02 May 2007

RIB test Απρίλιος 2007

Έγινε και φέτος η καθιερωμένη πλέον( 8η) ετήσια εκδήλωση του rib test την ευθύνη της οποίας έχει το περιοδικό "Φουσκωτό" του Δ Παπανδρέου. Μια "πλωτή έκθεση" φουσκωτών σκαφών στην οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει και προπαντός να δοκιμάσει όσα σκάφη έχει υπόψη του, έχοντας την δυνατότητα της άμεσης σύγκρισης εντυπώσεων και συναισθημάτων.

Ο τόπος ( λιμάνι Λαυρίου) της εκδήλωσης που επιλέχθηκε από τον διοργανωτή δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω και τον ιδανικότερο. Σε ένα σχετικά μικρό χώρο με τις συμμετοχές σε σκάφη να ξεπερνούν τις 180 ήταν φυσικό και επόμενο να δημιουργούνται τρεις και λίγο προβλήματα μεταξύ των συμετοχόντων στο έμπα και στο έβγα των σκαφών. Η δυσκολία ελιγμών ήταν εμφανής και η έλλειψη ικανών ρεμέτζων μόνο ένταση πρόσθετε στο όλο εγχείρημα. Ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο θα μπορούσα να πω ήταν και η "μεγάλη" απόσταση του χώρου πρόσδεσης των σκαφών ( και τόπος επιβίβασης των ενδιαφερομένων) από την μπούκα του λιμανιού με αποτέλεσμα την υπερβολική καθυστέρηση στην έναρξη των δοκιμών, καθότι ο χρόνος που έπρεπε να πάνε ρελαντί τα σκάφη για να βγουν από το λιμάνι ήταν πολύ μεγάλος . Βάλτε εδώ και την είσοδο των πλοίων της γραμμής που διέκοπτε τουλάχιστον 2 φορές την πορεία του προγράμματος και θα βγάλετε εύκολα τα δικά σας συμπεράσματα.
Ο καιρός ήταν αυτή την φορά σύμμαχος των επίδοξων δοκιμαστών με την θάλασσα να έχει τεσσαροπεντάρια όλες τις ημέρες και μόνο την Κυριακή έπεσε σε μπουνάτσα που μόνο για δοκιμές δεν ήταν. Το 1,5 μέτρο κύμα ( παρότι σχετικά μικρό για τα μποφόρ που υπήρχαν) που σε περιπτώσεις έφτανε και τα δύο μέτρα δημιούργησε ένα καλό παρανομαστή για τις δυνατότητες των σκαφών αλλά και των επίδοξων "καπεταναίων" να δουν και να κρίνουν τις επιδόσεις των αγαπημένων τους "πλοίων" αλλά και των εαυτών τους ;))
Η προσέλευση των επισκεπτών δεν θα έλεγα ότι με εντυπωσίασε, γεγονός που εν μέρει δικαιολογείται λόγω του εορτασμού της πρωτομαγιάς που έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς για μίνι διακοπές ( με μια δευτεριάτικη κοπάνα) μέσα στην άνοιξη.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω με εντυπώσεις από τα σκάφη που δοκίμασα.


3 comments:

diavatis said...

για να δω λοιπόν τι σε εντυπωσίασε!
άμα υπάρχουν πλάνα και από το εσωτερικό, ακόμη καλύτερα...
όχι τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να προετοιμαστώ για καλοκαιρινή εξόρμηση, άκουσον - άκουσον, με φουσκωτό!
Δεν το πιστεύω!

Markos said...

Η προσέγγισή μου στη θάλασσα, από τη πλευρά της χρήσης σκάφους είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Οι φωτογραφίες σου όμως, είναι αρκετά ζωντανές, τόσο που έφεραν το καλοκαίρι ακόμα πιο κοντά...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Λίμνη Πλαστήρα πήγες, βρε αθεόφοβε, μετά το Λαύριο;
Να δεις αν χωράει το εννιάμετρο;-)))))