27 August 2007

Πρακτικές - Χρηστικές οδηγίες για εκκένωση περιοχών

Αντιγράφω απο το Fireman Magazine)



Πυροσβεστικά

  1. Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας. Προέχει η ανθρώπινη ζωή και η σωματική ακεραιότητα.
  2. Εμπιστευθείτε τις τοπικές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές που λειτουργούν υπό τον συντονισμό των οικείων Οργανισμών Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
  3. Aκολουθείτε τις υπεύθυνες από τις αρμόδιες Αρχές αναγγελίες εκκένωσης. Συνεργαστείτε με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες να ενημερώνετε για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα, άτομα με ακουστικά προβλήματα, υπερήλικες, παιδιά και ασθενείς.
  4. Οι Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές υποδεικνύουν κατάλληλο και ασφαλή χώρο συγκέντρωσης πολιτών, όπως κεντρικές πλατείες, γήπεδα, παραλίες, μακριά από φωτιά, καπνούς και επικίνδυνα υλικά-εγκαταστάσεις (όπως πρατήρια βενζίνης).
  5. Να ελέγχεται συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου, γιατί μπορεί να αλλάξει εντελώς αιφνιδιαστικά και κινηθείτε αντίθετα. Διατηρείστε τουλάχιστον δύο κεντρικές οδούς διαφυγής ανοικτές, από το σημείο που βρίσκεστε.
  6. Φροντίστε, κατά τη διαδικασία της εκκένωσης και απομάκρυνσης από τις κατοικίες σας, να έχετε μαζί σας βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως: βρεγμένη πετσέτα, κινητό τηλέφωνο, ραδιόφωνα, πόσιμο νερό, φανό, σφυρίχτρα, ρουχισμό πρώτης ανάγκης, ταυτότητα, δίπλωμα και να αποφεύγετε μεγάλα βάρη, να είστε ντυμένοι ελαφρά (όχι ημίγυμνοι/ όχι σορτς/ όχι ξυπόλητοι/ όχι σαγιονάρες).
  7. Απομακρυνθείτε από τη ζώνη ρίψεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων πυρόσβεσης. Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί εντός της ζώνης, πρέπει να πέσει με το κεφάλι προς τη ρίψη, προσπαθώντας να καλυφθεί πίσω από κάποιο σταθερό αντικείμενο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

- Το Πυροσβεστικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά σας για να σας διευκολύνουν στη διαδικασία εκκένωσης και να σας οδηγήσουν στους τόπους συγκέντρωσης με ασφάλεια.
- Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα σπίτια και τις περιουσίες σας από τυχόν κλοπές, λεηλασίες κ.λ.π.
- Η Πολιτεία, μέσα από την ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φροντίζει για να σας εξασφαλιστεί στέγη, τροφή και τυχόν πρώτες βοήθειες, καθώς και λύσεις στις πρώτες ανάγκες.
Παρακαλούμε, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πνεύμα της κοινωνικής ευαισθησίας και ουσιαστικής συνδρομής τους στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και οι Έλληνες πολίτες, να αναμεταδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τις οδηγίες για το κοινό, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Βέβαια εσείς συνεχίστε να ακούτε τον Βερύκιο ( και τον κάθε Βερύκιο ) ή τον Σόμπολο ( και τον κάθε Σόμπολο)


3 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Αυτό που ονόμασα τηλεκανιβαλισμό στο update μου; Δεν μπροώ έχω σκάσει από την αηδία για τους κανίβαλους των καναλιών, για τους υπανθρώπους (άρε Δαρβίνε, δε χάθηκαν οι πρόγονοί μας) που μας δουλεύουν για τις συνωμοσίες, για τους δολοφόνους που αναζητούν ψήφους.

Orelia said...

προσωπικα δυο πραγματα θα εκανα με πληρη τη συνειδηση πως προκαλω
1 θα ζητουσα να "ξηλωθουν" και καποιοι (για να μη πω: τα μεγαλα κεφαλια) απο τα ΜΜΕ
2 θα προ(σ)καλουσα ολους ΜΑΣ να αλλαξουμε θεσεις με τους μαχομενους στα μετωπα
εκεινοι εδω και στους καναπεδες κι εμεις εκει στις φωτιες


υγ. με ανακουφιση και συγκινηση παρακολουθησα σημερα τη προσπαθεια μελων τηλεοπτικου σταθμου απο τον σταθμο τους να συντονιστουν και να δωσουν οδηγιες ψυχραιμιας και διασωσης με τους συναδελφους τους που ηταν μεσα στο μετωπο και τους πυροσβεστες... μπραβο σε ολους τους!!!!

Unknown said...

Το πυροσβεστικό σώμα και η αστυνομία είναι με το μέρος μας. Οι συντονιστές τους και κυβερνήτες μας είναι με το μέρος των άλλων...