28 August 2007

ΕΚΛΟΓΕΣ 2007 (2)

ΕΡΩΤΗΣΗ( του δείμου του πολίτη ) : Γιατί ψηφίζεις Συνασπισμό?

Μα γιατί μόνο μια διακυβέρνηση ενός Συνασπισμού αριστερών και προοδευτικών μυαλών και δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει ετούτη την χώρα σε ένα διέξοδο.
Μόνο μια κοινωνικοπολιτική ματιά που να είναι ή έστω και να μοιάζει αυτής του Συνασπισμού μπορεί να διορθώσει την στρεβλή εικόνα της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας , πραγματικότητα στην οποία μας οδήγησαν πολλές γενεές πανομοιότυπων πολιτικών κομμάτων και αντιλήψεων . Στην πολιτική Ιστορία αυτού του τόπου περισσεύουν κυβερνήτες ξενόφερτοι , δουλικοί, αλαζόνες, αδαείς, ανεπρόκοποι, φωστήρες και υποστηριχτές του ολοκληρωτισμού Μα και στην νεώτερη μεταπολεμική Πολιτική πορεία μας γεμίσαμε Μανωλιούς που θαρρούσαν ( και εμείς τρέχαμε να το επιβεβαιώσουμε ) ότι αλλάζοντας την προβιά τους θα κάνανε ανενόχλητοι κουμάντο ες αεί .

Και κάνανε.
2 σόγια και ένας αποστάτης κυβερνήσανε ( εάν εξαιρέσεις την περίοδο της δικτατορίας που απομεινάρια της, φασιστοειδή ανθρωπάρια, βάζουν, άκουσον άκουσον, σοβαρή υποψηφιότητα για να μπουν μέσα στην σημερινή βουλή που οι ίδιοι ξευτέλισαν και κατήργησαν!!) τα τελευταία 50 χρόνια αυτόν τον τόπο και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να το κάνουν κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη αναγκάζοντας τον με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο , με το ένα ή με το άλλο δίλημμα , να διαλέγει κάθε φορά έναν από δαύτους.
Ο ανιψιός του θείου και ο εγγονός του πατέρα του μπαμπά του έρχονται σήμερα και μας ζητούν την ψήφο μας! Πολιτικοί που, πολύ πιθανό, ούτε τα σκαλιά του κοινοβουλίου δεν θα ανέβαιναν εάν δεν έφερναν ως κληρονομιά το επίθετο τους.
Δεν θέλω να θυμίσω ( μιας και ευτυχώς ή δυστυχώς θυμάμαι αρκετά καλά ακόμη) τις διαδικασίες που ανέδειξαν και τους δυο τους στις αρχηγίες των κομμάτων τους.

Ένα «βαρύ» όνομα ψάχνανε απεγνωσμένα να βρουν στην ΝΔ μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δέχονταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση 20 και βάλε χρόνων και το βρήκαν στον Κώστα τον Καραμανλή τον νεώτερο. Έναν νεότατο πολιτικό που ούτε που κατάλαβε πως τον βάλανε ( με τις ευχές του θείου που ούτως ή άλλως έτρεξε να πάρει και επίσημα μετά την εκλογή του) να κάνει(?) κουμάντο σε ένα κόμμα που διέρχονταν μια από τις σοβαρότερες κρίσεις που πέρασε κόμμα δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα.

Ούτε ο ίδιος ο πατέρας του ( παρά μόνο η μάνα του) ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν περίμενε ότι ο «Γιωργάκης» ( συγνώμη αλλά έτσι τον αποκαλούσε, θέλοντας ίσως να εκφράσει την αφέλεια ( ?) του παιδιού του ) θα γινόταν κάποτε ο αρχηγός του κόμματος του! Και πώς να το περίμενε δηλαδή όταν ο χώρος του ΠΑΣΟΚ ήταν γεμάτος από συμμορίτες πρασινοφρουρούς και Αυριανιστές που έλεγχαν τα πάντα με τις ομάδες κρούσης τους. Γεμάτος από επίδοξους «σοσιαλιστές» μνηστήρες που επιβουλεύονταν τον θρόνο του και προσπαθούσαν να τον πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα όσο αυτός έδινε την μάχη να κρατηθεί στην ζωή!
Ένα ΠΑΣΟΚ της Μιμής ( που ούτε ήθελε να ακούσει για Γιωργάκηδες, Μαργαρίτες Σοφίες και Νίκους ) , την μόνη παρηγοριά σύμφωνα με την δική του ομολογία, να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα ( εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες της προς τον Μεγάλο) να έχει λόγο και ρόλο μέσα στο «κίνημα» και στις εξελίξεις του!!
Βάλτε εδώ και τα λογής λογής πολιτικά λαμόγια που στήριζαν και στηρίζονταν από τα νέα τζάκια ( τζάκια που τόσο περηφανεύονταν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία τους εις βάρος των παλαιών, που μάταια γλυκοκοίταζαν κατά την πλευρά της παραδοσιακής δεξιάς που βολόδερνε μέσα στην ανυπαρξία της ) και θα καταλάβετε γιατί ο σημερινός πρόεδρος του «κινήματος» δεν είχε καμία τύχη κατά την άποψη του πατέρα του και όχι μόνο!
Ανάγκα όμως ( και με τον φόβο των εκσυγχρονιστών να απειλούν να τους στείλουν απ εκεί που ήρθαν μια και καλή ) και οι θεοί πείθονται ! Φέρανε μάλιστα και ένα κάρο κόσμο να επικυρώσει την επιλογή τους! (Αυτό έλειπε δηλαδή να έτρεχε μόνος του και να έβγαινε και δεύτερος !!)

Και φτάσαμε εδώ, στο σήμερα , που τα αποτελέσματα μιας χρόνιας ανυπαρξίας ενός έντιμου πολιτικού λόγου (από συγκεκριμένα πρόσωπα και παρατάξεις) και οράματος, σε συνδυασμό με μια κάκιστη διαχείριση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος να έχουμε φτάσει στον πάτο(?) της πολιτικής μα και κοινωνικής ανυποληψίας και απαξίωσης .
Και απαντάμε τι?
Μια από τα ίδια.?
Εγκλωβιζόμαστε στα ίδια και στα ίδια διλήμματα ενός δικομματισμού που μόνο στόχο έχει την εναλλαγή των κομμάτων και των προσώπων που τα απαρτίζουν στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας και τίποτε άλλο?
Είμαστε ανίκανοι ποια να πιστέψουμε ότι μόνο εμείς ορίζουμε το πολιτικό μέλλον μας και ΝΑΙ έχουμε την δυνατότητα με την ψήφο μας να στείλουμε κάθε κατεργάρη στο σπίτι του?
Είμαστε τόσο άτολμοι και δειλοί που δεν μπορούμε να στηρίξουμε ή και να δημιουργήσουμε μια άλλη πρόταση πέραν της αναπαραγωγής και διαιώνισης των ίδιων πρακτικών και πολιτικών προσεγγίσεων?
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε σε Μεσσίες-με ονοματεπώνυμο- πολιτικούς αρχηγούς που φωτισμένοι θαρρείς από την θεία χάρη ( και από τους ιματζ μέκειρς τους που χωρίς αυτούς κατά πάσα πιθανότητα δεν πάνε ούτε στην τουαλέτα) θα γιατρέψουν πάσα νόσο και πάσα μαλακία! ? Κομματικές δομές που παραπέμπουν σε μοναρχίες με κομματάρχες και κομματόσκυλα, με τα υπόλοιπα ( τα λιμά όπως λέει και ο λαός) πολιτικά στελέχη να παίζουν τον ρόλο της Αυλής ευελπιστώντας να κερδίσουν κάποτε κι αυτοί την εύνοια του Μεγάλου και να αναρριχηθούν ( σκηνικό που παίζεται κατά κόρον τα τελευταία 20 και βάλε χρόνια στην Ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ) στην θέση που κάποιοι άλλοι κατέχουν σήμερα και τανάπαλιν?
Έχουμε τόσο ασθενή μνήμη πια που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε πρόσωπα και καταστάσεις που μας συντροφεύουν και μας οδηγούν εδώ και χρόνια σε αυτήν την απίστευτη κατρακύλα που προδικάζει και καταδικάζει συνάμα το μέλλον των παιδιών μας σε αυτήν την χώρα ?
Ναι, η παραδοσιακή Αριστερά δεν έχει πλέον λόγο στα σημερινά πολιτικοοικονομικά δρώμενα και δεν μπορεί να προσαρμόσει ( και η μη προσαρμογή είναι πολιτικό ατόπημα μιας και η πολιτική επιβάλλεται να απαντά στις προκλήσεις της εποχή της ) τον λόγο και την πολιτική της σκέψη στα σημερινά δεδομένα μένοντας σε μια βαρετή επανάληψη θέσεων και προσεγγίσεων που απευθύνονται και αγγίζουν περισσότερο τον Έλληνα του χθες και όχι του σήμερα. Δεν θέλει να έχει λόγο μιας και συνειδητά έχει επιλέξει τον διαχωρισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε καλούς εργάτες και κακά αφεντικά, στο άσπρο και στο μαύρο , σε φίλους και σε οχτρούς παραγνωρίζοντας και παραγκωνίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που κατάφεραν να βρίσκονται σε ενδιάμεσες οικονομικές κατηγορίες.
Πολιτικός λόγος που βασίζεται ακόμη στο έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ !
Που ακόμη και σήμερα πομπές της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης κάνουν μάγουλα να κοκκινίζουν από ντροπή μη θέλοντας να δουν ( ακόμη και σήμερα!) καθαρά την αποτυχία αυτού που υποστήριζαν! Να δεχτούν τα λάθη τους βρε αδερφέ και να βγουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να βροντοφωνάξουν με θάρρος ότι ΝΑΙ ρε σεις αυτούς υποστηρίζαμε και μεγάλη μαλακία κάναμε δηλαδή που δεν θα την ξανακάνουμε. Που έστελναν στην πυρά και στον συντροφικό χλευασμό οποιονδήποτε τολμούσε να αμφισβητήσει την -ντε και καλά -ορθότητα τις οποιασδήποτε πολιτικής απόφασης της μαμάς Ρωσίας που ακόμη και η κλανιά της μοσχομύριζε δηλαδή και δεν βρωμούσε! Που τον μόνο δάχτυλο που αναγνώριζε και αναγνωρίζει ήταν αυτό της Αμερικής ενώ το άλλο έκανε πως δεν το έβλεπε !

Μόνο ( όπως εξάλλου είπα και στην αρχή αυτού του ομολογουμένως -κατά ανάγκη- πολύλογου ποστ) ένας Συνασπισμός των προοδευτικών δυνάμεων αυτού του τόπου μπορεί να αρθρώσει πολιτικό και κοινωνικό λόγο σαν μια αφετηρία εάν θέλετε μιας άλλης προσέγγισης και απάντησης στα σημερινά μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν πλέον την Ελληνική ( και όχι μόνο)κοινωνία
Θεωρώ ότι το κόμμα που υποστηρίζω έχει μια παράδοση στην διατύπωση ενός διαφορετικού λόγου από την γέννα του ακόμη.
Και ναι, θεωρώ ότι αυτός ο λόγος ουδέποτε έγινε απόλυτα κατανοητός από την πλατιά μάζα του εκλογικού μας σώματος.
Αλλά εάν ο Έλληνας αποφασίσει να αλλάξει ρότα σπάζοντας τα δεσμά που τον κρατούν αλυσοδεμένο με το χθες ( ένα χθες που η αναπαραγωγή του μας έφτασε σε αυτό το χάλι) ο Συνασπισμός με τον πλουραλισμό απόψεων και τάσεων που έχει στα σωθικά του , με τις δομές του που αναδεικνύουν την δημοκρατικότητα που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε τι καινούργιο , με τα αναγνωρισμένα για το κύρος τους και την σοβαρότητα τους στελέχη του , είναι ένα κόμμα που μπορεί να του δώσει μια διέξοδο στα προβλήματα του. Είναι ένας χώρος που ποτέ δεν προσπάθησε να οικειοποιηθεί αγώνες για την δημοκρατία ( σε χρόνους δύσκολους) αλλά πάντα βρισκόταν μπροστάρης όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Που τα στελέχη του ποτέ δεν το έπαιξαν εργατοπατέρες ;αλλά στέκονταν πάντα δίπλα στον εργάτη . Ένας χώρος που το Ευρωπαϊκό όνειρο ήταν και είναι ζωντανό, αλλά μέσα από μια αριστερή και προοδευτική ματιά με γνώμονα το συμφέρον των υποδιέστερων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων. Ένα κόμμα με σαφή στάση και άποψη στο θέμα των οικονομικών προσφύγων, του ρατσισμού, των χρηστών ναρκωτικών ουσιών κλπ.. Ένα κόμμα που πλαισιώνεται και συνυπάρχει σήμερα με το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών. Ένα κόμμα τέλος που σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να συσπειρώσει δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και που με την διακήρυξη τουκαι συνάμα με τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασε μέσα από αυτήν με βρίσκουν στα περισσότερα σημεία σύμφωνο.

Να λοιπόν γιατί ψηφίζω Συνασπισμό φίλε δείμο του πολίτη και όχι τίποτε άλλο.




19 comments:

Unknown said...

Και να φανταστείς ότι χτες το απόγευμα έλεγα πως κακώς πιστεύουμε πως η Ελλάδα έχει δημοκρατία. Βασιλεία έχει με δυό μονάρχες κληρονομικού χαρίσματος και δύο αυλές να εναλλάσουν την εξουσία για να μην βαριούνται...

(Όλα αυτά εντελώς ακομάτιστα και χωρίς υποστήριξη σε άλλον 3το...)

Εδώ τα καλά σεντόνιαααα....
Η ούγια να γράφει "Καπετάνιος"

xryc agripnia said...

Μπορει να ειναι σεντονι αλλα μια χαρα τα λεει.
Τα φιλια μου,καπετανιε.
(δεν πιστευα ποτε οτι θα σε δω εδω μεσα!)
:)

ο δείμος του πολίτη said...

Τελικά δεν πήρα απλά απάντηση, αλλά πήρα και ολόκληρο μανιφέστο. Και μάλσιτα στην ουσία συμφωνώ σημαντικά μαζί σου (δεν άρχισε ο επόμενος μήνας για να μαλώσουμε ακόμα).

Η διαφωνία μου με το ΣΥΝ είναι ιδεολογική και κυρίως στην απουσία του από το συνδικαλιστικό χώρο και μία περίεργη μονοδιάσταση ίσως εμμονή προς το οικολογικό κομμάτι.

david santos said...

Thanks for posring.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

ΠανωςΚ said...

Αχ ρε Δείμο, και σόρι για την παρέμβαση, αλλά αυτό περί συνδικαλισμού είναι μεγάλη κουβέντα. Γιατί κάποιος συνασπισμένος, και όχι εγώ, ένας -γκουχ- πρώην φορέας της παιδικής αρρώστιας -καταλαβαίνεις, πιστεύω- θα σου αντίλεγε ότι ο ΣΥΝ είναι υπαρκτός στους εργασιακούς χώρους, αλλά συνδικαλιστικά όλα καπελώνονται από άλλα δύο κομματα, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Και τελος πάντων ας μην ξεχνάμε ότι την ψήφο μας δεν τη ζητάει ο ΣΥΝ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά ουσιαστική δεν εχει, αλλά όπως και να το κάνουμε εκφράζονται 10.000 άνθρωποι από τα υπόλοιπα γκρουπούσκουλα, με τα οποία ουδείς ασχολείται).

ΠανωςΚ said...

Α, και ξέχασα: Ο Σάντος είναι θεός!

ο δείμος του πολίτη said...

Πάνωςκ., εγώ δέχομαι την παρέμβαση φυσικά. Ξέρω τα επιχειρήματα. Ωστόσο, δε δέχομαι καπελώματα από κανέναν. Όπως εμένα που λειτουργώ σε μία ΠΑΣΟΚικη δημοτική ομάδα, κανείς δεν αφήνω να με καπελώσει, δεν μπορεί να το κάνει ολόκληρο κόμμα;

Ούτως ή άλλως συμφωνώ με την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του Καπετάνιου.

Niemandsrose said...

Χτίσατε επιχειρηματολογία στο ως δια της ατόπου απαγωγής. Fair enough. Το ανάλογο του Συνασπισμού στο διεθνή χώρο θα μπορούσατε να μου το υποδείξετε μια που εγώ δε το βλέπω;
Και σας παρακαλώ, ας αφήσουμε τις ελιτίστικες ειρωνείες κατά μέρος. Τις απόλαυσα ήδη αρκετά στο blog του Δείμου.

Kapetanios said...

Χα! Για δε ποιος μιλάει!!
Εγώ καμηλιέρη διαβάζω τα κείμενα σου μόνο αργά την νύχτα.
(για να έχω όλο τον χρόνο-που χρειάζεται- μπροστά μου :)))

δείμο , ή απαντάμε ή δεν απαντάμε καθόλου :)
όσο για το χούι του "εργατοπατέρα" αυτός ο χώρος ποτέ δεν το είχε.
ίσως γιατί ποτέ δεν ήταν ζήτημα ύπαρξης( ΚΚΕ) και ποτέ δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με το άθλημα (ΠΑΣΟΚ)
Για την εμμονή προς το οικολογικό κομμάτι , ε, δεν νομίζεις ότι κάποιος χρειάζεται να το προβάλει και λίγο παραπάνω?

david santos you are very kind. Thanks for the support.

Γεια σου πάνω κάτε :)

Kapetanios said...

archive καλώς μας βρήκες :)) Πολύ χάρηκα που σε διάβασα! :)))
Σάμπως εγώ πίστευα ποτέ ότι θα γράφω εδώ μέσα? :)) Ας όψεται όμως ....
(ανωνυμία σου λέει μετά , και γράφε ότι θέλεις ... :):)

ο δείμος του πολίτη said...

Καπετάνιε, όντως εργατοπατέρες δεν είχε ο ΣΥΝ, γιατί δεν είχε κι εκπροσώπους στους εργάτες (χιχιχιχι -πλησιάζει η 1η του Σεπτέμβρη). Ειδικά αν θυμηθούμε αριστεριστές που παλεύουν με νύχια και με δόντια στο συνδικαλισμό (ΜΛ, ΝΑΡ, ΕΚΚΕ -κάποτε αυτό- κτλ), τότε είναι ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ το είχε ανάγκη βέβαια για να διεκδικήσει κυβέρνηση και το ΚΚΕ το έπραττε πριν ακόμα αρχίσει να μιλά για εκλογές (βλ. παρανομία).

Σχετικά με την οικολογική διάσταση σαφώς και το χαίρομαι που κάποιος ασχολείται και με ματιά πολιτική και όχι οικολογική κίνηση για την οικολογία.

Kapetanios said...

".το ΚΚΕ το έπραττε πριν ακόμα αρχίσει να μιλά για εκλογές (βλ. παρανομία).."
Ε ναι αλλά μην ξεχνάς ότι τότε αποτελούσαμε και εμείς το ΚΚΕ.
:))
Μετά άρχισε η προσπάθεια να οικειοποιηθεί των κοινών αγώνων ;)

Kapetanios said...

NIEMANDSROSE δεν σας καταλαβαίνω!( και καλώς ήρθατε :) )
Η ερώτηση του δείμου ήταν "γιατί δεν επιλέγεις κάποιο απ τα ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ" και "γιατί ψηφίζεις Συνασπισμό(ΣΥΡΙΖΑ)"
Έχω την αίσθηση πως απάντησα και στα δύο. Έχετε κάποια αντίρρηση επ αυτού?
Σε ότι έχει να κάνει με την ύπαρξη σε διεθνές επίπεδο κινημάτων ή κομμάτων Συνασπισμού αριστερών προοδευτικών δυνάμεων έχετε και δίκιο και άδικο.
Δίκαιο γιατί και στην Ευρώπη του σήμερα δεν μπόρεσε ο πολιτικός λόγος των οικολογικών ( πράσινοι κλπ) και κοινωνικών κινημάτων ( Γένοβα, Φλωρεντία κλπ)αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ να έχει την ανταπόκριση την οποία όλοι αποζητούμε αλλά άδικο γιατί αντιμετωπίζετε με ειρωνεία ( νομίζω?) όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση ενός κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μια κατεύθυνση που μόνο μέσα απ αυτήν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Απ την άλλη δεν νομίζετε ότι είναι λίγο νωρίς ακόμη, καθότι ο χρόνος που κυοφορείται μια Ευρωπαϊκή σύμπραξη αριστερών οικολογικών και κοινωνικών οργανώσεων δεν είναι δα και πολύ μεγάλος?
Και στο κάτω κάτω ποιος μας είπε ότι οι αλλαγές γίνονται από την μια μέρα στην άλλη?
Πάντως τολμάμε.
Καλησπέρα σας.
( για τις "ελιτίστικες ειρωνείες", πάω να διαβάσω στο δείμο τι εννοείτε .Πάντως να ξέρετε ότι όταν εγώ ειρωνεύομαι δεν το κάνω με ελιτίστικο τρόπο αλλά με γνήσια λαϊκό)

Niemandsrose said...

Ίσως σας αδίκησα. Τέλοσπαντων, είμαστε μακρινοί συγγενείς και δε μπορώ να θυμώσω που είστε ελίτ και είρωνας. Δε σηκώνω κουβέντα! :)
Δείτε αυτό να αναθαρρέψετε:
http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2007/08/blog-post_1506.html
Χαιρετώ και θα ξανάρθω, Κάπτεν.

If...ιγένεια said...

Η πρόθεση ψήφου πάντως δείχνει ότι κανενός δεν ίδρωσε το αυτάκι του με όσα γίνονται αυτές τις μέρες..

aqua said...

Κι ερχεται η ώρα για το τρίτο τζάκι.
Αυτό του αποστάτη Μητσοτάκη!
Κάντε μια αναδρομή από την εποχή της δολοφονίας Μπακογιάννη μέχρι σήμερα .
Αργά ,μελετημένα,σταθερά βήματα.
Η Δημαρχία στους Ολυμπιακούς και σήμερα το Υπ.Εξ. οι απόλυτες ευκαιρίες για δημόσιες σχέσεις.
Είδατε καμμια προώθηση εθνικών θεμάτων?
Μονο ρεβεράντζες με την Ολμπραιτ και την Μερκελ .
Προσέξατε τις τελευταίες πρωτοβουλίες(!!) της Ντόρας με ευκαιρία τις φωτιές?
Τρέμε Κωστάκη...

Πειστική η επιχειρηματολογία σου Καπετάνιε μα ενστασεις εχω για το αν οι συνασπιστες είναι διπλα στην εργατική ταξη.
(Τωρα θα μου πεις ποια εργατική ταξη ,έτσι που αλλοτριώθηκε κι αυτή?)
Ενας ελιτιστικος αέρας υπήρχε επί Κωνσταντόπουλου .
Μα με τον Αλαβανο φαίνεται κάτι ν'αλλάζει.
Ελπίζω να καταφέρει να πλησιασει περισσότερα λαικα στρώματα.
Οπως και να'ναι εύχομαι να'χει μια ισχυρή παρουσία στην επόμενη Βουλή.
θα είναι καλό για όλους μας.

Kapetanios said...

NIEMANDSROSE καλώς να ξανα ορίσετε, αλλά οφείλω να σας ενημερώσω ότι είμαι αρκετά κακός για να είμαι συμπαθής :)))
( μακρινός πολιτικά(?)συγγενής..)

aqua διακρίνω μια πολιτική οξυδέρκεια(!!) και ασφαλώς και θα συμφωνήσω μαζί σου :))
Μια πολιτική «συμφωνία κυρίων» κρατά την ΝΔ στην θέση της.
Μια συμφωνία όμως που δεν προβλέπω να κρατήσει στην περίπτωση εκλογικής αποτυχίας.
ΥΓ. Ο Συν έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ασφαλώς πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο.

Kapetanios said...

iF.. igeneia καλώς όρισες! :))
Δυστυχώς η ΝΔ δύσκολα θα χάσει αυτές τις εκλογές ( δεν υπάρχει δυνατός αντίπαλος σε αυτό το δικομματικό παιχνίδι)
Και η απολιτικοποίηση των τελευταίων γεγονότων βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Niemandsrose said...

Είναι μεγάλο το Αριστερόσογο. Σωστά καταλάβατε. Όσο για τα περί συμπάθειας, μόλις κάνατε δήλωση ότι είστε αλοιφή. ;)