26 August 2007

Συντονισμός και ΜΜΕ(Μαζικές Μαλακίες Ελλήνων)

Να πω κι εγω 4-5 ανοησίες.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ο συντονισμός είναι το Α και το Ω για την έκβαση της όποιας προσπάθειας.
Τέσσερις είναι οι τομείς που κατά την ταπεινή μου γνώμη παίζουν καθοριστικό ρόλο
1.Πληροφόρηση
2. Ακριβής εικόνα των διαθέσιμων διασωστικών μέσων
3. Επιλογές.
4. Μηχανισμοί υποστήριξης των επιλογών.
Πάμε λοιπόν
1.1 Σταματήστε τους ΜΑΛΑΚΕΣ των Ελληνικών μέσων μαζικής παράκρουσης και επιστρατεύστε τους κάτω από ένα συντονιστικό όργανο που θα ελέγχει την όποια πληροφορία απαγορεύοντας την πίεση και την δημιουργία πανικού και παραπληροφόρησης των πάντων. Θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά μετά το τέλος αυτής της καταστροφής, ερευνώντας σε βάθος τυχόν ευθύνες σταθμών και «δημοσιογράφων» που πανικόβαλαν και προέτρεψαν ανθρώπους είτε να κατευθυνθούν προς κάποια κατεύθυνση είτε να παραμείνουν -περιμένοντας κάποια βοήθεια που του υποσχέθηκαν στον αέρα κάποιοι ανευθυνουπέυθυνοι που είχαν ανοίξει «κουβεντούλα» ζωντανά στον αέρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί .

2.2 Τα διασωστικά μέσα είναι λίγα και άρα ΔΕΝ θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διασπαστούν αλλά πρέπει να επιχειρήσουν μαζικά σε μέτωπα που θα επιλεγούν μειώνοντας έτσι τις εστίες που δημιουργούν δεκάδες άλλες με την αναμενόμενη λόγω ελλιπούς κατάσβεσης αναζωπύρωση τους.

3.3 Οι δυνατότητες παρακολούθησης των πύρινων μετώπων που υπάρχουν σήμερα είναι ιδιαίτερα μεγάλες χωρίς , επαναλαμβάνω χωρίς να χρειάζεται να πάει κάποιος ( όπως καλή ώρα κάτι περίεργοι τύποι με γραβάτες που κάνανε τουρ στις πληγείσες περιοχές τάχαμου τάχαμου για να ενημερωθούμε μέσα σε ένα κοντέινερ της κακιάς ώρας βλέποντας σε έναν χάρτη του κώλου τις υποτιθέμενες εξελίξεις ενός ή πολλών μετώπων μιας φωτιάς)
Ανοίξτε ένα γαμημένο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης και κάτστε με την ησυχία σας να συνεδριάσετε και να οργανώσετε την όποια προσπάθεια που είστε ικανοί να κάνετε ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ποιες περιοχές και ΓΙΑΤΙ πρέπει να αφήσετε στο έλεος της φωτιάς και σε ποιες πρέπει να στείλετε τις λίγες ( όπως τα έχετε καταφέρει ) δυνάμεις που έχετε στην διάθεση σας.

4.4 Στείλτε την Αστυνομία και τον Στρατό να εφαρμόσουν και να επιβάλουν σχέδια απομάκρυνσης και τις τελευταίας κατσίκας από τα δεκάδες χωριά που υπάρχουν διάσπαρτα στους ορεινούς όγκους τις έρμης και κατακα(η)μένης πατρίδας μας.
Δυστυχώς κάποια βουνά και δάση θα πρέπει να καούν για να γλιτώσουν κάποια άλλα .Δεν μπορεί να διασπάτε σε τέτοιο απερίγραπτο βαθμό τις λίγες δυνάμεις που έχετε στην διάθεση σας ΕΛΕΟΣ!!
Θα καούν ΌΛΟΙ και ΌΛΑ πια με την μαλακία που σας δέρνει.

"Ο Μαλάκας"
( καθότι όλοι οι Έλληνες ΜΑΛΑΚΕΣ πρέπει να νιώθουν με αυτά που βλέπουν τα τελευταία 24ωρα)

7 comments:

αθεόφοβος said...

Tρείς μέρες καιγόμαστε και κανείς δεν ξέρει ποίος συντονίζει τα πράγματα.
Ο κόσμος λοιπόν καταφεύγει στα κανάλια για να σωθεί.
Ουτε ένα τηλέφωνο δεν υπάρχει για να πάρει κανείς πληροφορίες ποιοί δρόμοι είναι ανοικτοί.

diva said...

Ξέρετε Καπετάνιε μου ποια ατάκα μου ήρθε στο μυαλό;
Τολμάς;
Θα μου πείτε βέβαια τώρα..ποιος να τολμά και τι; Ε, η ανάρτηση σας δίνει την απάντηση..

Anonymous said...

Τι είναι αυτό που ζούμε γαμώτο?

Kapetanios said...

αθεόφοβε , ασφαλώς και κάποιος συντονίζει ή εάν θέλεις οφείλει να συντονίζει την προσπάθεια πρώτον της κατάσβεσης και δεύτερον τη απομάκρυνσης του κόσμου από τα σπίτια τους.
Υπάρχουν τα νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια που από το νόμο έχουν χρέος οι αρμόδιοι να τα συγκαλέσουν και με την αστυνομία να πάρουν κάποιες αποφάσεις που αφορούν την περιοχή τους. ΔΕΝ είναι δουλειά των καναλιών να στήνουν κους κους με δημάρχους και νομάρχες για να μεταφέρουν στον κόσμο σε απευθείας μετάδοση τον "πόνο" και τον "σπαραγμό" τους!!! Η τηλεόραση σε τέτοιες περιπτώσεις με την δύναμη της αμεσότητας την οποία έχει πρέπει να παίζει την γέφυρα επικοινωνίας κα την φωνή της ψυχραιμίας μεταξύ του κόσμου που αγωνιά και των αρμόδιων φορέων και όχι να δημιουργεί καταστάσεις πανικού με τους μαλάκες ανταποκριτές να ουρλιάζουν περισσότερο και από αυτούς που καίγονται!! Ακόμη και κρύο αίμα να είσαι παθαίνεις αμόκ με τον τρόπο που μεταδίδουν οι άνθρωποι.
Ένα αυτό αλλά το πιο σοβαρό είναι να δίνουν ψεύτικες ελπίδες ή να παραπληροφορούν για την πορεία της φωτιάς τους πληγέντες. Απευθύνεται ο άλλος στον σταθμό και νομίζει ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους! Ακούει ότι η φωτιά έχει πλέον κάψει πχ την αρχαία Ολυμπία και μάλιστα από αυτόν τον ΜΑΛΑΚΑ τον Σόμπολο ( που έχει κάνει και πρόεδρος ο άχρηστος) που τονίζει με στόμφο την οποιαδήποτε κουβέντα που εκστομίζει και λέει πάει τελείωσε!
Φωνάζανε προχθές για το ξενοδοχείο που τώρα τυλίγεται στις φλόγες ύστερα παραδόθηκε στην λέλαιπα , τώρα είναι που δεν γλιτώνει και τρέχουν αλλόφρονες οι άνθρωποι που ήταν μέσα κι παίρνουν τους δρόμους και τα βουνά και κάηκαν μέχρι να πεις κύμινο! Και το ξενοδοχείο άθικτο!!
Στέλνουν δυνάμεις και ελικόπτερα σε τόπους που υποτίθεται ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και ο κόσμος δεν μπαίνει μέσα γιατί .... πολύ απλά δεν είναι εγκλωβισμένοι! Παίρνουν τηλέφωνα πανικόβλητοι άνθρωποι ή άνθρωποι που προσπαθούν με φωνές και οδυρμούς να δώσουν μια ψεύτικη εικόνα μήπως και μπορέσουν προληπτικά να σώσουν το σπίτι τους ( γιατί φίλε μου δυστυχώς ο άνθρωπος είναι συμφεροντολογικό ον και «μακριά από τον κώλο μου κι ας είναι και στου αδερφού μου» είναι το σλόγκαν που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις) και μένουν χωριά και άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη και είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι να καίγονται αβοήθητοι γιατί όπως ξέρεις τα μέσα είναι λίγα.
(Στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική , κατεξοχήν υπηρεσίες που έχουν να κάνουν διαρκώς με ανθρώπους πανικόβλητους έχουν συγκεκριμένους και εκπαιδευμένους ανθρώπους στις τηλεφωνικές γραμμές που η δουλειά τους είναι να κρίνουν τι επείγει και τι όχι.)
Και όλα αυτά εκμεταλλευόμενοι το μέσο που λέγεται τηλεόραση και την πίεση που μπορεί να ασκήσει (και άσκησε) στους αρμόδιους φορείς που έτσι και αλλιώς δεν ξέραν τι τους γίνεται απ ότι είδαμε όλοι μας.
Ορκίζονταν ο δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι και αυτοί στο Άλτερ του φώναζαν ( και τον έστειλαν εν τέλει) ότι άνθρωποι καίγονται λέει στην πλατεία του χωριού!! Βρε δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο τους έλεγε αυτός αλλά 3-5 από το πάνελ του την έπεφταν λέγοντας του ότι πρέπει τώρα αμέσως να τρέξει να τους σώσει! Και πάει ο δήμαρχος σε 10 λεπτά στην πλατεία και τους παίρνει τηλέφωνο για να τους ξεχέσει …. αλλά «δεν τον ακούγανε καλά λέει γιατι δεν είχε σήμα»!!
Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος!!
Χαλαρά , με σύνεση και ψυχραιμία λοιπόν αυτό το γαμημένο το μέσο της ενημέρωσης γιατί καίγονται άνθρωποι.

Kapetanios said...

Κι όμως ντίβα , σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πρέπει να αναλαμβάνουν άνθρωποι που έχουν τα έντερα να πάρουν πρωτοβουλίες και ρίσκα. Αλλιώς συμβαίνει ότι ακριβώς παρακολουθούμε όλοι μας αυτές τις 3 μέρες! :(((

Kapetanios said...

Αυτό που ζούμε confused είναι η αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης με .... προεκλογικούς όρους!!
Μια αντιμετώπιση που πραγματικά σκοτώνει.
Ο καθένας νοιάζεται για την δική του εκλογική περιφέρεια και προσπαθεί να καλύψει τον κώλο του και γίνεται αυτό το μπάχαλο που βλέποντας το νομίζουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να κάνει κάτι. Κι όμως ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά ο προεκλογικός πυρετός ( με την τηλεόραση παρούσα να παίζει τον χειρότερο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει σε τέτοιες περιπτώσεις) και η φιλοσοφία του να τους ευχαριστήσουμε λίγο όλους και να μην αφήσουμε κανέναν δυσαρεστημένο έφερε αυτά τα αντίθετα και τα τραγικά αποτελέσματα.
Ας τους αφήσουμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να κάνουν την δουλειά τους! Έλεος δηλαδή! Δεν μπορεί εις το όνομα μιας εκλογικής αναμέτρησης ( και δεν μιλώ μόνο για το κυβερόν κόμμα) να θυσιάσουμε τα πάντα!!
Αυτή είναι η γνώμη μου.

Unknown said...

Και που είναι το συντονιστικό όργανο; ΟΕΟ;

Απάντηση: εκεί ακριβώς που το φύτεψαν μαζί με όλες τις ενέργειες πρόληψης που έπρεπε να έχουν λάβει. Στα θυμαράκια. Τα φράγκα των φόρων μας χρειάζονται στους ιδιώτες και τις σπατάλες, τρελοί είναι να τα δώσουν για τηνυπηρεσία της κοινωνίας; Έχουν το ιδιωτικό συμφέρον να προασπίσουν. Τί είναι μερικά χωριά, μερικοί πολίτες και μερικές χιλιάδες στρέματα μπροστά στο ιδιωτικό συμφέρον; Σταγόνα στον ωκεανό...

Συντονιστικό όργανο...Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;