14 June 2007

Ya hooοοοοο!

Περί "ανωνυμίας" ο λόγος.( ένεκα παγκόσμιας ημέρας των weblogs )


"Η Yahoo απέρριψε την υιοθέτηση πολιτικής που θα αντιτίθεται στην εφαρμογή περιορισμών στο Διαδίκτυο

Οι μέτοχοι της εταιρίας Yahoo απέρριψαν το σχέδιο για την υιοθέτηση πολιτικής που θα αντιτίθεται στην εφαρμογή περιορισμών στο Διαδίκτυο.

Επίσης απέρριψαν την πρόταση για την σύσταση επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την επανεξέταση της πολιτικής που ακολουθεί παγκοσμίως, ιδίως στην Κίνα.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν ασκήσει έντονη κριτική σε βάρος της Yahoo, λόγω του ρόλου της στην παράδοση των e-mail ορισμένων πολιτικά αντιφρονούντων χρηστών.

Τα επίμαχα μάλιστα e-mail χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη και την φυλάκιση των χρηστών.

Η Yahoo ωστόσο επισήμως επιμένει ότι οφείλει να συμμορφώνεται με τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών όπου λειτουργεί."

ΠΗΓΗ

4 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Και μακάρι να είναι η μόνη εταιρία. Δυστυχώς πολλές ακόμα θα στραφούν εκεί. Υπάρχουν όμως και άλλα μέσα λογοκρισίας. Οι μηχανές αναζήτησης και ο τρόπος που προβάλουν ορισμένες πληροφορίες. Μην ξεχνάς όμως η δημοκρατία στηρίζεται στη λογοκρισία.

diva said...

χμμ..περίπλοκο θέμα..άναρχη ελευθερία ή ελεγχόμενη δημοκρατία; Μήπως τελικά, ο καθένας καλώς αποφασίζει τι θα επιτρέψει και τι έχει στον "οίκο" του;

Kapetanios said...

δείμο καμία αντίρρηση στην λογοκρισία.
Για την ποινικοποίηση της κρίσης έχω κάποια ένσταση.
Γιατί αυτό είναι που βαστά όρθια αυτήν την -κατά πως την λένε οι ίδιοι- "δημοκρατία".
Ο μεγάλος αδερφός είναι μαζί μας , δίπλα μας, ή καλύτερα ζούμε μέσα του.
Λαβύρινθος τα σωθικά του και άφαντος ο μίτος για την έξοδο φίλε μου.

Kapetanios said...

Vouts άναρχη "ελευθερία" ( όπως και δημοκρατία) δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου.
Θεωρώ πως είναι ακριβώς το αντίθετο.
Το άκρον άωτο της πειθαρχίας είναι και- με απελευθερωμένο πια τον νου από τις εσωτερικές αναστολές και τα απωθημένα- ο απόλυτος σεβασμός της ελευθερίας του άλλου.
Η "απαξίωση" του υπερεγώ μα και η "καταπίεση" του ΕΓΩ μέσα από την κατανόηση των προσωπικών ορίων είναι το κριτήριο της επίτευξης της πραγματικής μας ελευθερίας..
Η έλλειψη μιας τέτοια εσωτερικής πειθαρχίας και η αποφυγή του κόστους( σε επίπεδο απόρριψης ) της όποιας άποψης μας είναι και η χρήση της δικιάς μας -κατά φαντασία- "ανωνυμίας".
Η πραγματική ανάγκη της ανωνυμίας ( και η μόνη που σέβομαι) υπάρχει σε επίπεδο αντίστασης κατά του ιμπεριαλισμού( και άλλων απάνθρωπων καθεστώτων) και της τρομοκρατίας των λαών. Για τους επαναστάτες λοιπόν είναι η ανωνυμία και όχι για να λέμε καμιά μαλακία παραπάνω χωρίς να μας παίρνουν χαμπάρι οι γείτονες.
Το ξεφτιλίσαμε το θέμα , όπως φυσικά κάνουμε και για όλα τα άλλα.
Εκτός εάν πούμε ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπλογκιγκ είμαστε επαναστάτες!!
Δεν θα γελάσω τώρα , κρατιέμαι για αργότερα
Καλό σου απόγευμα :))