19 April 2008

Την ντόπα πολλοί εμίσησαν...





..τα αποτελέσματα της, κανείς!

Κανείς!
Μα όλη η κοινωνία είναι ανάστατη, απ τα τελευταία γεγονότα στον χώρο του
πρωταθλητισμού (χωρίς εισαγωγικά) , θα μου πει κάποιος και με το δίκιο του.
Ξέρετε κάτι?

Πότε μια κοινωνία αντιδρά υστερικά απέναντι στα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της?
Σε δύο περιπτώσεις είναι η φτωχή μου γνώμη
1. όταν νιώθει ότι κινδυνεύει από λεπτό σε λεπτό η ύπαρξη της ( στην περίπτωση αυτή η υστερία συνοδεύετ
αι και από πανικό)
2. όταν στο πρόσωπο του "εγκληματία" προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα της.
Και στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το δεύτερο.
Διάβασα προσεκτικά αρκετά δημοσιεύματα που αφορούσαν τον έντιμο τρόπο ή μη της κατάκτησης κάποιων μεταλλίων από Έλληνες αθλητές!

Και αισθάνθηκα ηλίθιος!
Γιατί δεν μπορεί , μονολογούσα, πρέπει σίγουρα να με περνάνε για ηλίθιο όλοι τούτοι οι "έντιμοι"
δημοσιογράφοι , παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων , γιατροί , ψυχολόγοι , φαρμακοποιοί, χαρτορίχτρες που έχουν παρελάσει ακόμη μια φορά, τον τελευταίο καιρό μπροστά απ τα μάτια μου!
Για κατσείτε καλά ρε !
Και για να χουμε και το καλό ερώτημα, γιατί περικαλώ δεν ήταν ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ έντιμη η νίκη των Ελλήνων πρωταθλητών της άρσης βαρών στην ολυμπιάδα του 2004 ας πούμε?
Επί ίσ
οις όροις δεν αγωνίστηκαν με τους συναθλητές τους???????
Και τι σημαίνει επί ίσοις όροις στον πρωταθλητισμό?
Σημαίνει ότι την ώρα του αγώνα κανείς δεν τελεί υπό φαρμακευτικής ενίσχυσης.
Αυτό λέει ο κανονισμός και ΤΙΠΟΤΕ περισσότερο.
Τουτέστιν δικαίως πήραμε ό
,τι πήραμε και πέραν τούτου ουδέν.
Ναι αλλά , αρχίζει να τσιρίζει η ξανθιά ( χωρίς ίχνος ρυτίδας να φαίνεται, με σώμα περίπου μπιμπελό, και
βυζί πυροβόλο όπλο , όλα παρμένα από την μάνα της, που τόσο της έμοιαζε έλεγαν φίλοι και γνωστοί, όταν ήταν μικρή) δημοσιο.. γράφος, ΠΩΣ έφτασε να σηκώσει τόσα κιλά ?
Μα με τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο που έφτασαν κι άλλοι.
ΚΑΙ εδώ λοιπόν, δεν υπάρχει καμία απολύτως μπαγαποντιά εκ μέρους κάποιων πρωταθλητών εις βάρος κάποιων άλλων ( εκτός εάν υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη που πιστεύει ότι "οι άλλοι" χρησιμοποιούν κάποιον διαφορετικό τρόπο, ε τότε σίγουρα πρόκειται περί ηλιθίου)

Ναααα σας ενημερώσω, πετιέται ο ντεμεκ γνώστης φαρμακοποιός ( με το κλειστό για τον νέο επιστήμονα, επάγγελμα ), ότι υπάρχουν τα ελαφριά και τα ισχυρά φάρμακα, νομίζοντας φυσικά ότι ξεμπρόστιασε τον χρήστη ισχυρών και πολύ επικινδύνων φαρμάκων και τον κατέστησε ένοχο σε σύγκριση με τον χρήστη των "ηπιότερων".
Ας του μιλήσει κάποιος ρε παιδιά για το γκάστρωμα επιτέλους
Ή την γκάστρωσες ή δεν την γκάστρωσες είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και όχι το πολύ ή το λίγο!

Βέβαια μέσα σε τόσα που διάβασα και άκουσα , δεν θα μπορούσε να λείψει και η άποψη της προστασίας των νεαρών πρωταθλητών ( αυτό πάλι το ενδιαφέρον της κοινωνίας και των νόμιμων και έντιμων εκπροσώπων της , για την δημόσια υγεία είναι πρωτοφανές ) που με την χρήση της "καθαρής" ή της βρώμικης κινδυνεύει σοβαρά η υγεία τους.
Εμένα να με συγχωρήσετε βέβαια, αλλά πιστεύω ότι η υγεία των πρωταθλητών μας κινδυνεύει περισσότερο από την αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας σε περίπτωση αποτυχίας τους στους αγώνες που συμμετέχουν παρά από την χρήση "απαγορευμένων ουσιών"!
Ή
μήπως πιστεύει κανένας ότι η κοινωνία θα ανταμείψει τον καθαρό αλλά αποτυχημένο πρωταθλητή της?!
Στον κάλαθο των αχρήστων θα τον πετάξει αυτοστ
ιγμής και ούτε καν θα γυρίσει το κεφάλι της να δει αν ζει ή αν πέθανε !
Η μάζα χρειάζεται το ίνδαλμα της για να ταυτιστεί μαζί του , να κλέψει από την επι
τυχία του, να κρύψει την ανικανότητα και την αποτυχία της πίσω από τις δικές του επιτυχίες θέλει, όχι να βλέπει τον ίδιο της τον -αποτυχημένο- εαυτό !
Την αυταπάρνηση και την θυσία για χάρη της ζητά απ αυτόν που θέλει να την εκπροσωπήσει χωρίς να νοιάζεται ούτε στάλα για το κόστος που έχει αυτή η προσπάθεια .
Και την έχει.
Εάν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε μια ντοπαρισμένη, χοντρόπετση, ψεύτικη και υποκριτ
ική, μοβόρα και απάνθρωπη κοινωνία και σε έναν ντοπαρισμένο με την πιο "καθαρή" σκόνη που κυκλοφορεί στην αγορά , πρωταθλητή θα διαλέξω χίλιες φορές τον δεύτερο.

Αυτός τουλάχιστον ντοπάρεται για να αντέξει τον πόνο και την ένταση στην προσπάθεια που κάνει για να φανεί αντάξιος της.

12 comments:

Unknown said...

Υπάρχουν όμως πολλών τύπων "ινδάλματα"

Υπάρχει ο νικητής
Υπάρχει και ο αθλητής του "ευ αγωνίζεσται"

... κα...

Η μάζα χρειάζεται ινδάλματα, ή χρειάζεται να ινδάλματα που "θέλει";

Kapetanios said...

Καμία αντίρρηση καμηλιέρη ( καλημέρα)για τον αθλητή του "ευ αγωνίζεσθαι".
Αυτός όμως δεν είναι και δεν θα γίνει ΠΟΤΕ πρωταθλητής.
Επάγγελμα το οποίο και αναλύουμε στην προκειμένη περίπτωση.
Αλλά και απ ότι θυμάμαι η δημόσια αναγνώριση, η ελευθερία και ο κλάδος ελιάς, προνόμια των πρωταθλητών ήταν από πάντα.
(Τα Αμερικανάκια χρησιμοποιούν μια πιο "ελεύθερης αγοράς" διατύπωση : ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα)

Ε μα φυσικά οι κοινωνία χρειάζεται τα ινδάλματα που θέλει.
Για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.
Τις οποίες αδυναμίες δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις καλύψει ντοπαριζόμενη ξεδιάντροπα
Και αυτήν την «αθωότητα»-ντροπή της προσπαθεί να κρύψει στα πρόσωπα των «Αλβανών» ( έγιναν και «Αλβανοί» τώρα!) πρώην «ηρώων» της.
Τιμωρώντας τους και εξευτελίζοντας τους ανελέητα.

diavatis said...

Καλό Πάσχα σας εύχομαι

να είσαστε καλά...

Kapetanios said...

Σ ευχαριστώ μικρούλα μου.
( θα περάσουμε απ τα μέρη σας πηγαίνοντας για Ιόνιο οπότε άμα είναι χτύπα τηλέφωνο )
Τα φυτέψατε τα λουλούδια σας?
Καλά να περνάτε :)

ΠανωςΚ said...

Ειδηση ότι συμφωνάμε;
Κι προσθέτω: νομιμοποιηση όλων των αναβολικών. Ο αθλητισμός να μετατραπεί στο αντίστοιχο του μηχανοκίνητου: δεν αρκεί να είσαι καλός οδηγός, αλλά να έχει και καλό "συνεργείο"...

ΠανωςΚ said...

Καπετάνιε, σόρι, αλλα κόλλησε ο πισίς μου και δημοσιεύτηκε τετράκις η βλακεία μου.

Kapetanios said...

Πάνο
ΌΛΑ τα αναβολικά είναι νόμιμα.
Ή σχεδόν όλα ( όσα βολεύουν κάθε φορά την διεθνή φαρμακοβιομηχανία)
Ο αθλητής του σήμερα χτίζεται μέσα από ένα πρόγραμμα προπόνησης και "διατροφής" το οποίο να είσαι σίγουρος ότι ελέγχεται επιστημονικότατα από άριστα καταρτισμένα ιατρικά τιμ.
Εξάλλου οι περιπτώσεις που οι πρωταθλητές είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού.
Και ποτέ κατά την διάρκεια της ενεργής παρουσίας τους στα αθλητικά θεάματα.

Από εκεί και πέρα το δικαίωμα στην ντόπα ολόκληρης της κοινωνίας είναι κατοχυρωμένο απ ανέκαθεν.
Το ρητό :το αποτέλεσμα μετράει είναι ένα ρητό που εκφράζει το 99% του σημερινού κόσμου ( όχι ότι ο κόσμος του χθες πίστευε σε κάτι άλλο αλλά να χαμε να λέγαμε)
Ζήτω το βιάγκρα λέμεεεε και η μπλε ματιά στα γεγονότα
( με αυτό έχουμε εξασφαλίσει τις επιδόσεις μας στο σεχ μέχρι να μας βγει η ψυχή απ το στόμα, χώρια που το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα)

KΑΡΜΕΝ said...

Πες το Χρυσόστομε.
Εκτός από την υποκρισία της κοινωνίας, για την οποία συμφωνώ απόλυτα, δεν κατάλαβα καλά τι θέλουν να πουν οι δημοσιογράφοι με τα «μαλακά»? Μήπως οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που υπάρχουν σε όλα τα γάλατα και τις φρουτόκρεμες για τα μωρά είναι «μαλακά»? Βιταμίνες και μέταλλα (ιχνοστοιχεία) που τις χρειάζονται όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί. Φυτά, ζώα και άνθρωποι. Η έλλειψη βιταμινών προκαλεί θάνατο. Κάνω λάθος, γιατρέ? Βέβαια σε συνηθισμένη ημερήσια δόση. Αλλά όταν μιλάς για παιδιά που «τρώνε» ένα γάλα το πρωί (και αν) και συνεχίζουν με πατατάκια, γαριδάκια και κρουασάν μέχρι το βραδινό, όταν μιλάμε για παιδιά στην ανάπτυξη, με τουλάχιστον 5 φροντιστήρια και που κλοτσάνε μια μπάλα ανεξέλεγκτα, επί ώρες κάθε μέρα, μιλάς για ισορροπημένη διατροφή? Όταν ένα τέτοιο παιδί μπορεί να χάσει το κάλιο του με τον ιδρώτα τόσο που να προκαλέσει αρρυθμίες, κ.λ.π. Όταν ένας γονιός ακούει τον κάθε «εμπειρικός» προπονητής ποδοσφαίρου και δίνει ανεξέλεγκτα σίδηρο στο παιδί του, χωρίς αναλύσεις αίματος, μέχρι να αποκτήσει πέτρα στα νεφρά, μιλάμε για σωστή αντιμετώπιση? (Γιατί ο πρώην ποδοσφαιριστής «ξέρει καλύτερα» από οποιωνδήποτε άλλον). Όταν γενικά δεν υπάρχει παιδεία και ο καθένας προτιμάει τον εύκολο δρόμο= λίγη προπόνηση, λίγο ιδρώτα και πολλά λεφτά… Όταν προωθούνται προπονητές που «γράφουν ιστορία» με τα πολλά βάρη που σηκώνει ένα παιδί (αυτά πάνε μαζί με το άλλο είδος «συμπληρωμάτων τις περισσότερες φορές) και με ελάχιστη τεχνική (αυτή η γνώση λείπει τις περισσότερες φορές από τους «δημιουργούς» των γρήγορων και εύκολων «επιτυχιών»)…
Όταν μιλάμε για «επιδοτήσεις» των «σωματείων» που κάνουν «απλό αθλητισμό», με πολιτικά κριτήρια? Όταν τέλος- πάντων μιλάμε για «επαγγελματισμό» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όταν όλοι το ξέρουμε και γίνεται παγκοσμίως, για τι φωνάζουμε?
Για να δείξουμε ότι είμαστε πιο «καθαροί» από τους άλλους.
Για τα 11 περιστατικά με θετικό δείγμα από ποδοσφαιριστές, για τα οποία άκουσα τον αντιπρόεδρο του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. στην τηλεόραση, γιατί δεν έγινε κουβέντα??????
Γενικά νομίζω ότι θα έπρεπε να μιλάμε πριν να γίνει κάτι και όχι μετά. Αλλά αν «μιλάς πολύ», ειδικά αν μιλάς σωστά, το σύστημα σε βγάζει στο «περιθώριο», για να μην παραδεχτεί ότι ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
Μπορούσα να συνεχίζω επί ώρες, αλλά δεν θα κάνω άλλο κατάχρηση.
Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

KΑΡΜΕΝ said...

Ζήτω τα αναβολικά, τα αντιβιοτικά απαγορευμένα για τον άνθρωπο και τα μεταλλαγμένα που τρώμε κάθε μέρα, χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Και ζήτω οι καρκίνοι που αυξάνονται κάθε χρόνο στον «άμαχο» (=χωρίς να κάνει πρωταθλητισμό) πληθυσμό.

Kapetanios said...

agapi
Μην σταματάς!( και καλώς ήρθες απ τα μέρη μας)
Εάν έλειπε η ενοχή μας σαν κοινωνία οι αντιδράσεις μας θα ήταν διαφορετικές ( και όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα)
Η "αθλητική" κοινωνία έχει κανονισμούς για τις παρεκτροπές από τους κανόνες που αυτή ορίζει κάθε φορά και αυτοί ( οι κανονισμοί ) επιβάλουν την τιμωρία της αποχής από κάθε αθλητικό θέαμα για 2 ή 3 ή και περισσότερα χρόνια στους παραβάτες "πρωταθλητές"
Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο δεν θα έτρεχε εάν η ίδια η κοινωνία δεν είχε ηρωοποιήσει τους συγκεκριμένους πρωταθλητές με σκοπό να αποδείξει( σε ποιόν άραγε?)την αξιοσύνη της και ίσως την γονιδιακή της υπεροχή στα μάτια της ανθρωπότητας.
Μια κοινωνία που με την μεγαλομανία που την διακρίνει είδε στα πρόσωπο των Ολυμπιακών αγώνων την ευκαιρία που περίμενε για να φωνάξει παρόν σε μια "πραγματικότητα" που δεν τις αναγνωρίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο.
Τουλάχιστον όχι αυτόν που η ίδια η Ελληνική κοινωνία είχε υπόψη της από τα πολλά λόγια τα μεγάλα που της εμφύτεψαν μέσα στην κούτρα της από την επανίδρυση του Νεοελληνικού κράτους και δώθε.
Αυτή ακριβώς η αιτία ήταν που οδήγησε τους ιθύνοντες σε μαζικοποιήσει πρωταθλητών ακολουθώντας την συμβουλή των αθανάτων που μας προέτρεπαν να φτιάξουμε καμπόσους για να έχουν επιτυχία εισπρακτική οι αγώνες.
Και τώρα?
Τώρα προσπαθούμε να κατακρεουργήσουμε όλους αυτούς που θα έδιναν και την ζωή τους την ίδια για να ακούσει ο Έλληνας τον Ελληνικό ύμνο και να δει την Ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό απ όλες τις σημαίες του υπόλοιπου κόσμου.
Η ντροπή είναι δική μας και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου!
Καληνύχτα σου :)

αθεόφοβος said...

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα παρουμε μετάλια στους Ολυμπιακούς,αλλά με εκνευρίζει ιδιαίτερα η εικόνα όλων αυτών που δεν ήξεραν πως τα πήραμε όλα αυτά τα μετάλια.
Δεν είμαι φίλος του φαρμακευτικού πρωταθλητισμού αλλά η φράση του Τζέκου ότι ντοπαρισμένος είναι όποιος πιάνεται ντοπαρισμένος είναι σωστή και ρεαλιστική στην σημερινή αθλητική πραγματικότητα.

Kapetanios said...

Σου θυμίζω τι έγινε στο στάδιο την ώρα της διεξαγωγής του τελικού των 200μ.
Έπεσε γιουχάρισμα του κερατά.
Το λέω αυτό διότι ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρετε ή μάλλον ξέρει πως διεξάγονται οι παγκόσμιοι αγώνες ή οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Απλά δεν τους ενδιαφέρει.
Τους ενδιαφέρει η νίκη και η υπέρβαση των ικανοτήτων του ανθρώπου έστω κι αν υπήρξε φαρμακευτική υποστήριξη στην περίοδο της προπόνησης.
Και για να είμαστε ειλικρινείς
δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να φτάσει σε αυτές τις επιδόσεις χωρίς φαρμακευτική υποστήριξη.
Σε κανένα άθλημα!
Το παιχνίδι της WADA και των απαγορευμένων στεροειδών είναι ένας καθώς πρέπει τρόπος να ελεγχθεί από συγκεκριμένους παράγοντες στο σύνολο της η παραγωγή αθλητικού θεάματος και τίποτε περισσότερο.

Καλημέρα αθεοφοβε