17 September 2007

Ο κυρίαρχος λαός.

Στις πιο κρίσιμες- κατά την γνώμη μου- εκλογές για το μέλλον της μεσαίας και κατώτερης οικονομικά τάξης ο φτωχός επί το πλείστον Ελληνικός λαός αποφάσισε και ψήφισε ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 42,1 %
Το κόμμα της Ν.Δ επένδυσε ακόμη μια φορά στο μπραντ νειμ του κόμματος , αυτό του ανιψιού του ιδρυτή της, και πέτυχε την εκλογή της. Μια εκλογή με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα ( 2,5 χρόνια) και με ισχνή πλειοψηφία. Απ ότι αποδείχθηκε η προσπάθεια προστασίας του ονόματος του Καραμανλή όλα αυτά τα 3,5 χρόνια με την συστηματική αποχή από επικίνδυνες ζώνες στο πεδίο της εφήμερης πολιτικής επικαιρότητας εντός ή εκτός βουλής , ήταν μια πρώτης τάξεως παρακαταθήκη η οποία και χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς την ώρα που έπρεπε. Όλα τα τελευταία προεκλογικά σποτ επικεντρώθηκαν στο πρόσωπό του ρίχνοντας τον βορά στις διαθέσεις του εκλογικού σώματος το οποίο όπως είναι γνωστό από το παρελθόν ρέπει προς την προσωπολατρία.
Ευτυχώς γι αυτόν τα αποτελέσματα τον ευνόησαν και οι υποστηριχτές της δεξιάς παράταξης μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι μιας και η δρομολόγηση οικονομικών "μεταρρυθμίσεων" τέτοιων που να τους ευνοεί είναι ήδη γεγονός.

ΠΑΣΟΚ : 38,2 %
Ο μεγάλος χαμένος αυτής της αναμέτρησης.
Καταγράφοντας τα μικρότερα ποσοστά από τότε που μπήκε στην πολιτική σκηνή σαν κόμμα εξουσίας προσπαθεί από σήμερα να μαζέψει τα κομμάτια του εξαγγέλλοντας από το στόμα του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου την άμεση προσφυγή στο συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη νέου αρχηγού ( ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του)
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ( αυτόν της προσωπολατρίας που διακατέχει τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο ) έχασε ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος μιας και η προσωπικότητα του κρίθηκε μάλλον ως ανεπαρκή. Η άμεση σύγκριση με τον πατέρα του τον αδικεί κατάφορα και το μέλλον του στο κόμμα του είναι δυσοίωνο.
Η προσπάθεια να επαναφέρει διλήμματα του παρελθόντος ( ΠΑΣΟΚ ή ΔΕΞΙΑ) έπεσε στο κενό και η ανυπαρξία ενός έντιμου πολιτικού λόγου στα θέματα που τέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην βάσανο της πολιτικής αντιπαράθεσης ( άρθρο 16, άρθρο 24 κλπ) από την μια , και από την άλλη η ανυπαρξία σαφών πολιτικών δεσμεύσεων ( τα διαφημιστικά και προεκλογικά σποτ δεν είναι άρθρωση πολιτικού λόγου) οδήγησαν το κόμμα του αλλά και τον ίδιο προσωπικά στην μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους. Οι υστερικές κραυγές για το "κράτος της δεξιάς" και η ακατάσχετη "σκανδαλολογία" απέδειξαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί!!

Αποχή : 28,56 % ( μαζί με λευκά-άκυρα)
Η αποχή καταγράφει κέρδη της τάξεως των 3 μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και αναδεικνύεται καθαρά από τον Ελληνικό κυρίαρχο λαό ως τρίτο κόμμα.
Όλοι αυτοί που προσπάθησαν να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τις κάλπες πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι από σήμερα το βράδυ!
Κατάφεραν ένα μεγάλο πλήγμα στο πολιτικό κατεστημένο και στο δικομματισμό που μας ταλαιπωρεί καμιά 40 και βάλε χρόνια και μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι για το μέλλον που τους επιφυλάσσει ( σ' αυτούς και τον Ελληνικό λαό) η επόμενη ημέρα.
Ήδη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έχει καλέσει για να τους συγχαρεί για την μεγάλη τους νίκη, νίκη που η επανάληψη της και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα βάλει ταφόπλακα σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον αυτού του τόπου.

ΚΚΕ : 8 %
Η παραδοσιακή αριστερά επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την τάση του Έλληνα να σκέφτεται παραδοσιακά. Το κόμμα κατάφερε μια σημαντική συσπείρωση των δυνάμεων του , συσπείρωση που μάλλον δεν πρόκειται να επαναληφθεί εάν δεν υπάρξει μια υπέρβαση στις μέχρι τώρα θέσεις και στον τρόπο που αυτές διατυπώνονται. Βεβαίως και θα είναι παρόν ( όπως θα ήταν ούτως ή άλλως πέρα από τα επιτυχημένα ή μη εκλογικά αποτελέσματα) στους λαϊκούς αγώνες και στην προσπάθεια των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων να δουν μια άσπρη μέρα αλλά ο ρόλος του μόνιμα διαμαρτυρόμενου και της συστηματικής άρνησης μιας νέας πολιτικής προσέγγισης και ενός ευρωπαϊκού οράματος μάλλον θα την οδηγήσει στο τέλμα , τέλμα που κανένας μας δεν πρέπει να εύχεται μιας και όλοι είναι χρειαζούμενοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : 5 %
Η ενωτική και αριστερότερη προσπάθεια του Συνασπισμού φαίνεται να δικαιώνεται με την σημαντική , για τα δεδομένα του, αύξηση των ψηφοφόρων του. Ψηφοφόρων που κατά πως φαίνεται ανήκουν -στην μεγάλη τους πλειοψηφία- στους νέους της χώρας μας. Η αγωνιστικότητα που έδειξε σε ζητήματα περιβάλλοντος, στην προάσπιση των ίσων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, η αναζήτηση και η προσπάθεια προς την κατεύθυνση μιας Ευρωπαϊκής Αριστεράς , η συμμετοχή σε κοινωνικά φόρουμ μάλλον την ωφέλησε σημαντικά , πολύ περισσότερο απ ότι οι ίδιοι φαντάζονταν. Το ενωτικό μήνυμα επιβάλλεται να γίνει πιο σαφές και να συμπεριλάβει όσους περισσότερους μπορεί , μιας και το όραμα μιας ενωμένης και μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης συγκινεί πάρα πολύ κόσμο, περισσότερο απ ότι μερικοί φαντάζονται.
Η στροφή στην ανάδειξη νέων ανθρώπων και αντιλήψεων πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα και η σύνταξη ενός πολιτικού λόγου που θα είναι σαφής και αντιληπτός από πολλούς περισσότερους επιβάλλεται. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό που ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρωματιστεί με έντονα χρώματα και ο σοσιαλισμός ως πολιτικός όρος πρέπει να πάρει τις έννοιες και τις διαστάσεις που του πρέπουν.
Φτάνει πια η καπηλεία πολιτικών και κοινωνικών οραμάτων από κόμματα και πολιτικούς που το μόνο μέλημα τους ήταν και είναι η πάση θυσία πολιτική τους ύπαρξη και τίποτε περισσότερο.

ΛΑΟΣ : 3,6 %
Τα είχαμε χύμα μας τα κάνανε και τσουβαλάτα.
Η ύπαρξη ενός κόμματος στην βουλή , που θα προσπαθεί σε καθημερινή βάση να αναδείξει έναν λόγο έντονα ρατσιστικό , οπισθοδρομικό , θρησκευτικό, φασιστικό, εθνικιστικό, αντιπολιτισμικό με πρωταγωνιστές φασιστικά ανθρωπάρια, ΔΕΝ τιμά καθόλου και τραυματίζει βαθύτατα το πολιτικό και πολιτειακό κύρος που η βουλή πρέπει να αναδεικνύει.
Ελπίζω αυτό το κακόγουστο ανέκδοτο που ακούει στο όνομα ΛΑΟΣ να πάρει γρήγορα τέλος και να αφεθεί στο παρελθόν , εκεί που είναι η πραγματική του θέση .

30 comments:

αθεόφοβος said...

Ελπίζω αυτό το κακόγουστο ανέκδοτο που ακούει στο όνομα ΛΑΟΣ να πάρει γρήγορα τέλος και να αφεθεί στο παρελθόν , εκεί που είναι η πραγματική του θέση

Η πραγματική του θέση είναι στην ΝΔ.
Μην ξεχνάς ότι η Εθνική Παράταξη είχε φτάσει το 7% μέχρι να την απορροφήσει η ΝΔ.
Μην ξεχνάς δε ότι μετά την χούντα και μετά την καταστροφή στην Κύπρο ένα ποσοστό κάπου 33% ψήφισε υπέρ της βασιλείας!!!
Αυτό είναι και το σκληρό ποσοστό της δεξιάς που είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και ποτέ η δεξιά δεν έπεσε κάτω από αυτό.

ΠανωςΚ said...

Υπάρχει κι άλλος νικητής των εκλογών -για όσους τεσπά είναι τοπικιστές σαν και του λόγου μου: Η Σαλονίκη!
Η ήττα του Γιωργάκη θα κάνει λογικά αρχηγό της "Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης" το Βενιζέλο.
Με δύο βορειοελλαδίτες αρχηγούς του δικομματισμού μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η μητρόπολη των Βαλκανίων.
(και να μου το θυμηθείτε, αυτό που εγώ το λέω σε φάση μαλακίας, όλο και κάποια τοπική δημοσιογραφάρα θα το γράψει, αν δεν το έχει γράψει ήδη...)

Unknown said...

Δεν αλλάζει το τοπίο ε;

Anonymous said...

Το κακόγουστο αστείο θα σταματήσει μόνο αν σταματήσουν οι άλλοι τις κακόγουστες μλκς που κάνουν.
Ελπίζω εκεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν σοβαροί και να μη το ρίξουν στο σορολοπ ώστε να κρατήσουν το 5% ;)
Κατα τα άλλα... καλά σαράντα :(

aqua said...

Κι εγω ελπίζω εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρουν αέρα τα μυαλά τους και θεωρησουν δεδομένους όσους τους ψήφισαν.
Αριστεροί που ψάχνουν τό όραμα για μια σύγχρονη αριστερά είναι κι ας ελπίσουμε πως δεν θα διαψευστουν για μια ακόμα φορά.

Anonymous said...

Αμήν για μία ενωμένη Αριστερά!

Kapetanios said...

Αθεόφοβε πάντα αναρωτιόμουν κι εγώ τι έγινε τόσος κόσμος.( μιλάω για τους φιλοβασιλικούς)
Αυτό το γεγονός είναι που με στεναχωρεί περισσότερο ξέρεις, που μετά από τόσα χρόνια πολιτισμικής εξέλιξης αλλά και εκπαίδευσης( για την δημοκρατία ,τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον άνθρωπο , τις μειονότητες, κλπ)τέτοιες πολιτικές "θεωρίες" δεν ανήκουν σε εκείνο το παρελθόν που περιγράφεις!
Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι αυτοί που τον ψήφισαν , απ ότι είδα, είναι στην πλειοψηφία τους νέοι. Βασίζομαι λοιπόν ( αυθαίρετα ίσως) στο ότι η ψήφος προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν μια "πλάκα" των νέων και μια σάτιρα στο πολιτικό μας σύστημα η οποία θα πάρει γρήγορα τέλος.
Το "Ελλάς, θρησκεία, οικογένεια" ανήκει και πρέπει να ανήκει στο παρελθόν ακόμη και ως ανέκδοτο.

Kapetanios said...

Πανω Κάτε, ο μόνος νικητής των εκλογών στην Σαλονίκη είναι αυτός που έγραψα και στον αθεόφοβο παραπάνω.
Ο "χέρι χέρι " δηλαδή που παίζει να πήρε ίσα με 12,13% στην κατά τα άλλα "μητρόπολη των Βαλκανίων" , "πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης" , φτωχομάνα και αλλοπρόσαλλη Θεσσαλονίκη μας.
Πανίκα ζεις ,
εσύ μας οδηγείς.

Kapetanios said...

Όχι καμηλιέρη , δεν αλλάζει το τοπίο!
Ίσα ίσα γίνεται ακόμη πιο γκρίζο από το παρελθόν.
Δεν με ξεγελά η άνοδος των αριστερών κομμάτων. Είναι φυσικό σε περιόδους πολιτισμικής και μεγάλης οικονομικής κρίσης να υπάρχει μια συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων για λόγους προστασίας αν θες απ αυτό που βλέπουν να τους απειλεί.
Μπαίνουμε πλέον σε μια περίοδο μικρή μεν ( 2,5 χρόνια) αλλά μεγάλων αλλαγών στην χώρα μας και η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος για να αντιμετωπίσει κανείς ανθρώπους αδύναμους και φτωχούς ( και τω πνεύματι απ ότι φάνηκε ) ανθρώπους.

Kapetanios said...

confused , δεν μας έθαψαν ακόμη :))
Εμείς είμαστε εδώ για να τους το θυμίζουμε κάπου κάπου :)
Κατά τα άλλα στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες καλά κρατούν και θα περιμένουμε να δούμε.
Ποιο 5%?? Για πολύ παραπάνω πάμε λέμεεεε :)))

Kapetanios said...

aqua , ας πάρουν και λίγο τα μυαλά μας αέρα :):)
Αυτός ο αέρας της αισιοδοξίας μας έλειψε και μεταδίδαμε ένα συναίσθημα ματαιότητας και απαισιοδοξίας.
ΝΑΙ μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο ό,τι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Εμείς τα κάναμε μεγάλα, ώρα είναι να τα κάνουμε πάλι μικρά.
Ας μην περιμένουν να διαψευστούν. Ας πάρουν μέρος και αυτοί στις εσωτερικές διαδικασίες και ας διαμορφώσουν αυτοί τις ισορροπίες .
Όλοι πρέπει να παλέψουν για να έχουν και απαιτήσεις για το αύριο.
Μας έχουν κάνει θεατές των γεγονότων, ώρα είναι λοιπόν να γίνουμε πρωταγωνιστές των γεγονότων που μας αφορούν
( δυστυχώς έχουμε γίνει και θεατές της ίδιας μας της ζωής αλλά αυτό θα το συζητήσουμε μια άλλη φορά)

Anonymous said...

Καπετάνιε συμφωνώ με όλη την ανάλυση. Στο κομμάτι για το ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώ ακόμη πιο πολύ :-)

Kapetanios said...

Αμήν coolplatane αλλά όχι "κύριε ελέησον"
Ας κάνουμε την δική μας υπέρβαση στον μικρόκοσμο μας γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.
Το ήθος , η εντιμότητα, η απεξάρτηση από τον ατομικισμό μας ( έχει γίνει εθισμός γι αυτό μιλάω για απεξάρτηση),η προσωπική εγρήγορση και άλλα πολλά ας διαμορφώσουν ένα κλίμα γύρω μας και μετά είναι εύκολο να επηρεάσουμε και κομμάτι παραπέρα.
Μα τι σχέση έχουν αυτά με την πολιτική θα μου πει κάποιος ?
Έχουν και παραέχουν γιατί δίνουν το στίγμα των αναγκών μας θα πω εγώ. Και αυτές τις "ανάγκες" μας τρέχουν να καλύψουν τα κυβερνητικά κόμματα. Ο καταναλωτισμός, η θέση στο δημόσιο για να καθόοοοοομαστε , το βόλεμα των ημέτερων, η ατιμία και η απάτη , η έγνοια της προσωπικής μας καταξίωσης έστω κι αν αυτό αποβεί εις βάρος του ίδιου μας του αδερφού, κλπ είναι χαρακτηριστικά που εμείς μεταδίδουμε στους αφεντάδες μας.
Εάν λείψουν από εμάς ....

Kapetanios said...

Καλώς το Λενάκι! :)))
Που σαι βρε μικρό και πέταξες μαύρη πέτρα πίσω σου ε? :))
Από το Λονδίνο μου γράφεις ή από καμιά πολεοδομία στην Αθήνα μπρε ?? :))
Καλημέρα και ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη ;)

Anonymous said...

Θα διαφωνήσω σχεδόν με όλες τις θέσεις σου στο συγκεκριμένο post.
Διάβασα και αυτά που γράφεις στο Blog του Δείμου

"Το μόνο φωτεινό σημείο στον ορίζοντα είναι ότι (από ότι φαίνεται) η Αριστερές φωνές του πολιτικού μας πεδίου δείχνουν να ανακάμπτούν και να απαιτούν την επιστροφή τους στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας ..."

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα των ψευτοαριστερών του βολέματος στην Ελλάδα που εννοούν να πιστεύουν ότι μόνο αυτοί από 200 χώρες του κόσμου έχουν δίκιο (άντε μαζί με Κούβα και Β. Κορέα).
Ο κόσμος προοδεύει. Όπως και εσύ. Δεν νομίζω να γράφεις το Blog σου σε γραφομηχανή.
Άκου φως από την αριστερά.
Εάν η αριστερά ήταν η μόνη λύση, να είσαι σίγουρος ότι ο κόσμος όλος θα την είχε ανακαλύψει πριν από εσένα. Εκτός κι αν θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία στα πολιτικά.
Ινστρούχτορα.

Για τη ΝΔ.
Είναι η μόνη λύση. Όχι τόσο για τη δεξιά της καταβολή, ή γιατί αυτή η εποχιακή συγκυρία την ευνοεί, αλλά κυρίως γιατί τα στελέχη της είναι τα πιο σοβαρά.
Εάν γνωρίζεις άλλους πολιτικούς ικανότερους από οποιοδήποτε χώρο, σε προκαλώ να τους θέσεις υπό την κρίση των αναγνωστών σου.
Για πές μου ποιος θα μπορούσε να γράψει το βιβλίο της ιστορίας καλύτερα; Με υπουργό το Δραγασάκη ή τον Παπαδημούλη;
Ή μήπως επιθυμείς την επιστροφή Ευθυμίου.
Σου έλειψε;
Αυτός βαρούσε τους μαθητές καλύτερα;
Ακόμη και στη θέση του Πολύδωρα που σε ενοχλεί, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον "προοδευτικότερο" που να διευθύνει τα ΜΑΤ και να ακροβατεί πάνω στη λεπτή ισορροπία της βίαιης καταστολής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν ναι. Για την ιστορία ο φίλος σου ο Ανδρέας ίδρυσε τα ΜΑΤ.

Για το ΠΑΣΟΚ.
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον πατέρα του. Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει κανείς τόσο δημαγωγός, διπρόσωπος, επικίνδυνος όσο ο Ανδρέας.
Είναι μοναδική περίπτωση ανθρώπου που όσο περνά ο καιρός, καταγράφεται αρνητικότερος στην ιστορική μνήμη.
Για τους υπόλοιπους απάντησε ο λαός.

Για την αποχή.
Μια από τα ίδια.
Είμαι σίγουρος ότι οι φανατικότεροι (βλ. αριστεροί) πηγαίνουν ούτως ή άλλως να ψηφίσουν.
Αυτοί που απέχουν είναι κυρίως μεγαλύτεροι που προέρχονται από συντηρητικότερα στρώματα ή βολεμένοι λεφτάδες που δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ήταν μεγαλύτερα με μικρότερη αποχή.
Τα άκυρα προέρχονται από ηλίθιους που δεν ξέρουν ούτε να ψηφίσουν. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί αν ψήφιζαν, μάλλον μ@λ@κι@ θα ψήφιζαν.
Το λευκό συμβολίζει τον άβουλο άνθρωπο, που όχι μόνο δεν μπορεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση για ένα σημαντικό θέμα, αλλά δεν μπορεί να βρει και ποιό είναι το συμφερότερο για τον ίδιο.
Είναι συνήθως αυτοί που κάθονται έξω από το Village για ώρες επειδή δεν μπορούν να επιλέξουν πιο έργο θέλουν να δούν.
Σ'αυτούς έρχεται καπάκι ο σοσιαλισμός όπου άλλος έχει προαποφασίσει τη μοίρα τους.

ΚΚΕ
Διαφωνώ κάθετα, αλλά είναι σίγουρα το δεύτερο κόμμα της προτίμησης μου λόγω ξεκάθαρης και αντρίκιας στάσης.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Εδώ γελάμε. Νερωμένος ή μάλλον ξενέρωτος κομμουνισμός.
Γιαλαντζί Ανδρέες της αντιπολίτευσης 1977-1981.
Τα είδαμε και δεν θα ξαναπάρουμε.
Δεν έχουν λόγω ύπαρξης ούτε θα έχουν απήχηση ποτέ στην Ελλάδα.
Όπως είπε και ο Πρόεγδροχθς είναι ένα πείραμα εργαστηρίου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ασχολούμαστε τόσο για το θλιβερό 3-5% της μειοψηφίας.
Πάλες, αγώνες στο δρόμο και άλλα ολυμπιακά αθλήματα.
Σιχαμάρα

ΛΑΟΣ
Δεν καταλαβαίνω την απορία σας.
Μάλλον εσείς προκαλέσατε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
Όσο υπάρχουν αριστερές αντιλήψεις και εκφράζονται με βίαια και ανατρεπτικό τρόπο πολλές φορές, τότε θα γεννάται, αντανακλαστικά, και το ακροδεξιό αίσθημα.
Όσο φανατίζετε και προκαλείτε τον κόσμο, τόσο πιο πολύ θα γεννάται το αντιαριστερό αίσθημα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι σ' όλο τον κόσμο αύξηση της αριστεράς, συνεπάγεται με αντίστοιχη αύξηση της ακροδεξιάς.
Βλέπε, Γαλλία, παλαιότερα Ιταλία κλπ.
Δεν θα κρίνω πιο είναι χειρότερο ή καλύτερο.
Ο ρατσισμός στον μαύρο και τον αλβανό, ή ο περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιβάλλουν τα απολυταρχικά καθεστώτα;
Ο φασισμός δεν έχει χρώμα μαύρο ή κόκκινο.
Έχει μάλλον χρώμα σκ@τουλί.

Kapetanios said...

Βαστιλληκός , ουάου !! :))
Για να σου απαντήσω σε όλα αυτά τα θέματα που έθεσες θέλω ολόκληρο ποστ-σεντόνι ( πολλά απ αυτά εξάλλου τα έχω απαντήσει σε προηγούμενα ποστ)
Επιλέγω λοιπόν αναγκαστικά δυο τρία γι αρχή και βλέπουμε( εξάλλου μπορεί να απαντηθούν και τα υπόλοιπα από τους άλλους αναγνώστες)
Κατ αρχήν διάβασες αυτό που έγραψα στον δείμο (το γεγονός ότι με βρήκες ενώ εγώ δεν μπορώ να σε βρω δεν το σχολιάζω καθόλου)αλλά μάλλον με μπέρδεψες με κανέναν άλλον!!
Αλλιώς δεν θα μου έγραφες μια σειρά από πράγματα όπως :
1. "Ή μήπως επιθυμείς την επιστροφή Ευθυμίου. Σου έλειψε;"
2. "Για την ιστορία ο φίλος σου ο Ανδρέας ίδρυσε τα ΜΑΤ." κλπ.
Όπως επίσης εάν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις 2-3 προηγούμενα ποστ μου σχετικά με το κόμμα που ψηφίζω και γιατί δεν θα μου έγραφες όλα αυτά τα νόστιμα περί "απολυταρχικών καθεστώτων" ! :)
Και εν πάση περιπτώσει πρέπει να αποφασίσεις ποιοι είναι οι Έλληνες αριστεροί για σένα.
Οι βολεμένοι ψευτοαριστεροί (κατά πως τους γράφεις), οι μη προοδευτικοί ( όχι δεν σου γράφω από γραφομηχανή), το σίχαμα , οι νερωμένοι ή ξενέρωτοι κουμουνιστάδες, οι φασίστες με τα κόκκινα, ή οι "Γιαλαντζί Ανδρέες" της αντιπολίτευσης 1977-1981"???( έχε υπόψη σου ότι ο "Ανδρέας" δεν εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή το 1977)
Πάντως όλα αυτά μαζί δεν μπορεί να είναι, καθότι το ένα αντικρούει το άλλο.( γιαλαντζι και φασίστας με τα κόκκινα δεν πάει λέμεεεε)
Κάνε ένα κειμενάκι 5-10 σειρών με ξεκάθαρη την άποψη σου για τους αριστερούς και το συζητάμε εάν θέλεις.
Αμ το άλλο!!
Η δεύτερη σου λες προτίμηση είναι το ΚΚΕ ( !!!) το οποίο χέζεις πατόκορφα παρακάτω ( περίεργες προτιμήσεις έχεις ρε αδερφάκι μου ( χαϊδευτικά) όταν και εσύ ο ίδιος τις απορρίπτεις μετά βδελυγμίας!!)μιας και έχει "αντρίκεια" λέει στάση. Η μόνη αντρίκεια στάση που ξέρω εγώ είναι στο κατούρημα. Όλες οι άλλες στάσεις είναι unisex.
Η πολιτική φίλε μου ανώνυμε είναι επιστήμη και δεν έχει να κάνει με αντρική η γυναικεία στάση.
Στάση που έγινε προεκλογικός λόγος ενός άλλου "αντρίκειου" και "ξεκάθαρου" φιλικού σου ( το συμπέρασμα βγαίνει από την δική σου τοποθέτηση περί "αντρισμού" και περί βιβλίου Ιστορίας μιας και μόνο αυτό το κόμμα έχει θέσει τέτοιους "προβληματισμούς" )και μάλλον πρώτης προτίμησης σου το ΛΑΟΣ!

Α και να μην ξεχάσω, η Ιστορία δεν γράφεται από υπουργούς ούτε και τα πρόσωπα ( Πολύδωρας κλπ) είναι αυτά που επιλέγουν πολιτικές κατευθύνσεις. Χώρια που η καλύτερη για σε "κυβέρνηση" έχασε μια "καλύτερη" υπουργό που επιχείρησε να κάνη την "καλύτερη" μεταρρύθμιση στην παιδεία ( κατά τις ομολογίες τις δικές της και του προέδρου της)
( άνοιξε και ένα μπλογκ, να τα λέμε έστω και διαφωνώντας μιας και αυτή είναι η χάρη τους. Η διαφωνία και ο διάλογος που αναπτύσσεται ;)

Anonymous said...

Το αγρίεψες το πράγμα.
Λοιπόν άκου(σε)τα.
Καταρχάς δεν είμαι ανώνυμος.
Για την ακρίβεια στο Nick μου, κρύβεται αναγραμματισμένο όλο το επίθετό μου.
Ενώ εσύ είσαι απλός ο Κώστας Κ.
Χαίρω πολύ.
Υπάρχουν τουλάχιστον 250.000 Κώστες Κ. στην Ελλάδα, οπότε η επώνυμη ανωνυμία σου καλά κρατεί.

Θεωρώ φίλους σου όλους αυτούς τους ΠΑΣΟΚτζήδες για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι οι ΣΥΝ[καιδενσυμμαζεύεται]υπασπιστές
κάποτε το έκαναν το ατόπημα να ψηφίσουν Ανδρέα. Και εσυ το 81 μπορεί να μην ψήφιζες αλλά το 1985 μάλλον προς τα εκεί το εριξες γιατί το ΚΚΕ ήταν αποδεκατισμένο.

Και καλά να ψηφίσεις Ανδρεά, δεν σε κατηγορώ. Τα λεγε ωραία ο Προκρούστης.
Πολλοί φάγανε το παραμύθι και τις αντιδεξιές κορώνες.
Αυτοί όμως οι αριστεροί που ψηφίσαν Σημίτη είναι για τα μπάζα.
Επειδή λέει ότι έκανε αντίσταση ο πατέρας του στο ΕΑΜ.
Για την αλήθεια μαζί με τον πατέρα Κόκκαλη διαχειρίζονταν ως δικηγόροι την περιούσια του ΕΑΜ.
Έχουν τόση σχέση με τον Κομμουνισμό, όσο ο Διάολος που απεικονίζεται στις αγιογραφίες, με την Εκκλησία.

Παρένθεση. Για το Σημίτη μπορώ να
μιλάω με τις ώρες.
Ήταν ένας υποερσυντηρητικός καραδεξιός πολιτικός, ο οποίος είδε τους μπάτσους επί συμμοριτοπολέμου να βαράνε τον πατέρα του.
Καταλαβαίνεις ψυχολογικό πρόβλημα που είχε ο άνθρωπος.
Κλείνει παρένθεση.

Αν θέλεις την άποψή μου για τους αριστερούς στην Ελλάδα, με δυό λόγια πιστεύω ότι ήταν θύματα που άλλα τους τάξανε και άλλα τους δώσανε.
Δεν μπορώ να έχω και την πλέον αντικειμενική γνώμη γιατί το χωριό των προγόνων μου υπέφερε από το αντάρτικο. Η οικογένειά μου είχε 4 θύματα.
Δύο θείες, μια γιαγιά και ένα αγέννητο κοριτσάκι. ΑΜΑΧΟΥΣ.
Αυτά ήταν τα αντίποινα των γερμανών σε προβοκάτσια κατσαπλιάδων.

Δεν νομίζω ότι είπα κακή κουβέντα για το ΚΚΕ.
Για το σημερινό ΚΚΕ έχω καλή γνώμη. Και οι ίδιοι προδόθηκαν από το αντάρτικο και τους δήθεν συμμάχους τους (εκατέρωθεν).
Δεν παύουν να έχουν σταθερή γνώμη και άποψη για διάφορα θέματα και να ξέρει ο ψηφοφόρος στην τελική, με ποιούς έχει να κάνει.
Επίσης δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να γίνω τόσο Φιλορώσος και Αντιαμερικανός.
Σ'αυτό το σημείο υπέστην ήττα απέναντι σε συμφοιτητές αριστερούς.

Φίλε ο Αλαβάνος που υπσοτηρίζεις έχει 100πλασια περιούσια από εμένα.
Βασικά εγώ θα έπρεπε να είμαι ο Κομμουνιστής για να μοιραστώ την περιουσία του.
Κι αυτός όμως δεν νομίζω να είναι χαζός και να θέλει να την μοιραστεί μαζί μου.
Μάλλον ο τύπος ξέρει ότι με τα ποσοστά που παίρνει, δεν θα κυβερνήσει ποτέ και δεν θα βρεθεί στην άσχημη θέση να κάνει πράξη αυτά που ζητάει από τους άλλους.
Γι'αυτό συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που το παίζει τρελίτσα επαναστάτης.

Δες τον Κωνσταντόπουλο.
Ένα βήμα πριν τη ΝΔ.
Ή τον Ανδρουλάκη, ξεπουλημένος.
Να μην μιλήσω για Δαμανάκη, Μπίστη, Βούγια. Δεν έχει τελειωμό η λίστα των βολεμένων ψευτοαριστερών.
Παλιολέμεδες του βολέματος και ψευτοφιλόσοφοι του απευθυσμένου.
Ψηφίζεις Τσίπρα για αριστερό και σε λίγα χρόνια μπροεί να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή και της ΝΔ.
Γι αυτό τον παώ τον Φλωράκη, τον Κολοζώφ, αν θες και τον Καζαντζίδη. Είχαν ιστορία και τα σέρναν. (Αυτό για την αντρίκια στάση).

Αν πραγματικά θέλεις να με ψυχογραφήσεις φαντάσου κάτι εντελώς αντίθετο από τον Κουράκη.

Δεν είμαι αυτός που πετάω πέτρες σε μπάτσο και καίω σκοπιές φαντάρων και από την άλλη όταν με μπαγλαρώσουν βγάζω το κινητό το Prada και καλώ δικηγόρους των 10.000 € για να με βγάλουν έξω.

Ούτε αυτός που κρύβομαι πίσω από φοιτητές και κοπρίζω πανεπιστήμιο, άσυλα και ελεύθερη χειραφέτηση πολιτών.

Θέλω να έχω το δικαίωμα να διαολοστείλω όποιον προκρούστη μου στερεί το παραμικρό δικαίωμα εν ονόματι των δικών του τάχα δικαιωμάτων και ελευθεριών και μου προσβάλει, τη χώρα, τη θρησκεία, την οικογένεια, την αισθητική.

Τώρα για τη Γιαννάκου και τον Πολυδωρα τι να σου πω. Πίστευα ότι οι αριστεροί της διανόησης διαθέτουν και στοιχειώδη νόηση.

Αν μένεις στο πρόσωπα την έχεις χάσει τη μπάλα.
Η Γιαννάκου σας φταίει ρε φίλτατοι ή η ΕΕ την οποία σιγοντάρουν όλοι, ακόμη κι οι ΣΥΝασπιστές.
Εντολές εκτελούμε όλοι ρε.
Πάρτε το χαμπάρι.
Διέταξαν να τα βρούμε με τους γείτονες και να σταματήσουμε το τροπάρι περί μιας χούφτας Έλληνες που κατατρόπωσαν τους τουρκαλάδες.

Δηλαδή εάν ανήκαμε σε καμιά διεθνή σοσιαλιστική δεν θα μας διέταζαν να "τροποποιήσουμε" την ιστορία μας.

Ή πιστεύεις ότι στο Πεκίνο οι αστυνομικοί θα μοιράζουν μαοϊκά τριαντάφυλλα στους επισκέπτες των Ολυμπιακών αγώνων.

Όχι Πολύδωρα. Πατακό θα έχουν.

Προσωπικά η Γιαννάκου για μένα είναι πολύ αξιόλογη με μεγάλη εμπειρία στην ΕΕ. Καμία σχέση με Διαμαντοπούλου. Λυπάμαι που δεν θα είναι στη νέα βουλή.
Έμεινε σταθερή σε μια αντιλαϊκή πολιτική μπας και σπάσει το απόστημα των αρουραίων συντεχνιών που λυμαίνονται τον τόπο και ευθύνονται κατά πολύ για το χάλι μας.
Έμεινε σκληρή μέχρι τέλους.

Γιατί άλλο φίλε το 5% να πάει πραγματικά στην παιδεία και άλλο στις τσέπες των εκπαιδευτικών που ήδη υπεραμείβονται γι'αυτό που προσφέρουν.

Η καλύτερη κυβέρνηση του Σημίτη ολοκλήρωσε αυτά που ξεκίνησε η χειρότερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η χειρότερη κυβέρνηση Καραμανλή, χωρίς κορώνες και φανφαρες περί θαύματος της οικονομίας, βελτίωσε την καλύτερη κυβέρνηση Σημίτη.

Μήπως τελικά όλα αυτά περί καλύτερης και χειρότερης κυβέρνησης είναι εντελώς υποκειμενικά και σκοπό έχουν να δημιουργούν τεχνητές εντάσεις από το πουθενά;

ΠανωςΚ said...

Δεν με ενδιαφέρει να συζητώ με δεξιούς. Βαριέμαι, πώς να το κάνουμε. Ο λόγος που πετάγομαι ακάλεστος, σαν ανεπιθύμητη πορδή, είναι αυτό περί αντρίκειου ΚΚΕ. Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το ανεκδοτάκι. Πόσο "αντρίκειο" είναι ένα κόμμα που διαγράφει μικρομεσαία στελέχη του λόγω διαφορετικής σεξουαλικότητας;

Kapetanios said...

Κατ αρχήν, όπως σου έγραψα και προηγουμένως, με τόσα θέματα που ακουμπάς και γράφεις σαν σε παραλήρημα δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Δεν το κατάλαβες την πρώτη φορά ελπίζω να το καταλαβαίνεις τουλάχιστον τώρα.
Η κουβέντα έτσι όπως εξελίσσεται πάει να γίνει καφενείου και με τον γραπτό λόγο καφενείο δεν γίνεται ( μονάχα καφενείο γιαλαντζί και όπως καταλαβαίνεις τα γιαλανζί δεν τα γουστάρω καθόλου).
Ένα ένα και σε βάθος.
Επιφανειακά και πηδώντας από ένα θέμα στο άλλο δεν λέει.
Ας πιαστώ λοιπόν από το τελευταίο
Λες:"Μήπως τελικά όλα αυτά περί καλύτερης και χειρότερης κυβέρνησης είναι εντελώς υποκειμενικά και σκοπό έχουν να δημιουργούν τεχνητές εντάσεις από το πουθενά;"
Κατ αρχήν αυτός που βλέπω ότι πέφτει στην παγίδα της τεχνητής έντασης είσαι του λόγου σου.
Κατά δεύτερον οι σοβαρές εντάσεις στην κοινωνία προκύπτουν από την αδυναμία επιβίωσης μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων.
Για σένα έχω μπερδευτεί λιγάκι μιας και από την μια λες ότι ο Αλαβάνος έχει την "100πλασια περιούσια από εσένα" και από την άλλη λες ότι καλείς δικηγόρους των 10000 ευρώ!!
Και σε αυτό το θέμα σε πιάνω να τα λες όπως σου κάθεται κάθε φορά ( όπως και με τους αριστερούς που ακόμη δεν κατάλαβα τι είναι για σένα? θύματα , προβοκάτορες κατσαπλιάδες που φταίνε για τα αντίποινα των Γερμανών(!!!) , αντάρτες κλπ???)
Λες :"...Έμεινε σταθερή σε μια αντιλαϊκή πολιτική μπας και σπάσει το απόστημα των αρουραίων συντεχνιών που λυμαίνονται τον τόπο και ευθύνονται κατά πολύ για το χάλι μας. Έμεινε σκληρή μέχρι τέλους..."
Τώρα τι να σου πω και τι εγώ να σου μολογήσω!! Τα λες και μόνος σου!
Έμεινε λες σταθερή σε μια αντιλαϊκή πολιτική και της λες και μπράβο!!!
Ρε ανώνυμε, απέφευγε τα ληγμένα τουλάχιστον!!! Γιατί τα χάπια πρέπει να τα συνεχίσεις όπως και δήποτε( να κάνουμε και λίγη πλάκα μην παρεξηγιέσαι:)
Και κάτι τελευταίο
Η ανωνυμία στο διαδύκτιο δεν είναι η έλλειψη ενός Ονοματεπώνυμου
Είναι η ανυπαρξία ενός νικ που θα είναι αναγνωρίσιμο μέσα από τις θέσεις του και τα γραπτά του στον χώρο του. Δεν είναι και τόσο σόνικο να μου γράφεις εμένα σαν "δημητρούλα" και στον "πάνω κάτω" σαν "Θανάσης" . Κάνε ένα μπλογκ σαν ότι σου γουστάρει , ανέπτυξε τις απόψεις σου ( που ασφαλώς και δεν μπορείς να τις αναπτύξεις μέσα σε σχόλιο, πόσο μάλλον να πείσεις για το δίκαιο τους) και λίγο λίγο να μπορούμε και εμείς να σε γνωρίσουμε συζητώντας κάπου κάπου κάποια από τα θέματα που διαπραγματεύεσαι.
Έτσι , με απ εδώ και απ εκεί άκρη δεν μπορώ να βγάλω.
Μπορεί να έχεις χίλια δίκια σε όσα πιστεύεις αλλά δεν μπορείς να τα αναπτύξεις όλα εδώ!!
Χώρια που μου χαλάς το μαγαζί( με το μπλογκιγκ βγάζω και κανένα φράγκο σαν συμπλήρωμα ) εκνευρίζοντας τους φίλους αναγνώστες μου που βαριούνται να με και σε διαβάζουν σε σεντόνια στα σχόλια. Δεν μπορούν να με-σε ακολουθήσουν σε όλο αυτό το παραληρηματικό λόγο και έτσι την κάνουν για άλλα μπλογκς!!
Καταλαβαίνεις τι μου κάνεις δηλαδή???
Ενώ εάν έχεις πιο σύντομο γραπτό λόγο και θα σου απαντούνε και θα σου απαντώ . Έτσι και θα κάνουμε τζερτζελέ και θα αυξήσουμε τους αναγνώστες μου.
Ένα ένα ;)

Kapetanios said...

Πάνω κάτε δεν πετάγεσαι ακάλεστος και μην το ξαναπείς( άλλη μια φορά το έχεις πει) .
Σε δημόσια συζήτηση βρισκόμαστε και ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του.
Το κόμμα του ΚΚΕ ήταν και είναι σε πολλά "σκληροπυρηνικό"
Δεν είναι μόνο η διαφορετική σεξουαλικότητα που ενοχλούσε αλλά και η οποιαδήποτε διαφοροποίηση του μοντέλου "άνθρωπος" που είχαν σκιαγραφήσει και επιβάλλει μέσα από την ιδεολογική τους σκοπιά.
Ας μην μπούμε όμως στο τρυπακι της δημιουργίας μιας έντασης στον χώρο των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων επικεντρώνοντας στις διαφορές μας.
Σε αυτά που συμφωνούμε πρέπει να μείνουμε και στους κοινούς στόχους.
Από εκεί και πέρα γι αυτό υπάρχουν διαφορετικά κόμματα , για να καλύπτουν την όποια διαφορετικότητα στις απόψεις του καθενός μας.
Ο Βαστιλληκός κάπου έχει μπερδέψει τα πράγματα μέσα στην αγανάκτηση του ( η οποία ενδεχομένως δικαίως να υπάρχει )και εκφράζει με τον δικό του τρόπο την αγωνία του.
Πάντως εάν είναι πλούσιος καλά κάνει και ψηφίζει την "καλύτερη κυβέρνηση", μιας και με αυτήν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του , αλλά εάν δεν έχει στον ήλιο μοίρα( όπως και η πλειοψηφία των Ελληνικών νοικοκυριών που ζει με δανεικά από τις τράπεζες και τα πεθερικά τους ) τότε το έχει χαμένο καντάρια με αυτά που λέει και όσο ποιο γρήγορα τον βοηθήσουμε να καταλάβει την πραγματικότητα τόσο καλύτερα γι αυτόν.
Ας μας πει όμως εάν τον περισσεύουν ή ανήκει στην κατηγορία "νο μανι νο χανι" για να δούμε τι θα κάνουμε :))
( γεια σου βαστιλληκέ λεβέντη :))

Anonymous said...

Δεν είμαι αυτός που πετάω πέτρες σε μπάτσο και καίω σκοπιές φαντάρων και από την άλλη όταν με μπαγλαρώσουν βγάζω το κινητό το Prada και καλώ δικηγόρους των 10.000 € για να με βγάλουν έξω.

Δεν μιλούσα για μένα. Ήταν σχήμα μεταφορικό.
Αναφερόμουν στα τσογλάνια των διαδηλώσεων που από τη μια κάνουν τη "μαγκιά" τους και από την άλλη εκλιπαρούν πλούσιες μανάδες και μεγαλοδικηγόρους να τους βγάλουν έξω.
Πάρε παράδειγμα την Αλεξανδρουπολίτισσα στη ΔΕΘ.
Τι μου τις θέλεις τις μολότωφ κυρά μου, αν δεν μπορείς να αντέξεις κανά κωλόχερο από τους μπάτσους.
Άκου λέει περνούσε τυχαία και έπιασε τη μολότωφ στον αέρα!!!

Σόρυ για τα σεντόνια. Αφού δεν το κουνάμε στο champion's league (ΠΑΟΚΑΡΑ) ας το ξεδιπλώσουμε στο Blogger. Τσάμπα είναι.

Από την άλλη κατάλαβέ με.
Τι ψυχολογικό πρόβλημα μας έχουν δημιουργήσει οι "προοδευτικοί" όλα αυτά τα χρόνια. Να ντρέπεσαι να πεις τι είσαι.
Αν είσαι κάτι δεξιότερο από ΠΑΣΟΚ είσαι μίασμα.

Τα μεγάλα Post έχουν σαν σκοπό να αντισταθμίσουν την ελλειπή παρουσία εναλλακτικής φωνής στην ελληνική blogοσφαιρα.
Η δυσανάλογη εκπροσώπηση τάσεων και ιδεών στο ελληνικό internet έχει διαστρεβλώσει την ελληνική πραγματικότητα.
Κάποιος ξένος άσχετος παρατηρητής θα νομίζει ότι οι Ελλάδα είναι μια χώρα που κυριαρχείται από άθεους, gay, συνασπιστές. Και καλά ο καθένας ας πρεσβεύει ότι θέλει.
Αλλά όχι να βγάινει μια τέτοια παραμορφωτική εικόνα.

Αν θεωρείς ότι η δική μου γραφή είναι παραληρηματική και ειρωνική, ρίξε μια ματιά στα κοπάδια προβάτων Blogger που άγονται και φέρονται από δυο τρια μιντιακά κανάλια και αναμασούν τετρημένες, χιλιοειπώμενες ιδέες.

Nough' said.

Υ.Σ. Σε λίγες ημέρες θα έχω το δικό blog για να μπορείς να με βρίζεις όποτε θέλεις.

Πάντως captain από τις απαντήσεις σου φαίνεται ότι δεν είσαι τόσο δογματικός και έχεις ακόμη ελπίδες σωτηρίας.

:)

Anonymous said...

Σορυ
τώρα είδα και το δεύτερο Post.
Σου απαντώ ευθέως.

Όχι δεν έχω περιουσία.
Αγόρασα σπίτι με στeγαστικό δάνειο και όντως με βοήθησε η πεθερά μου.
[Και η μάνα μου περισσότερο].
Έχω δυο παιδιά (το ένα μόλις 7 ημερών] και ζορίζομαι αφάνταστα.

Θεωρώ όμως ότι η επιτυχία ή αποτυχία μου πρέπει να είναι στα χέρια μου. Για να ξέρω ποιόν να βρίσω στο τέλος.

:)

Δεν πιστεύω στο σοσιαλισμό και στην κρατική βοήθεια, παρά μόνο στις δικές μου δυνάμεις.
Θεωρώ ότι η μόνη βοήθεια που μπορώ να έχω η να προσφέρω στο συνάνθρωπό μου είναι στα πλαίσια του ανθρωπιστικού αλτρουϊσμού που απορρέουν από μια χριστιανική δίκαιη κοινωνία.
Ο κομμουνισμός είναι πραγματιστικός. Όχι ουμανιστικός.
Αφήνει τον άνθρωπο και τις μεγαλύτερες ψυχικές του ανάγκες στο περιθώριο.

Πάντως πιστεύω ακράδαντα, όσο τρελό κι αν σου φαίνεται, ότι είναι πιο ειλικρινές και δύσκολο να είσαι φτωχός και δεξιός, παρά λεφτάς και κουμουνιστής.

Kapetanios said...

Βαστιλληκε , το να είσαι φτωχός και δεξιός καλέ μου δεν είναι ειλικρινές!
Είναι έγκλημα κατά της ζωής σου και των παιδιών σου!
( να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι ρε μπαγάσα :)))
Αλλά για να τα χαίρεσαι πρέπει να μπορείς και να τα μεγαλώνεις.
Και εκεί ακριβώς είναι το μεγάλο πρόβλημα που ( όπως λες και εσυ) αφήνει παράμερα τον συναισθηματικό και υπαρξιακό σου κομμάτι.
Πως τα μεγαλώνουμε???
Πως μπορείς και υποστηρίζεις ένα σύστημα οικονομικό αλλά και αξιών που σε αναγκάζει να παίρνεις δανεικά από την μάνα σου για να μπορέσεις να στεγάσεις δυο ψυχές που είχες την χαρά να δημιουργήσεις?
Πως μπορείς να στηρίζεις ένα σύστημα που είναι σίγουρο ότι θα στερήσει την δυνατότητα από τα παιδιά σου ( παιδιά ενός φτωχού ) να σπουδάσουν??
Πως μπορείς και μιλάς για τα χίλια ενδεχομένως καλά ενός συστήματος όταν η ζυγαριά γέρνει δραματικά προς τα άσχημα αυτού του συστήματος που έχουν να κάνουν με την μεταμόρφωση του ανθρώπου σε μηχανή παραγωγής κέρδους( κέρδος που μόνο σαν σε ψευδαίσθηση μπορεί να ελπίζει κάποιος ότι θα αποκτήσει) , με την αξία της ζωής του να μην ξεπερνά τις 3000 ευρώ ( τόσα έδωσε για να αγοράσει την συνείδηση του η "καλύτερη σου κυβέρνηση"), με ένα σύστημα που αδιαφορεί για το περιβάλλον , που δολοφονεί συνειδητά φίλους και συγγενείς με την εγκληματική του αδιαφορία σε ότι έχει να κάνει με την δημόσια υγεία, που που που κλπ.
Δεν λέω ότι η Αριστερά θα πάρει ένα ραβδάκι και μέσα σε μια νύχτα θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και αιώνες τον μέσο και φτωχό άνθρωπο.
Λέμε όμως ότι η σκέψη μας έχει ως επίκεντρο αυτόν τον άνθρωπο.
Λέμε ότι αν μη τι άλλο το σύστημα που βιώνουμε είναι ένοχο και πρέπει να αλλάξει.
Λέμε ότι η ατιμωρησία δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος για την εκάστοτε εξουσία( ατιμωρησία που εσύ τους εξασφαλίζεις με την ψήφο σου)
Λέμε πολλά Βαστιλληκε αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν κάθισες ποτέ σου να ακούσεις πραγματικά.
Όχι γιατί είσαι κακός άνθρωπος , όχι γιατί δεν έχεις τις ίδιες αγωνίες και ανάγκες με τον Έλληνα αριστερό ( που σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι όλα αυτά που του σέρνεις) αλλά γιατί το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες και ανδρώθηκες απέρριπτε ασυζητητί διαφορετικές και άρα μειοψηφικές απόψεις.
Έτσι έμαθες να απαξιείς ( εσυ έγραψες ότι οι απόψεις του 3-5% είναι «θληβερές») σκέψεις και προβληματισμούς που η εφαρμογή τους μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

"Ένας πλούσιος και ειλικρινής Αριστερός" :))

Anonymous said...

Είμαι στα σκαριά για νέα δουλειά και νέες σπουδές Καπετάνιε μου!
Θα στείλω μεηλ στο Αερικό με όλα τα νέα μας εδώ στην Αθήνα! Μας λείψατε πολυ! Πιθανόν να ανέβουμε Θεσσαλονίκη μέσα στον Οκτώβρη και εννοείται θαρθουμε για καφέ να σας δούμε!

ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνώ γενικά με τις εκτιμήσεις σου. Το ζήτημα ότι το ΠΑΣΟΚ χωρίς τη λειτουργία τοπικών οργανώσεων, με το χέρι των βουλευτών να απλώνεται παντού και να μην μπορεί να έχει μία σοβαρή πολιτική πρόταση επί χρόνια είναι ο μεγάλος ηττημένος.

Anonymous said...

Κουκουέ δυνατό
φέρε πίσω το λεφτό.

') (Ο μονόφθαλμος, ασχετο)

Δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα.
Αν υπήρχε θα το είχαν βρει οι Γιαπωνέζοι, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι που διαθέτουν υψηλότερο IQ από εμάς.
Εμείς απλώς αντιγράφουμε.
Αυτή είναι η ζωή, πρέπει να προχωρήσουμε με ότι διαθέτουμε, χωρίς να προσβάλουμε κανένα, να μην προκαλούμε και να μην περιορίζουμε τις ελευθερίες του άλλου.

Υ.Σ. Και οι κινέζοι έχουν υψηλό IQ αλλά λόγω μεγάλων αποστάσεων και υπερπληθυσμού μπερδεύτηκαν κάπως και άργησαν να το ανακαλύψουν.

Υ.Σ2. Καμιά καλή σοσιαλιστική ιδέα να αυξήσουμε το εισόδημά μας;
όχι τίποτα άλλο. Χρωστάμε και στην μμαμμά.

Anonymous said...

Έχεις δίκιο για τις οικογενειακές καταβολές και το περιβάλλον πως επηρεάζει τον άνθρωπο.
π.χ. οι δικοί μου πηγαίνουν κάθε Κυριακή εκκλησία. Το ίδιο κάνω (τουλάχιστον προσπαθώ όσο μπορώ) να κάνω κι εγώ.
Και σίγουρα δεν θυμάμαι να έχουμε κανά κομμουνιστή συγγενή.
Πάντως πιο δύσκολα αλλάζει ο αριστερός παρά ο δεξιός.
Συμφωνείς?

Kapetanios said...

Λενάκι σας περιμένουμε :))

Kapetanios said...

δείμο , ας κοιτάξουν οι ΠΑΣΟΚοι να μην πάθουν ότι έπαθαν οι "σοσιαλιστές" στην Γαλλία.
Ο Βενιζέλος είναι ένας πολιτικός που σίγουρα θα οδηγήσει το κόμμα σε μονοπάτια νίκης. με τον ΓΠ είναι χαμένοι σίγουρα καθότι το παραμύθι περί Κεντροαριστεράς πήγε περίπατο όπως κατάλαβες από τα αποτελέσματα των εκλογών.
Μόνο δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο αυτό το κόμμα , ενός διαχειριστή δηλαδή ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ αλλά με κάπως πιο ανθρώπινο πρόσωπο μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία.
Οι κεντρώοι και αριστεροί θα βαδίσουν πλέον μόνοι τους προς τα εκεί που παραδοσιακά ανήκουν χωρίς χαζοχαρούμενα διλήμματα του παρελθόντος.
Αυτά νομίζω εγώ και θα τα δούμε σε πολύ σύντομο χρόνο μιας και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πάνω από 2,5 χρόνια ζωής.

Kapetanios said...

βαστιλληκέ μόλις διάβασα ότι απαντήθηκες μόνος σου για το IQ των Αμερικανών και των Κινέζων( έλεος ρε συ που έχουν ψηλό IQ και οι κινέζοι!!!:))).
Ένας σοβαρός λόγος που κράτησε και κρατά μακριά από τις τάξεις της τον πολύ κόσμο η Αριστερά στην Ελλάδα είναι και το ζήτημα της θρησκείας.
Με αυτήν την εμμονή της αθεΐας, αθεΐα που ήταν πρώτη προϋπόθεση για να σε κάνουν δεκτό, κατάφερε και κέρδισε την μήνη της πλειοψηφίας των θεοφοβούμενων Ελλήνων.( προσοχή, όχι θεοσεβούμενων)
Δεν υπάρχει πιο δύσκολα και πιο εύκολα στην αλλαγή.
Είναι ζήτημα ανθρώπου και όχι πολιτικών πεποιθήσεων . Ο άνθρωπος που έχει το πνεύμα του ανοιχτό μπορεί και προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, ιδέες και γνώσεις που αναπτύσσονται στην πορεία της ζωής του.
Ασφαλέστατα και υπάρχει καλύτερο σύστημα φίλε μου αλλά δεν μπορεί κανείς να στο προσφέρει στο πιάτο έτοιμο. :))