23 July 2007

Έπεσε Canadair στα Στύρα Ευβοίας! Νεκροί οι πιλότοι


Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και σήμερα είχαμε την πτώση ενός σχετικά καινούργιου Canadair με θύματα τους δύο χειριστές του.
Νεκροί οι : Δημήτριος Στοϊλίδης ( Σμηναγός) και ο Ιωάννης Χατζούδης (υποσμηναγός ) οι οποίοι και επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Τσακέοι στα Στύρα Ευβοίας. Κάποιους από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην δουλειά τους ανέφερε ο αντισμήναρχος Μάμας Κρασσάς (αξιωματικός επιχειρήσεων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών) στην συνέντευξη ( προάγγελο κακών!!) που δημοσιεύτηκε σήμερα στα "Νέα"
Συνήθεια το έχουμε να δίνουμε τον λόγο αφού προηγηθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και θα βαρεθώ να ακούω για ποιος ξέρει πόσες μέρες όλους αυτούς τους "ειδικούς” που θα παρελάσουν από τα παράθυρα των ειδήσεων ανακαλύπτοντας αλλά και αποκαλύπτοντας τον δικό τους δαίμονα ο καθένας!
Συλλυπητήρια στις οικογένειες τους , τις μόνες που θα βιώσουν το μαρτύριο της απώλειας των δικών τους ανθρώπων με το "γιατί" να χαράζει μια για πάντα το πρόσωπό τους.

"«Δύο είναι οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε: Ο πρώτος, τη στιγμή που ακουμπάει το αεροπλάνο στην επιφάνεια της θάλασσας για να βάλει νερό στις δεξαμενές. Είναι πολύ σπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα να βρεις ήρεμη θάλασσα. Ο κυματισμός και οι επιφανειακοί άνεμοι είναι εχθροί του χειριστή Καναντέρ. Υπάρχει περίπτωση η θάλασσα να φαίνεται σχετικά καλή και με το που ακουμπήσεις να σε πετάξει επάνω. Πολλές φορές από αλλού φυσάει ο άνεμος και από αλλού έρχεται το κύμα, με αποτέλεσμα να πλαγιολισθαίνει το αεροπλάνο και να μην ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι». Ο αντισμήναρχος Μάμας Κρασσάς, αξιωματικός επιχειρήσεων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών όπου υπάγονται τα 13 παλαιά Καναντέρ, συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια πτήσεων. «Επίσης επικίνδυνη είναι η ώρα της ρίψης. Πάνω από τη φωτιά η πυκνότητα του αέρα αλλάζει απότομα και νιώθεις κάτι να σε τραβάει προς τα κάτω: είναι τα αρνητικά τζι, όπως τα ονομάζουμε. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο- όταν κατεβαίνεις σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος και η ταχύτητά σου είναι 200 χιλιόμετρα την ώρα, πρέπει να αντιδράσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλιώς...» λέει ο αξιωματικός επιχειρήσεων."

Η συνέχεια

4 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Οι σημερινοι θανατοι σε καιρο πολεμου θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν και ως παραπλευρες απώλειες...
Ελα ομως που δεν εχουμε πολεμο....

Unknown said...

Κρίμα τα παλικάρια...
Πλήρωσαν (και αυτά) με την ζωή τους την ανευθυνότητα και την βλακεία ορισμένων...

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε τελικά να έχουμε πόλεμο;

ο δείμος του πολίτη said...

Έχω ακουσει και παλαιότερα για το υπεράνθρωπο έργο τους. Λυπάσμαι πολύ για το γεγονός και το ακόμα χειρότερο της κρατικής αδιαφορίας, την ώρα που δέχεται ο πρωθυπουργός την πλασιέ της γερμανικής οπλουργίας κανείς δε μιλά για τέτοιες ανάγκες, αλλά μόνο θυμόμαστε όπλα παλιάς τεχνολογίας που μας τα παρουσιάζουν σαν καινούρια.

Kapetanios said...

Κρίμα γμτ! :((