06 May 2007

'Οταν η ζωή ....

.... δεν είναι διατεθειμένη να σου χαρίσει τίποτα πρέπει..

«Να ζεις κάθε στιγμή χωριστά»

«Το όνομά μου είναι Ορέστης Ιωάννου...»


Εγώ θα κλέψω, για τον εαυτό μου, ένα κομμάτι του θέματος της Orelia βάζοντας το εδώ για να το διαβάζω συχνότερα.

"Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν η συγκαταβατική στάση κάποιων ανθρώπων. Στα άτομα με ειδικές ανάγκες λέω: βγείτε προς τα έξω. Κάντε την παρουσία σας αισθητή. Στην κοινωνία λέω: επενδύστε στα ΑΜΕΑ με ανταποδοτική και όχι φιλανθρωπική λογική. Δεν ισχυρίζομαι ότι κάθε άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι είναι ένας Ηawking που δεν τον έχουμε ανακαλύψει.Ισχυρίζομαι ότι η κοινωνία έχει να κερδίσει αν επενδύσει στη διαφορετικότητα. Οι “διαφορετικοί άνθρωποι” έχουν “διαφορετική οπτική”, κάποιοι από αυτούς μπορούν να ξεφεύγουν από τα στερεότυπα ευκολότερα και η κοινωνία τούς έχει ανάγκη."

Διαβάστε και εδώ κάτι παλαιότερο.



3 comments:

Orelia said...

αν θα υπογραμμιζα κατι απο το κειμενο που δημοσιευσα χτες, ειναι ακριβως αυτο το κομματι που εκλεψες
τιποτε περισσοτερο δε θα πω

καλη ημερα ναχεις καπετανιε!

ο δείμος του πολίτη said...

Εγώ πάντως συμφωνώ μα΄ζι σου. Πρεπει κάποτε και οι ανάπηροι να περάσουν στην αντίδραση και να επιδεικνύουν την ανικανότητά τους -σε ότι είναι ασθενείς- και τις ικανότητές τους -όπου μπορούν. Όμως αδελφέ, το αρτικόλεξο ΑΜΕΑ κρύβει μέσα του ένα στιγματισμό. Ανάπηροι είναι και ο όρος υποδηλώνει την ψυχική δύναμη που πρέπει κάποτε να βρουν για να συγκρουστούν με τη λύπηση και τον οικτιρμό. Ο μαύρος θα είναι αράπης και νέγρος και έγχρωμος. Δεν αλλάζει την ουσία η λέξη, αλλά τροφοδοτεί τη δική μας στάση για λύπηση. Όχι άλλη λύπηση, δώστε ευκαιρίες στους ανάπηρους. Ευκαιρίες αντάξιες της πάθησής τους και της ικανότητάς τους.

Kapetanios said...

Orelia , να σαι καλά για να βάζεις πάντα τέτοια θέματα... κι ας τα κλέβουν μερικοί μερικοί.
Καλό σου απόγευμα.

δείμο , στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ τον λόγο μου περιττό.
Συμφωνώ απολύτως.

ΥΓ. Και μια κακία για να επιβεβαιώσω τον ρόλο μου ( του κακού)
Έμαθα ότι στο μπλογκ του Ορέστη γίνεται χαμός.
7453 κόμεντα έχει μέχρι τώρα , 9877 μπλογκερ τον έχω επισκεφτεί αυτές τις 2 ημέρες και τα κανάλια σφάζονται να του πάρουν συνέντευξη. Ακόμη και ο Γιωργάκης έγραψε ένα κατεβατό εξήροντας την δύναμη ψυχής του Ορέστη καθιστώντας τον φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Γμτ, δεν είναι και πρωταπριλιά να λέμε και καμιά μλκια.
Κύριοι ( και κυρίες)
Η Μάρθα Βούρτση πουλούσε, πουλάει και θα συνεχίσει να πουλά και στο μέλλον σε τούτη δω την χώρα.
Πάντα ήμασταν ( από γούστο) κινδυνολόγοι, τρομολάγνοι, μπανιστιρτζήδες, και δραματοποιοί. Το έχουμε στο αίμα μας λέμεεε τέλος!.