07 April 2008

Κώστα μου....

...πες αλέυρι

Κατά τα άλλα ο Μπρειντι Κισλιγκ, ως πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, δεν σταματά, στο άρθρο του , να αναφέρει τα ( φτωχά και αδύναμα ) Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα!
Βλέπει ότι "οι Μακεδόνες ανακάλυψαν το αδύναμο σημείο της Ελλάδας, την εύθραυστη εθνική της ματαιοδοξία" και θεωρεί κενό τραμπουκισμό την άσκηση βετο στην ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ από την χώρα μας.

Ας δεχτούν το Σλαβομακεδονία( γεωγραφικός και πολιτισμικός προσδιορισμός του κρατιδίου τους) να τελειώνουμε.( ας όψετε ο ανόητος ο Σαμαράς που επένδυσε την πολιτική του καριέρα επάνω στην ονομασία και ο γκαντέμης της εδώ και χρόνια πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα, Μητσοτάκης, που η απουσία τους και μόνο θα είχε λύσει την ώρα που έπρεπε το σημερινό πρόβλημα)
Έλα μου όμως που έχουν ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανικού πληθυσμού που το μόνο που δεν θα θελε να ακούσει είναι να τους πουν Σλάβους.
Το μεγαλύτερο λάθος που έχουμε κάνει τελικά σε αυτήν την ιστορία είναι ότι αφήσαμε να μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά Σκοπιανών γαλουχημένη με το όραμα μιας αυτόνομης και μεγάλης "Μακεδονίας".
Τέτοια λάθη συνήθως πληρώνονται και μια συνέχεια της ύπαρξης αυτού του προτεκτοράτου των ΗΠΑ ( που δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη εάν θέλετε την γνώμη μου) στα σύνορα μας σίγουρα θα αποτελέσει ένα επιπλέον πρόβλημα στην Ελλάδα του αύριο.
Μια Ελλάδα που θα χρειαστεί να παλέψει έτσι κι αλλιώς για την διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας και την εθνική της συνοχή με την Θράκη και την Μακεδονία να συγκεντρώνουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσουν τον δούρειο ίππο ενός μελλοντικού διαμελισμού της.
Υπερβολικό θα μου πείτε.
Καθόλου είναι η γνώμη μου μιας και τα "υπερβολικά" με τα "λογικά" σενάρια ελάχιστα απέχουν μεταξύ τους σε ένα διεθνές περιβάλλον που τροφοδοτεί και διαχειρίζεται κατά το δοκούν των υπερδυνάμεων, τα όποια εσωτερικά προβλήματα των μικρότερων κρατών
Προβλήματα που παραδοσιακά έχουν όλες οι χώρες που απαρτίζουν την βαλκανική χερσόνησο ( και της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης) με την μορφή των εθνικών μειονοτήτων, τα οποία σε συνδυασμό με την θέληση και το "δικαίωμα" της αυτοδιάθεσης τους μπορούν να δημιουργήσουν( όταν αυτές εξυπηρετούν τον διεθνή παράγοντα) σοβαρές αναταράξεις στα εσωτερικά της.
Πάρτε παράδειγμα την ευκολία με την οποία καταλύθηκε η διεθνής νομιμότητα με την περίπτωση του Κόσσοβου.
Ποιος περίμενε πριν από λίγα χρόνια ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συμβεί χωρίς να ανοίξει μύτη?
Χωρίς κανένας να διαμαρτυρηθεί!!
Ακόμη και εμείς οι φίλα προσκείμενοι στην Σερβία δεν θα αργήσουμε να δεχτούμε την σημερινή πραγματικότητα και θα αναγνωρίσουμε την αυτονομία αυτής της περιοχής αδιαφορώντας για την θέληση και το δίκαιο των φίλων γειτόνων μας.
Γιατί να μην γίνει το ίδιο και με μας αύριο?
Πόσο μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας η συμμετοχή μας σε διεθνής οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ ο ΟΗΕ ή η ΕΕ ?
Ποιος είναι αυτός που πιστεύει πραγματικά ότι τα νότια σύνορα της Ευρώπης όπως μας αρέσει ( σε μια προσπάθεια να πείσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας μειώνοντας στο ελάχιστο τους φόβους μας) να αποκαλούμε την περιοχή μας, θα παραμείνουν ως έχουν εάν αποφασίσουν οι σύμμαχοι μας Τούρκοι ( στο ΝΑΤΟ βρε) να επεκταθούν προς το Αιγαίο μεριά?
Αυτός δεν ήταν( ο φόβος δηλαδή) και ένας βασικός λόγος για τον οποίον γίναμε οι καλύτεροι και οι φανατικότεροι μεσολαβητές για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ?
Δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε , ούτε είχαμε ποτέ, συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική και άποψη για το τι μέλει γενέσθαι.
Ακόμη και τα αριστερά κόμματα , σαν ένα προοδευτικό κομμάτι της Ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας , ουδέποτε είχαμε ξεκάθαρη θέση στα ζητήματα αυτά πέραν των γνωστών αντιρρήσεων και αρνήσεων που έχουν να κάνουν με τις ιδεολογικές μας καταβολές και συγγένειες . Πρέπει κάποια στιγμή να το παραδεχτούμε
Όλες μας οι κινήσεις λοιπόν , για να ξαναγυρίσουμε σε αυτούς που διαχειρίζονται τα εξωτερικά μας ζητήματα , έχουν σαν αφετηρία τα φοβικά μας συμπλέγματα.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Κακό είναι ότι δεν χαράζουμε μια πορεία στο διεθνές στερέωμα με βάση τις πραγματικές δυνατότητες και τα πραγματικά μας συμφέροντα.
Κακό είναι που η εξωτερική μας πολιτική δεν έχει μια συνέχεια στις διεκδικήσεις της παρά προσαρμόζεται στα μικροπολιτικά ( για εσωτερική κατανάλωση τα περισσότερα) οφέλη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Κακό είναι που παραμένουμε αδρανείς και έχουμε υιοθετήσει μια παθητική στάση απέναντι σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας αφήνοντας αυτό το φοβικό σύμπλεγμα να μας κυριεύσει.
Κακό είναι που δεν κάνουμε την υπέρβαση του φόβο μας.
Και το μεγαλύτερο κακό είναι που νομίζουμε ότι οι άλλοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε.


Η Μακεδονία ήταν μία.
Μα έχουμε επιλέξει (στο κομμάτι που μας αφορά) προ πολλού να είμαστε και να λεγόμαστε Έλληνες.
Και καλά κάναμε.
Τα Σκόπια ανήκαν σε εκείνη την Μακεδονία.
Εάν επιλέξουν ( που είναι δικαίωμα τους) να λέγονται Μακεδόνες ας το κάνουν.
Δεν είναι όμως δικαίωμα τους να σφετερίζονται ένα όνομα και μια Ιστορία που προσδιορίζει εκτός από τον εαυτό τους ( στο βαθμό που τους προσδιορίζει) και κάποια μεγάλη( μεγαλύτερη σίγουρα) μερίδα ανθρώπων που ζουν αλλού.
Ας το σεβαστούν.
Εάν δεν το κάνουν, είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να τους "αναγκάσουμε".
Και αυτό είναι δικαίωμα μας.
Ναι στην σύνθετη ονομασία που προσδιορίζει γεωγραφικά και πολιτισμικά την γειτονική χώρα.
Αυτό το θεωρώ ένα δίκαιο αίτημα και ένα στοίχημα από την πλευρά μας.
Και μπορούμε να το κερδίσουμε.

21 comments:

demetrat said...

καλημέρα κυρ καπετάνιε
Δόξα τω θεώ που το λέει και κάποιος άλλος, δημόσια, γιατί , νόμιζα πως μόνο στο δικό μου το σπίτι μιλάνε έτσι.
Κι εγώ επίσης δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει όλη αυτη η ανεμελιά του τζίτζικα που μας δέρνει, τη στιγμή που δεν ισχύουν πιά, και αποδεδειγμένα, συνθήκες ,και σύνορα.
Όσο γιά τους μικρούς κακόμοιρους, σκοπιανούς.

Θά ήταν μικροι και κακόμοιροι άμα δεν τους ειχε πάρει αγκαλιά ο μπαρμπαΜπούς.
Μικρό και κακόμοιροι είμαστε εμείς.
Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς οι απλοχέρηδες πρέπει να τους λύσουμε το πρόβλημα που έχουν με τους αλβανους, ή τους βούλγαρους.
Και επι πλέον δεν θα πρέπει να υπερασπίζουμε τα σπιτια μας .
Και στο κάτω κάτω της γραφής, ό,τι ισχύει γιαυτούς, ισχύει για τον καθένα.Αυτή είναι η ζωή κιο κόσμος.
Κράτος θέλανε και καλά κάνανε, και μαγκιά τους που το καταφέρανε.
Ας το κρατήσουνε κιόλας.
Και αν δεν ήσασταν κι εσεις εκει οι απο πάνω δεν ξέρω για ποιο κράτος θα μιλάγαμε τώρα.
άντε γιατί Έκανε η μύγα κώλο, κι έχεσε τον κόσμο όλο.Που έλεγε και η γιαγιά μου.
δ
υ.γ
ελάτε εσεις, και δεν θα το μετανοιώσετε, γιατί παρεπιπτόντως, είμαστε και παλιοί στον ποιαθ.

αθεόφοβος said...

Εάν ο γκατέμης είχε τα κότσια τότε να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να ονομαστούν Νέα ή Βόρεια Μακεδονία θα είχε λήξει από τότε το θέμα παρά τον Σαμαρά και τους πατριδοκάπηλους.

ο δείμος του πολίτη said...

Πολύ σωστά εστείασες, κεπτάνιε, το όλο πρόβλημα στην απουσία εξωτερικής πολιτικής (δεν είναι τόσο απλό όσο το έθεσες, αλλά σε ένα post τι να πρωτοβάλεις;). Η εξωτερική πολιτική μας καθορίζονταν πάντα από τις εταιρείες εκείνες που ήθελαν να το παίξουν μικροί ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια και πάντα μπροστά στη φτώχεια που μάστιζε τα σχετικά κρατίδια. Εξάλλου, σχεδιασμός από ένα συμβούλιο (με μόνιμο και μετακλητό προσωπικό) δεν υπάρχει θεσμοθετημένο με ευθύνη κάθε κυβέρνησης. Ακόμα και ένα "δημοκρατικό" συμβούλιο θα μπορούσε να προβλέψει σε κάποιο βαθμό μελλοντικές κινήσεις της διεθνούς διπλωματίας που θα εξυπηρετέι τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Πάντως η αριστερά έχει ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική: δε θέλει καμία λλαγή των συνόρων (και φυαικά μένει μόνο εκεί). Ωστόσο, ως αντιπολίτευση η αριστερά ποτέ δεν έχει την ενημέρωση και δεν ξέρει το ίδιο το διπλωματικό παιχνίδι (όπως συγκρειτικά το ξέρει το ΠΑΣΟΚ σήμερα που κάποτε το έζησε).

ΠανωςΚ said...

Δύο πράγματα μόνο, γιατι εχω αρχίσει να βαριέμαι να διαφωνούμε μεταξύ μας για αυτό το ζήτημα: ένα, τα "φτωχά κι αδύναμα Σκόπια" δεν έχουν μόνο τη διπλωματική στήριξη των Αμερικανών, αλλά και την επενδυτική του ελληνικού κεφαλαίου. Και δύο η ιστορία δεν ανήκει σε κανέναν. Η ιστορία της Ολυμπιάδος, του βλάκα τ' αντρα της και του γιόκα τους είναι αποκλειστικά και μόνο ιστορία της Ολυμπιαδος, του αντρα της και του γιου.

Kapetanios said...

. Ε καλά!( Θα κάνουμε και κόντρες δηλαδή με τον όμιλο σας :))
Δεν θυμάσαι το σλόγκαν για μια ειρηνική εισβολή στα Σκόπια τα οποία και θα κατακτούσαμε οικονομικά?
Μια κατάκτηση που στην συνέχεια θα καθιστούσε το κράτος αυτό κομμάτι μας!
Και μετά ξυπνήσαμε :)
Πάνω από το 40% των επενδυτικών κεφαλαίων στην γειτονική χώρα προέρχονται από Έλληνες επιχειρηματίες.
Οι οποίοι στα τόσα χρόνια ύπαρξης τους εκεί δεν έχουν καταφέρει στο ελάχιστο να επηρεάζουν τις όποιες πολιτικές εξελίξεις.
Το αντίθετο μάλιστα!
Φοβούνται ακόμη και για το μέλλον τους κάθε που η χώρα μας έρχεται σε ρήξη μαζί τους.
Τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ που έχουμε φτάσει.
Και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν δυσκολότερα.
Οι Αμερικανοί τους προσφέρουν αυτό που φοβούνται περισσότερο απ όλα και που θα τους ανάγκαζε να αλλάξουν ρότα, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις για την συνέχεια της ύπαρξης τους.
Ελπίζω να αντιληφθούν γρήγορα ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει άρδην σε μια μόλις ημέρα.
Μόνο η Ευρώπη μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον τους και η καλή γειτονία με την Ελλάδα.
Και αυτό οφείλουμε να τους το εξηγήσουμε όσο το δυνατόν πιο πειστικά .
Από αυτήν την πειθώ εξαρτάται και το μέλλον των διμερών μας σχέσεων
Καληνύχτα μανδαμ D :)

Kapetanios said...

αθεο
όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ( με την αποχώρηση αρκετών, 10 αν θυμάμαι καλά, βουλευτών του γκαντέμη)η εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος του καλά κρατούσε.
Οπότε...

δείμο
αυτήν την "συγκριτικά μεγαλύτερη γνώση" του ΠΑΣΟΚ είναι που φοβάμαι περισσότερο.
Γιατί απ ότι θυμάμαι δεν βελτίωσε καθόλου το όλο κλίμα όταν το διαχειριζόταν :)
Από την άλλη τα αριστερά κόμματα προτιμούσαν από πάντα να μην παίρνουν ξεκάθαρη θέση παρά μόνο να επαναλαμβάνουν το "έξω από το ΝΑΤΟ και έξω από την ΕΟΚ σε βαθμό νευρικής κρίσης όποιο κι αν ήταν το θέμα :)
Όλοι μας έχουμε ευθύνη.
Μεγάλη ευθύνη

Πάνο
το πρόβλημα είναι όταν έρχεται κάποιος και σου λέει ότι η ιστορία της ολυμπιάδας είναι της Μαρίκας της πενταγιώτισας.
Εκεί δεν κρατιέσαι και του την λες.
( πρέπει να διαφωνούμε βρε , για να έχουμε να λέμε και τίποτα.
Αλλά το όλο θέμα περί έθνους , πατρίδας κλπ δεν το έχουμε προχωρήσει καμιά φορά
Λευτεριά στην Βόρεια ήπειρο λέμεεε :))Βέβαια φαντάζομαι ότι το λευτεριά στα Παλαιστινιακά εδάφη θα σε συγκινούσε περισσότερο χαχαχαχαχ

ΠανωςΚ said...

Καπετάνιε, αποδέχομαι τον εθνικισμό (χωρίς την αρνητική φόρτιση που ανόητα τού έχει αποδοθεί στις μέρες μας) ως ιδεολογία απαραίτητη για τη δημιουργία ενός αστικού κράτους -τουλάχιστον μέχρι πρότινος έτσι λειτουργούσε ιστορικά.

Ανάμεσα στον αναπόφευκτο -και συχνά ηλίθιο- γειτονικό ενθικισμό και στον ελληνικό (ο οποίος ουσιαστικά αναπτύσσεται προς εσωτερική κατανάλωση και μικροπολιτικά κέρδη) διαλέγω τις τρέλες στις Σεϊχέλλες.

Απεκεί και ύστερα, να σου πω την αλήθεια, αυτό με την Παλαιστίνη που μου πετάς είναι λίγο άστοχο. Οσο κι αν ψάξεις, δικιά μου αναφορά στο ιστολόγιό μου περί Παλαιστίνης δεν θα βρεις.

δ η μ ο λ ό γ ο ς said...

Ας λειτουργήσω κατευναστικά και ας μεταλλάξω το σύνθημα σε ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ!
Κατά τα άλλα, νομίζω οτι τα Σκόπια ζούσαν με την ελπίδα κάποτε να γίνουν φιλοαμερικανοί, όπως συμβαίνει με κάθε χώρα που ξυπνά από λήθαργο. Έτσι, θα κάνουν το αγροτικό τους μερικά χρόνια, θα πιουν coca-cola μέχρι να σκάσουν και να αποκτήσουν διπλό στομάχι, θα αγοράσουν nike και μετά θα αντιληφθούν τη δύναμη της Ευρώπης, ειδικά μόλις αρχίσουν και τρέχουν τα κονδύλια...Αυτό άλλωστε τρέχει να προλάβει ο μπαρμπα-Μπους, ο οποίος είχε μείνει μόνο με τη Γηραιά (ραμολιμέντο) Αλβιώνα στο πλευρό του... Τώρα θέλει μικρούλες, ο ξεκούτης, και γλυκοκοιτάζει προς τα Βαλκάνια. Εμείς, όπως και να έχει δεν του καθόμαστε γιατί, ως χώρα ...είμαστε γκέι! Vive Carla Bruni et Nicolas Sarkozidis!
Καλημέρα κάπταιν...

Unknown said...

Αν τους λέγαμε Σλαβαλβανία;;;

demetrat said...

αγώνες;
Κάποτε στα μικράτα μας ετρέχαμεν , αλλά τώρα επειδή κάναμαν τόπο στα νιάτα, τα πίνουμε απο το μώλο και χαιρετάμε με μαντηλάκι.
Εγώ θάμαι με την ομάδα της θεσσαλονίκης , έτσι κιαλλιώς μεταγραφή ήμανε εδώ.
Πάνως,
Aν η Ολυμπιάς καθούντανε να γνέθει παραστιά, και το μαλακισμένο της Ολυμπιάδος δεν επάγαινε εκδρομή ποδαρόδρομο στο Κατμαντού και στα γύρω περίχωρα της μεσογείου,και εάν δεν είχε και μιά παρέα από άλλους μαλάκες έλληνες πλην λακεδαιμονίων οπως μας ποστάρησε δυστυχώς sta ellinika και μάνεντ τα ρημάδια τα σκρίπτα, μάνεντ,τότενες να την τσεκλίσουμε τη σελίδα και να τη δώσουμε γιά αντιγραφή στον μπροστινό μας,τον κακομοίρη.

ΠανωςΚ said...

Demetrat, ερώτησις: θεωρείς τον ευατόν σου φύσει ή θέσει κληρονόμο της ιστορίας του γιου που πήγε στο Κατμαντού, μαζί με τους "υπόλοιπους ελληνες"; Και αυτούς αλήθεια τους είχε ενώσει ή μήπως τους είχε "ενώσει";

ο δείμος του πολίτη said...

Ναι, Καπετάνιε, δε διαφώνησα. Οι ευθύνες για το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Η αριστερά απλά έμενε στη σταθερή άποψη περί συνόρων χωρίς ευρύτερες προτάσεις για τη διπλωματία.

demetrat said...

Να σου πω,
Με την ιδια λογική που όσοι κατοικούν στα κρατη του κόσμου που ξέρουμε υπερασπίζουν την ιστορία τους ,θεωρώ και τον εαυτό μου κληρονόμο των εθίμων ,της γλώσσας και του ο,τιδήποτε ήταν αυτό που ένωσε τους ελληνες να πάνε στο κατμαντού.
Και με την ίδια λογική που μου φαίνεται πρέπον,σωστό,και δίκαιο να ουρλιάζω για την ιστορία του λαού του βιετναμ , του ιρακ,της παλαιστίνης,της ινδίας των ινδιάνων, και των υπόλοιπων,έτσι δικαιούμαι να ουρλιάζω και για την ιστορία του ελληνικού λαου που τη θεωρώ και δικιά μου.
(έλα και συ με τον καπετανιο να τσακωθούμε ολοι μαζι στα τσίπουραααα)

ΠανωςΚ said...

Ναι βρε παιδάκι μου. Αυτό το κατάλαβα. Αλλα είσαι φύσει ή θέσει κληρονόμος;
(Οβερ εντ άουτ βασικά από τη συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα να πλέκει ο καθένας κάλτσα αμετακίνητος γύρω από τη θέση του).

demetrat said...

Ξέρω και δαντέλλα, και πουλόβερ, και άμα λάχει και κανα ζιπουνάκι ;).

Anonymous said...

γειά σου καπετάνιε μου ,που "αρμένιζες΄;" τόσες ημέρες
καλά τα λες ...

a.c. said...

Τον πόντο μου πάντως εγώ στον έριξα.
Ναι στην σύνθετη ονομασία που προσδιορίζει γεωγραφικά και πολιτισμικά την γειτονική χώρα.


Υ.Γ. Δεν τους κάνουμε πρόταση, να ονομαστούν Δυτική Βουλγαρία ή πολύ νότια Ρουμανία ή πάρα πολύ νότια Σουηδία, να τους κάνουμε όλους μπάχαλο;

Kapetanios said...

Πάνο
για να υπάρξει "εθνικισμός" χωρίς την αρνητική φόρτιση πρέπει να υφίσταται ένα κράτος-έθνος που επί της δημιουργίας του ακολούθησε την λογική ενός έντιμου και μέσα στο πλαίσιο του δικαίου αυτοπροσδιορισμού.
Ε λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα κρατίδιο που προτάσσει( και απαιτεί να γίνει αποδεκτό ) την διαστρέβλωση της Ιστορίας και έναν λόγο φασιστικό.
Εκεί λοιπόν είναι το θέμα μας.
Τι κάνουμε??
Το αποδεχόμαστε?
Ναι ή όχι και γιατί?

δημολόγε
εμείς είμαστε φτωχομπινέδες( μπινες είναι η λαϊκή ονομασία των αμφισεξουαλ)και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την όπως να ναι και ότι να ναι δυνατότητα μας .
Μια ότι να ναι κατάσταση ζήσαμε και στην προκειμένη περίπτωση.
Να τρέχουμε δηλαδή να παρακαλάμε τις ΗΠΑ ( οι οποίες πρώτες απ όλους αναγνώρισαν το κρατίδιο με το συνταγματικό τους όνομα εδώ και 3-4 χρόνια) να πιέσουν τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομα τους !!!!!!!!
(Vive Αντρίκος Παπαντρει et Ντιμητγα)
αμ πως :)

Καμηλιέρη
εγώ δεν θα χα αντίρρηση ( τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα) να τους λένε και Ελλάδα .
Να μην σου πω ότι θα ταν και το καλύτερο μας :))

Kapetanios said...

Μανδαμ D
ανήκετε και εσείς στην Μακεδονική μειονότητα?
( ε ναι, και εμείς μόλις που πάμε να βγάλουμε φρονιμίτη ξέρεις :))

Έτσι δείμο
Μόνο που, ευθύνες ο ένας , ευθύνες ο άλλος,( καλά για τον τρίτο , τον Κωστάκη δηλαδή ότι και να πει κανείς λίγο θα ναι) κοντεύουν να μας πάρουν και τα σώβρακα που λέει και η Δήμητρα μας.
Ας σοβαρευτούμε και ας πράξει ο καθένας μας αυτό που πρέπει.
Ο αντιπολιτευτικός λόγος που αναπτύσσεται από το ΠΑΣΟΚ μετά την τελευταία εξέλιξη ( βετο) μου γυρίζει τα άντερα.
Δηλαδή μιλάμε για το άκρων άωτον της υποκρισίας ρε γμτ!!

Δήμητρα μ
σκφούνια ραααβς?

Kapetanios said...

Γεια σου ρε μαραντο λεβέντη.
( άσε ρε φίλε, φταίω που έχω βάλει στόχο να γίνω πλούσιος ο μαλέας και δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ. Αλλά μόλις πάρω την σύνταξη ( ξέρεις, αυτήν που θα μας δώκουν τα δυο κόμματα εξουσίας που νοιάζονται για το καλό μας)
θα κάααααθομαι! :))

a.c.
το σχόλιο σου διάβασα και μου μπήκαν αυτές οι ιδέες που είπα στον καμηλιέρη παραπάνω.
Και γιατί παρακαλώ να μην ονομαστούν Ελλάδα?
Ούτε καν βόρεια, σκέτο Ελλάδα.
Κακά τα ψέματα
Μιλάμε για μια ανικανότητα η οποία πρέπει να γραφεί στο βιβλίο γκίνες.
α. Έρχεται μια μικρή , δίπλα στην χώρα σου, περιοχή που θέλει να αυτονομηθεί.
β. Ως επαρχία μιας διαλυμένης πλέον Γιουγκοσλαβίας λεγόταν Πρωην δημοκρατία της Μακεδονίας , δηλαδή κάτι σαν βόρεια Ήπειρος ας πούμε, ή βόρεια Μακεδονία
γ. την στηρίζεις οικονομικά σε μια εποχή που κανείς δεν ασχολείται μαζί της
δ. της εξασφαλίζεις τα νότια σύνορα της ( εάν βρισκόταν δίπλα στην Τουρκία από την επόμενη κιόλας μέρας οι Τούρκοι θα κάνανε βόλτα με τα τανκς στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων για λόγους ασφαλείας, γράφοντας στα αρ@@δια τους ακόμη και τις απειλές των Αμερικανών για κυρώσεις)
ε. μπορείς να της εξασφαλίσεις την είσοδο σε όλους τους διεθνής οργανισμούς γρήγορα και εύκολα ( κάτι σαν τα καταναλωτικά δάνεια που με μια υπογραφή και μια υπεύθυνη δήλωση ενός εγγυητή, γίνεσαι περίπου οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου )

Και δεν καταφέρνεις να την κάνεις κομμάτι σου ???????
Ούτε καν σύμμαχο σου?????
Ε είμαστε για κλάματα!!
Καλημέρα σου :)

demetrat said...

αυτό τώρα καλό είναι ή με βρίζεις καλέ;
(υποψιάζομαι πως θέλετε να λιάσθείτε ανάμεσα σε τσιπουρα και μεζέδες, δίνοντας την εκκίνησιν;)