν "χρωστά" δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει ούτε δεκάρα στην άκρη , αλλά και σε αυτόν που με το παραμικρό "πρόβλημα" πάει και παίρνει όσα έχει και όσα ΔΕΝ έχει από αυτά που μαζεύει ( εάν μαζεύει) κάθε χρόνο.
Για τις περιπτώσεις σας δεν μπορώ να πω τίποτε ( εφόσον δεν γνωρίζω λεπτομέρειες) αλλά νομίζω ότι κάποιο λάθος κάνετε και οι δύο! :))
Να μην πω ότι είμαι σίγουρος χαχαχαχα

Anonymous said...

!!

Anonymous said...

Καλημέρα!

Unknown said...

Ναι, κάναμε το λάθος να πιστέψουμε όσα μας φούσκωναν πριν από είκοσι χρόνια και που "εγγυώνταν" πως αν αποφασίζαμε σε εφάπαξ αποπληρωμή με τους τάδε όρους θα παίρναμε 32.000.000δρχ του τότε, και καταλήξαμε να πάρουμε 6000 του τώρα. Το λάθος μας ξέρω πολύ καλά που βρίσκεται, μην ανησυχείς, στην εμπιστοσύνη που δείξαμε στους ιδιώτες καιροσκόπους που ενδιαφέρονται μόνο να τ’ αρπάξουν. Εμπιστευθήκαμε ανθρώπους που μετράνε τα πάντα με το χρήμα. Μέγα σφάλμα.

Unknown said...

^^6000 ευρά

Kapetanios said...

Ρε συ καμηλιέρη απ αετονύχηδες γεμάτος ο κόσμος!!
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι άξια λόγου!!
Δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν έστω και μια ιδιωτική ασφάλεια.
Μέγα σφάλμα να εμπιστευθεί κάποιος καιροσκόπους και απατεώνες έστω κι αν τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Θέλει μεγάλη προσοχή που βάζεις την υπογραφή σου και την ... σου.
Τα μικρά γράμματα είναι αυτά που καθορίζουν το αποτέλεσμα και αυτά είναι ( δυστυχώς) που δεν δίνει σημασία ο Έλληνας.
Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι ( και δεν μιλώ για σένα ασφαλώς)
Ότι νομίζουμε όλοι μας ( οι!@#$#$%^κες )ότι θα πιάσουμε όλους τους άλλους κότσους!!!
Θα ήθελα ( μήπως αποφύγει κάποιος άλλος το ίδιο λάθος) να μπεις σε λεπτομέρειες εάν θέλεις.

Unknown said...

Το όνομα αυτής AGF... Θες να συνεχίσω; Στο είπα πως δεν μιλάω για χαζοεταιρείες ούτε για χαζοσυμβόλαια...
Και τα μικρά γράμματα πάντα μα πάντα λένε πως στην ουσία δεν πρέπει να εμπστεύεσαι το μέλλον σου σε ανθρώπους που μετράνε τα πάντα με το χρήμα. Είναι ανάξιοι κάθε είδους εμπιστοσύνης.

Θέμα τύχης και μόνο είναι αν θα εξασφαλισθείς ή όχι. Τύχης και χρηματιστηρίου.

Kapetanios said...

Πως κάνεις έτσι για 6000 ευρώ χαχαχαα
Εδώ χάθηκαν περιουσίες πολλών μυρίων με το χρηματιστήριο, που -με τις ευλογίες των τραπεζών-έκαναν τον κόσμο( κι εμένα μαζί) να πιστέψει ότι δεν υπάρχει χαμένος και ότι όλοι , μα όλοι κερδίζουν!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι να πεις! Καμιά φορά η ελπίδα του εύκολου κέρδους μας κάνει ιδιαίτερα ηλίθιους και επικίνδυνους για την οικογένεια μας.
Αλλά όταν έριχνε μυαλό από ψηλά ο αστραχάν καμηλιέρη δυστυχώς εμείς ήμασταν κάτω από υπόστεγο ( δεν μιλώ για σένα ξανά επαναλαμβάνω αλλά για μένα) :(((

Unknown said...

Α, για το σημείο στο οποίο εντοπίζεις το πρόβλημα συμφωνώ φυσικά. Αλλά ακριβώς επειδή εκεί είναι το πρόβλημα, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την λεγόμενη "ιδιωτική πρωτοβουλία". Όταν το πρόβλημα εκλείψει, μπορούμε να την σκεφθούμε σαν επιλογή....

Kapetanios said...

"και χρηματιστηρίου."... και γνώσης.
ΟΧΙ τύχης!
Η τύχη παίζει ΕΛΑΧΙΣΤΟ ρόλο ( να μην πω ότι είναι και ανύπαρκτη) στην πορεία της οικονομικής μας ( και όχι μόνο) κατάστασης.
Μυαλό θέλει και να μπορεί ο καθένας από μας να κρατήσει για τον εαυτό του 10 συμβουλές που δίνει στους άλλους.
Αυτό εάν ακολουθούσαμε όλοι μας τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Μόνο τις συμβουλές που εμείς δίνουμε στους άλλους!

Kapetanios said...

""ιδιωτική πρωτοβουλία"
Όχι , θα διαφωνήσω μαζί σου.
Ιδιωτική πρωτοβουλία είμαστε εμείς.
Εάν υπονοείς ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτό που δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τότε θα πω ενδεχομένως ναι.

Unknown said...

Είδες που συμφωνούμε πως σε ατομικό επίπεδο δεν χρίζουμε εμπιστοσύνης; :)

(Με είδες να θέλω να αναπτύξω ιδιωτική επιχείρηση καπετάνιο;)

Η τύχη μπαίνει στο γεγονός της "πρόβλεψης κινήσεων των ισχυρών κεφαλαιούχων". Κάτι που στην ουσία είναι αδύνατο. Άρα τύχη. Γνώση σημαίνει αποφυγή του τζόγου :)

Α και όπως κατάλαβες, δεν κάνω έτσι για 6000 ευρά, για το υποτιθέμενο μίνιμουμ 30000000δρχ αποτίμησης του 1985 κάνω έτσι...

(άμα είναι να γράφουμε ταυτόχρονα δεν θα κάνουμε δουλειά, να το ξέρεις.... περίμενα και έκανα preview για να βεβαιωθώ πως δεν πρόσθεσες κάτι άλλο :p)

Kapetanios said...

""πρόβλεψης κινήσεων των ισχυρών κεφαλαιούχων".
Καλά αυτό δεν το συζητάμε !!
Έλα όμως που δεν μπορούμε να χωνέψουμε το μικρό ποσοστό κέρδους που υπάρχει σε μια συντηρητική επένδυση. Πάμε για πολλά βλέπεις!
Υπάρχει ( όπως και υπήρχε)"εξασφαλισμένο" ποσοστό κέρδους αλλά είναι τόσο μικρό που δεν χωρά όλα μας τα όνειρα για γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Γι αυτό και δεν μένουμε και δεν περιοριζόμαστε σε αυτό.
Στο χρηματιστήριο αποδώσεις της τάξεως του 5-7% σε ετήσια βάση είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Με την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια είναι μεγάλα βεβαίως. Πες μου όμως έναν μικροεπενδυτή ( φτωχωμπι@ε όπως και του λόγου μου)που δεν θεωρεί αυτήν την απόδοση ανάξια ενδιαφέροντος.
Το ίδιο και με τις επενδύσεις εκτός χρηματιστηρίου. Πάμε να κάνουμε δουλειά με ΔΑΝΕΙΚΟ χρήμα θέλοντας μέσα σε έναν χρόνο να αποπληρώσουμε το δάνειο αλλά να βγάλουμε και καμιά 30 εκατομμύρια!!
Πιάσ ‘τ ‘αυγό και κούρευτο δηλαδή. Έτσι λοιπόν κάνουμε σε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Δεν ψάχνουμε τα μικρά γράμματα που έχουν να κάνουν με τις γνώσεις μας αλλά και με τις προσδοκίες μας.
Η ιδιωτική ( συνταξιοδοτική ) ασφάλεια είναι ένα καθαρά ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. όποιος πίστεψε ότι με 50000 δραχμές το χρόνο θα πάρει 167 εκατομμύρια δολάρια.... ούτε ναρκωτικά να πουλούσε δεν θα τα έπαιρνε.
Απλή λογική χρειάζεται σε ΟΛΑ τα πράγματα Καμηλιέρη και όσο δεν το καταλαβαίνουμε ..... κακό του κεφαλιού μας.
Ελπίζω αν μην γράφαμε πάλι μαζί χαχαχα

Unknown said...

Είδες που τελικά συμφωνούμε; :)
Αυτή η απλή λογική που έχει καταχωνιαστεί;

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι σε αυτόν που έδωσε 50 και πίστεψε πως θα πάρει 167000. Το πρόβλημα είναι σε αυτόν που έδωσε 50, πίστεψε ότι θα πάρει 65 και τελικά πήρε 12. Αυτός τί πρέπει να κάνει; Να πάρει ένα αεροπλάνο και να πέσει πάνω στο σπίτι του ιδιοκτήτη της ασφαλιστικής;

Kapetanios said...

Καμηλιέρη , ακούω να χτυπούν την πόρτα μου ρε συ!!
Κράτα λόγια γιατί... μας παρακολουθούν χαχαχαχα
Δεν είδες τι έπαθε ο Blogme.gr :))

Anonymous said...

Στα 69 σύνταξη ρεεεεεεεεε! χοχοχοχο

Kapetanios said...

Εγώ ρε μαραδο ήξερα για τα 9μερα και για τα 40 του μακαρίτη .
Δεν ήξερα ότι έχει και 69μερα! χαχαχα
Εκτός εάν θέλεις μα τονίσεις την σεξουαλική ( 69 )προέκταση του θέματος της παροχής της σύνταξης οπότε ΝΑΙ θα συμφωνήσω μαζί σου.
Το Ελληνικό κράτος ερωτοτροπεί με τους πολίτες του χαχαχα
Καλημέρα σου.

Sardonian said...

Καθένας κάνει τα κουμάντα του.-

Kapetanios said...

Έτσι είναι sardonian ( και καλώς ήρθες) , τελεία και παύλα.
Η λογική "δεν κάνω τίποτε γιατί όλοι οι ιδιώτες είναι απατεώνες" δεν μπορεί να ισχύσει σε καμία περίπτωση εάν θέλουμε να έχουμε λόγο στην πορεία της ζωής μας.
Βεβαίως και οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία και δεν χρειάζεται να είναι.
Το τι σου παρέχουν εξασφαλίζεται με συμβόλαια και το συμφέρον συμβόλαιο εξασφαλίζεται με έναν ή δύο δικηγόρους . Ο οιοσδήποτε που επιχείρησε ή που επιχειρεί να αντικαταστήσει αυτές τις δύο προϋποθέσεις πάει άκλαυτος.
ΔΕΝ τα ξέρουμε όλα και ΔΕΝ είμαστε εμείς οι έξυπνοι ενώ οι άλλοι βλάκες.
Στην περίπτωση που δεν κάνουμε τίποτα απολύτως περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού είμαστε άξιοι της "τύχης" μας.
Καλημέρα σου.

Unknown said...

Αναρωτιέμαι στο όνομα ποιού θεού απαξιώνουμε την επιδίωξη (προαπαιτούμενη επιβολή θα έλεγα) δημιουργίας βιώσιμων δημόσιων ταμείων και θεωρούμε τον ιδιωτικό τομέα και την εξάρτηση από την εξασφάλιση των δικηγόρων, των ελεγκτών και των νόμων ως θέσφατο;
Εγώ αυτό το χαρακτηρίζω κατάντια

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

** Το παραπάνω δεν σημαίνει ότι κακώς θα προσπαθήσω/θήσεις/θήσει να εξασφαλίσουμε το μέλλον (αν και αμφιβάλλω τα μάλλα ως προς την διδόμενη δυνατότητα), αλλά το ότι η θεώρηση του γεγονότος ως θέσφατο και η απουσία αντίδρασης είναι η θεωρούμενη από εμέ κατάντια. Για να μην παρεξηγούμαι...

Kapetanios said...

Εάν δεν έγραφες το συμπληρωματικό σχόλιο όντως θα σε παρεξηγούσα!!
Σε καμιά περίπτωση ( εξάλλου το ποστ μου αυτό τον στόχο είχε , άσχετα εάν πήρε άλλο δρόμο) δεν υιοθετώ την απουσία αντίδρασης στην υπάρχουσα κατάσταση! Εάν πρόσεξες έγραψα ότι τα μέτρα που προβλέπεται να ισχύσουν θα υιοθετηθούν ΚΑΙ απ τα δύο κόμματα , κόμματα που θα ζητήσουν την ψήφο του κόσμου σε λίγο καιρό.
Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν θα είναι μέσα στις απαιτήσεις αυτού του κόσμου( και ταυτόχρονα κριτήριο επιλογής ) κάποιες δεσμεύσεις πάνω στο θέμα του ασφαλιστικού. Ε εάν δεις εσύ κάτι τέτοιο εμένα να με χέσεις και συγνώμη δηλαδή. Αυτό εγώ ονομάζω κατάντια και μάλιστα ολκής.
Η αντίδραση δεν είναι και χαρακτηριστικό όλων μας αλλά, αγαπητέ Καμηλιέρη , η ψήφος κατά συνείδηση είναι υποχρέωση και ταυτόχρονα δικαίωμα ενός πολίτη που θέλει να έχει άποψη για την ίδια του την ζωή!!
Δεν μου λέει εξάλλου τίποτε μια αντίδραση έτσι για να κάνουμε κάτι, όταν αναιρούμε την δυνατότητα μας να ακουστούμε εκεί που πρέπει . Είμαστε άξιοι της "τύχης" μας όπως και να έχει.
Όπως είμαστε και όταν δεν κάνουμε τίποτε (έστω και κατά μόνας) για να μειώσουμε την οικονομική ζημία που βλέπουμε ότι έρχεται και μάλιστα σε μια ευαίσθητη ηλικία.
Για την διδόμενη δυνατότητα δεν το συζητώ καν.
Σκορπάμε πολλά περισσότερα από 1000 ευρώ το χρόνο για ένα κάρο μλκες.
Είναι θέμα καθαρά προτεραιοτήτων που βάζει ο καθένας μας.
Οι λόγοι που οδηγηθήκαμε εδώ ( και εννοώ την κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων) δεν είναι και τόσο σαφείς μέσα μου και οπωσδήποτε ενέχουν ΚΑΙ δικές μας ευθύνες σε ότι έχει να κάνει με την νοοτροπία που μας διακρίνει απέναντι σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

Unknown said...

Το σκαραβαιάστηκα :p

Συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί παρουσιάζεται ως θέσφατο και γιατί αποδεχόμαστε την παρουσίαση χωρίς να το βροντοφωνάζουμε. Μήπως το γεγονός της αποδοχής και μη-καυτηρίασης του θέματος σε συνεχή βάση είναι ο λόγος που επιτρέπει την αναγωγή του σε "θέσφατο" και καθιστά την αντίδραση χαρακτηριστικό των λίγων;

Kapetanios said...

Τον Έλληνα καλέ μου άραβα τον ενδιαφέρει τι μπορεί να πάρει στο χέρι τώραααα. Εάν του πρότεινες ( πράγμα που στον κατασκευαστικό τομέα ισχύει κατά κόρον ) να πάρει την μισή σύνταξη και τα υπόλοιπα να τα πληρωθεί στο χέρι...... το ΙΚΑ θα είχε τινάξει τα πέταλα από καιρό.
Δεν είναι λοιπόν ότι το θεωρεί θέσφατο αλλά ότι προτιμά να φωνάζει για αυξήσεις και για τίποτε άλλο. Εάν δεν ήταν κάποια κόμματα που βάζουν και διεκδικήσεις ασφαλιστικού περιεχομένου στις απεργίες ούτε καν θα ακουγόντουσαν συνθήματα ανάλογα.
Ασφαλίζω ΠΟΛΥ κόσμο Καμηλιέρη και το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Εξάλλου θυμήσου λίγο και τι έκαναν οι περισσότεροι Έλληνες της Γερμανίας. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κράτησαν την σύνταξη τους. Οι περισσότεροι εξαγόρασαν τα ένσημα τους για …….. να πάρουν μερτσέντες !!! Πως αλλιώς θα πουλούσαν μούρη στο Ελλάντα.
Εεεε ρε βούρδουλας που μας χρειάζεται !
Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεε

Unknown said...

Θα συμπλέυσω απόλυτα σε προτροπές σαν την τελευταία...

diva said...

Μια Ελλάδα Ξεπεσμένων Λόρδων ..από την μια δεν έχουμε κρίση (επιλέγουμε λάθος και φταίνε πάντα οι άλλοι), από την άλλη δεν έχουμε προνοητικότητα( φτάνει η πλημμύρα στην κουζίνα για να σκουπίσουμε την αυλή )κι έχουμε συνεχώς απαιτήσεις παραγωγής χωρίς εργασία (ναι, μόνο του θα φυτρώσει το πορτοκάλι επειδή κοιτάς το χώμα και σκέφτεσαι να αγοράσεις μία..Αμίτα!)
Δίκιο έχετε αγαπητέ καπετάνιε.

Kapetanios said...

Και με την προτελευταία προτροπή Καμηλιέρη , και με την προτελευταία!

Δίκιο έχεις εσύ αγαπητή μου Vouts ( καλημέρα σου). Ξεπεσμένοι λόρδοι.
Έλα όμως που δεν είμασταν και ποτέ λόρδοι με αποτέλεσμα να μην έχουμε και τρόπο. Γιατί και ο ξεπεσμός θέλει τον τρόπο του. Εμείς είμαστε συν τοις άλλοις και άγαρμποι, με αποτέλεσμα ο κόσμος ( μα όλος ο κόσμος, από τα βάθη της Ανατολής μέχρι την μακρινή «νέα γη» ) να το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.
Έχουμε μεγάλο και χοντρό δάχτυλο βλέπεις και νομίζουμε ότι δεν μας βλέπουν πίσω του!!
Άκουγα χθες ένα ρεπορτάζ για την γνώμη των τουριστών για τους Έλληνες ταξιτζήδες και ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί!!
Ευτυχώς μετά και την πάροδο σχετικού χρόνου ανακάλυψα ( όπως πάντα ) ότι αυτοί είναι οι κακοί και εγώ ο…. καλός!
Και ησύχασα που λες Vouts συνεχίζοντας να πίνω την φραπελιά μου δικαιωμένος πια, αφού έλυσα ΚΑΙ αυτό το πρόβλημα