20 July 2007

Green..gangs!


Κουκούλα αλά συμμορία ανήλικων
απειλητικό και άγριο βλέμμα
αμερικάνικες ατάκες ( ή με μας ή εναντίον μας)
και το ΕΓΩ και ΜΟΥ να επαναλαμβάνεται διαρκώς!

Η στραβός είν ο γιαλός
ή στραβά αρμενίζουμε!
Είχα που είχα μια ουδέτερη στάση στην Green(που λέει ο λόγος)peace
μετά απ αυτό το κατάπτυστο βίντεο , ούτε να την ακούσω.
Κοιτούσε η κόρη μου( 10 χρονών) μια εμένα και μια το μαλακισμένο και όταν τι ρώτησα τι έχει να πει δεν άρθρωνε λέξη!!
ΥΓ. Εκεί στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ( ωραίο ανέκδοτο κι αυτό)
υπάρχει κανείειειειειειεις ;;;;;;

Εκτός κι αν έχει δίκιο ο Αλαβάνος που λέει ότι έχει λήξη η θητεία του και πρέπει να οριστούν καινούργια μέλη ( βέβαια αυτός το λέει, και οχι άδικα, με το μυαλό του στις εκλογές )

9 comments:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Μα αυτή ακριβώς η βία του είναι που σε καθηλώνει και επίτηδες σε κάνει να νιώθεις μλκας! Κι εγώ, την πρώτη φορά που το ΄δα, είπα «άει σιχτίρ, μούλικο!». Μετά, κατάλαβα ότι αυτή η επιθετικότητα είναι συνειδητή, ότι το παιδάκι επίτηδες δεν είναι συμπαθητικό σαν αυτά που μας διαφημίζουν απορρυπαντικά ή κινητά κι ότι το μέσο είναι πραγματικά το μήνυμα: «Μάγκες, όταν γεράσω η ζωή μου θα είναι κόλαση και γι' αυτό θα φταίτε εσείς, που τότε θα 'χετε ψοφήσει!».
Εξαιρετική διαφήμιση.

ΥΓ ακόμα και η αμερικανιά «με μάς ή εναντίον μας» αρθρώνεται εναντίον του Μπους. Εδώ το «εμάς» δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά οι 10χρονοι!

Kapetanios said...

Τα διαφημιστικά μηνύματα χωρίζονται σε κατάλληλα και σε ακατάλληλα για ανηλίκους.
Η κατηγοριοποίηση αυτή διαμορφώνει και τον τηλεοπτικό χρόνο στον οποίο "παίζονται" απ τα κανάλια.
Είναι κατάπτυστη η οργάνωση αλλά και το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που έριξε στον αέρα το συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ την ώρα που βλέπουν κι άλλα 10χρονα ή και μικρότερα παιδιά. Ένα το κρατούμενο.
Από εκεί και πέρα κάθε "σοβαρός" εμπνευστής ενός διαφημιστικού σποτ πρέπει να ξέρει α) σε ποιους απευθύνεται και β) πιο μήνυμα- παρακαταθήκη θα αφήσει στο υποσυνείδητο του θεατή για την επόμενη μέρα.
Για το μεν α ακόμη και ο ίδιος απ ότι φαίνεται δεν έχει ακόμη καταλήξει( ίσως γιατί δεν ξέρει)και για το δε β είναι για μπάτσες!
Αυτό που σίγουρα αφήνει ως παρακαταθήκη δεν είναι οι 5 μαλακίες ( η υπερβολή στην διατύπωση τις κάνει τέτοιες) που λέει το μούλικο, αλλά το ύφος του και το βλέμμα του. Ένα ύφος που όσοι ασχολούνται με την παιδική εγκληματικότητα στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη το γνωρίζουν πολύ καλά.
Είναι η βία μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στον κόσμο και δη στα παιδιά μας?
Είναι το "δικός μου κόσμος" και το "δικό μου μέλλον" μια πολιτική πρόταση της –άντε να μην την χαρακτηρίσω κατά πως την κρίνω τούτη την ώρα( ίσως υπερβολικά) -οργάνωσης Greenpeace( που το peace που το είδε δηλαδή!!)?
Μα είναι στα πλαίσια ενός εικονικού-τηλεοπτικού ακτιβισμού[1] θα πει κάποιος.
Ε ναι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν οι ηλίθιοι ότι ο μισός τηλεοπτικός χρόνος του συγκεκριμένου σποτ δοσμένος με πραγματικές εικόνες καταστροφής του πλανήτη μας θα έφταναν να γεμίσουν δέος και να σοκάρουν τον οποιανδήποτε θεατή.( θυμάσαι ένα βίντεο με την κατακρεούργηση των μωρών φωκιών τι σάλο είχε προκαλέσει! Αντίστοιχες εικόνες είχαν καταφέρει να σταματήσουν ολόκληρο το εμπόριο γούνας πριν πολλά χρόνια) Αλλά σάματις αυτό έχουν στόχο ή απλώς να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους με γενικόλογες υπερβολικές μπούρδες.
Αλλάξανε πολύ τα πράματα βαλια κάλντα και δεν μου κάθονται καλά.
Τα όρια πλέον της ανοχής μας στην εικόνα αλλά και στην συμπεριφορά έχουν κατά πολύ επιμηκυνθεί!

ΥΓ.1. Ε ναι, θέλει αρκετή φαντασία να καταλάβει το μέσο τηλεοπτικό κοινό ότι εναντιώνεται στον ....Μπους το μούλικο!!!
Κάτι πιο συγκεκριμένο δεν έχει???
Ή θα ενοχλήσουμε παραπάνω απ ότι πρέπει εκεί που δεν πρέπει?

ΥΓ.2. Η κόρη μου , που είναι στην ίδια ηλικία του παιδιού-ηθοποιού στο βίντεο , ενημερώνεται αυτήν την περίοδο για τις τρομαχτικές διαφορές βιοτικού επιπέδου που ισχύουν στον κόσμο μας σήμερα.
Εάν εξαιρέσουμε το ύφος και τον τρόπο που απευθύνεται στο κοινό το μικρό που την σόκαρε, τα υπόλοιπα τα άκουσε σαν ένα κακόγουστο αστείο.
Βλέπεις δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ την υπερβολή και την τρομοκρατία-τρομολαγνία στον λόγο μου σαν μέσο εκπαίδευσης της.
Ευτυχώς δηλαδή.
[1] Μέσα στα πλαίσια κάποιου ακτιβισμού αποφάσισαν και κάποιοι άλλοι να κατέβουν γυμνοί με τα ποδήλατα τους κάπου στην Γαλλία και να διαδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον
Με τα παπάρια τους να πάνε πότε δεξιά και πότε αριστερά από την σέλα οι άντρες , και με τα κωλομέρια αλλά και τα μυδάκια τους να ζεσταίνονται και να κοκκινίζουν απ την τριβή οι γυναίκες, κατάφεραν να ξεφτιλίσουν κάθε τι που έγραφαν στα πανό τους.
Το έχουμε χάσει εντελώς βαλια κάλντα και μέσα από ένα στυλ και καλά άνεσης και απελευθέρωσης θα την μπατάρουμε την βάρκα λέμεεεε

ΠανωςΚ said...

Καθε καμπάνια χρησιμοποιεί κάποια εκφραστικά μέσα για να πει αυτό που θέλει. Και απευθύνεται σε συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ. Για παράδειγμα, ετούτο υποθέτω πως απευθύνεται σε κάφρους σαν και μένα που πάντα βρίσκαμε την γκρίνπις πολύ πολικαλικορέκτ και λάητ για τα γούστα μας. Λέει αλήθειες (τις οποίες βέβαια τραβάει στα άκρα προβάλλοντας τις χείριστες πιθανές μελλοντικές καταστάσεις) και ο απειλητικός τόνος στη φωνή και στη φάτσα συνάδει με την απειλή που υφίσταται για το περιβάλλον.
Από κει και ύστερα, αν το μυαλό μου ήταν λίγο πιο "παρθένο", ίσως να με έπειθε το σποτ αυτό. Αλλά δεν είναι, και κυρίως δεν χρειάζομαι την γκρίνπις να με δασκαλέυει...

Kapetanios said...

Το κακό πανωκάτε (γύρισες?) είναι ότι απευθύνεται σε "κάφρους" που δεν είναι σαν και σένα.
Ίσως πάλι μόνο σε κείνους να μπορεί.
ΥΓ. Η υπερβολή έπαψε να είναι ένας καλός επικοινωνιακός τρόπος
Να μην σου πω ότι αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή απάθεια μας ακόμη και για την πιο συνταρακτική είδηση. Μια ματιά στα δελτία των αλαλαγμών και των "ειδήσεων" φτάνει για να αναρωτηθούμε όλοι μας για τα αποτελέσματα της .

Credit said...

Καλησπέρα!
Εμένα το σποτάκι μου θύμισε την ταινία "Τα παιδιά των ανθρώπων" και ομολογώ ότι τρόμαξα όταν το είδα. Δηλαδή δεν μπορούσε να τα πει όλα αυτά που λέει ο πιτσιρικάς ένα απλό, συνηθισμένο παιδί; Με ήρεμο τόνο κοιτώντας μας στα μάτια; Ένα παιδί που δεν μαντεύουμε ότι ανήκει σε συμμορία και που δεν μαντεύουμε ότι η επόμενη κίνησή του είναι να βγάλει ένα λεϊζερ όπλο του 2050 και να καθαρίσει εμάς και όλους τους συνομήλικούς μας; Εκεί είναι η μεγάλη ανατριχίλα, στο ότι το θέμα δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά η πραγματικότητα που έρχεται...

Kapetanios said...

..ή που είναι εδώ και εμείς κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Νομίζω ότι το σποτ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά αναπαράγει την βία και τον ατομικισμό που επικρατεί γύρω μας.
Μου θυμίζει έντονα σημερινά παιδιά που όταν μπαίνουν σε λεωφορείο δεν κοιτούν να εξυπηρετήσουν ( παραχωρώντας την κενή θέση) ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά είναι ικανά να τους σηκώσουν παίρνοντας τους και αυτήν που ενδεχομένως έχουν!!
Ίδια ακριβώς φάτσα και αυτό είναι που μένει τελικά στον θεατή μιας και δεν του είναι και τόσο άγνωστη.
Καλώς ήρθες Credit ! :))

Unknown said...

Να σου πω, αν και γενικά ποτέ δεν είχα καλή ιδέα για την GP, και γενικά δεν μου αρέσει η διαφήμιση, για το συγκεκριμένο θέμα θα διαφωνήσω. Ναι, όσον αφορά θέματα όπως το περιβάλλον είσαι είτε φίλος είτε εχθρός. Αυτή ειναι η φράση για την οποία συμφώνησα για πρώτη φορα στην ζωή μου με διαφήμιση.

Kapetanios said...

Είτε εχθρός είμαι είτε φίλος καμηλιέρη δεν πρόκειται να κερδηθεί τίποτε στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Είπαμε ότι ο έχων την φαεινή ιδέα να κατασκευάσει το συγκεκριμένο σποτ μάλλον δεν ξέρει που να απευθυνθεί απειλώντας!!
ΥΓ. Βλέπεις τι γίνεται στην Αγγλία με τις πλημμύρες!!
Εάν γινόταν εδώ κάτι τέτοιο θα έπεφτε η κυβέρνηση την άλλη μέρα.
Την άλλη μέρα κυριολεκτικά!

Giannis123 said...

GR€€N.......ΠΙ$$$$$$$$$$$.........