20 May 2007

Blogme.gr

Μην έχοντας παρακολουθήσει την υπόθεση όταν εξελισσόταν δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα και ολοκληρωμένη άποψη.
Παρ όλα αυτά διαβάζοντας ότι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, αποφάσισα να υπογράψω κι εγώ την επιστολή διαμαρτυρίας, έστω κι αν δεν είναι κάτι που συνηθίζω εάν δεν γνωρίζω και την παραμικρή λεπτομέρεια του θέματος.
Το κείμενο αυτής της επιστολής κρατιέται ( σωστά κατά την γνώμη μου) μακριά από το θέμα της ποινικής ή όχι ευθύνης του Κυρίου Τσιπρόπουλου με βάση το γενικότερο κατηγορητήριο και επικεντρώνεται σε θέματα που άπτονται του γενικότερου ενδιαφέροντος όλων των μπλογκερς.
Δύο τα σημεία που αναδεικνύονται λοιπόν και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.
1. Ευθύνη του "ηλεκτρονικού καταλόγου"(υπηρεσία RSS) που διατηρούσε ο Κύριος Τσιπρόπουλος
Ο νόμος ( άρθρο 11 ) είναι σαφής στην προκειμένη περίπτωση και περιγράφει ακριβώς πότε και γιατί υπάρχουν ευθύνες από τον μεσάζοντα παροχής υπηρεσιών.
Δηλαδή δεν υπάρχουν ευθύνες όταν:

α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,

β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και

γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

Υποθέτοντας το α στα άλλα δύο (β και γ) δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.


2. Ευθύνη για τις θέσεις και τις δημοσιεύσεις ενός αναρτημένου συνδέσμου (link) από τον κάτοχο του μπλογκ στο οποίο αναρτάται.
Υποθέτοντας την ανυπαρξία σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών ( σύμβαση που θα μεταβίβαζε ευθύνες προς τρίτους και στον μπλογκερ) η ανάρτηση του συνδέσμου έχει να κάνει αποκλειστικά με την παραπομπή σε έναν δικτυακό τόπο ΧΩΡΙΣ απαραίτητα την σύμφωνη γνώμη του παραπομπέα στο περιεχόμενο του.
Η ενημέρωση των αναγνωστών του μπολγκ για την ύπαρξη ενός δικτυακού τόπου (link) μιας εφημερίδας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σημαίνει και μετάθεση ευθυνών στον παροχέα της είδησης τυχόν ποινικών διώξεων που αντιμετωπίζει η εφημερίδα για ψευδή διάδοση πληροφοριών ή "εγκλημάτων" δυσφήμησης δημοσίων ή άλλων προσώπων.
Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν μόνο εάν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης τέτοιων
πληροφοριών υπάρχουν ευθύνες του μπλογκερ.
Αυτό έλειπε δηλαδή να αναρτήσω ένα
link που παραπέμπει σε εφημερίδα, άρθρο της οποίας φέρει επιστολή του "Επαναστατικού αγώνα" ή της "17 Νοέμβρη", και να αντιμετωπίσω κατηγορίες υποστήριξης, συμμετοχής και σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης!!!
Μόνο στην περίπτωση που απαγορευτεί ρητά η ανάρτηση - δημοσίευση κάποιων ηλεκτρονικών διευθύνσεων μπορεί να σταθεί η οποιαδήποτε κατηγορία αλλά απ ότι ξέρω στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει υπάρξει απόφαση δικαστηρίου που να απαγορεύει την μετάδοση πληροφοριών (link) που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ( και μόνο) του χρήστη "FunEL βαρύ πακέτο". Εμπρός λοιπόν να ψηφίσουμε ( επώνυμα) όλοι μας επιβεβαιώνοντας το νόμιμο δικαίωμα στην άποψη μας και στην μετάδοση της όποιας μη απαγορευμένης πληροφορίας έστω κι αν αυτό ενοχλεί ορισμένους που κατα πως φαίνεται έχουν την εντύπωση οτι θα έπρεπε να τους ρωτήσουμε πρώτα!!!

Save Blogme.gr

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ειμαστε ολοι υπερ του Blogme.
Αυριο μπορει να συμβει και σε εμας...