19 April 2008

Για δες!!

Μια διαφημιστική καμπάνια της Σουηδικής παρασκευάστριας εταιρείας με σλόγκαν "In an Absolut World" έγινε η αιτία να δραστηριοποιηθούν άπαντες στην μαμά Αμέρικα για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό του έθνους τους!
Και αυτό γιατί στην διαφήμιση της εταιρείας εμφανίζεται χάρτης του 1830 ( φαίνεται στο βίντεο ) που , προσέξτε, εμφανίζει την Καλιφόρνια και το Τέξας ως περιοχές του Μεξικού!
Όχι , ο χάρτης δεν είναι πλαστός !
Είναι ο πραγματικός χάρτης εκείνης της εποχής ο οποίος όμως άλλαξε μετά τον πόλεμο( το 1848) και την προσάρτηση αυτών των περιοχών στις ΗΠΑ .
Μέχρι και το CNN έκανε εκπομπή για να καταγγείλει την απαράδεκτη -γι αυτούς-ενέργεια την οποία λίγο ακόμη και θα την θεωρούσαν αιτία πολέμου !
Κατά τα άλλα
δεν μπορούν να αντιληφθούν το πρόβλημα της Ελλάδας με την γειτονική της χώρα !
Ρε Ουστ!

ΥΓ
Δηλαδή το «Νέα Μακεδονία» είναι σύνθετο όνομα που προσδιορίζει γεωγραφικά τα Σκόπια??
Όχι όχι
Μην νομίζετε ότι μας δουλεύουν.

8 comments:

zepos said...

Η Κοντολίζα θεώρησε "ιστορικό" και άνευ σημασίας το ζήτημα με τους Σκοπιανούς....
Τα δικά τους πονάνε έ;
Και απαίτησαν να αποσυρθεί..
Κατά τα άλλα .. δεν καταλαβαίνουν γιατί κολώσαμε..
Μας περνάνε για αμερικανάκια!

Kapetanios said...

Καλώς τον Ζέπο
Τους πονάει τόσο που ανάγκασαν την εταιρία να τους ζητήσει και συγνώμη!
Δεν ξέρω τελικά σε αυτήν την ιστορία ποιος δουλεύει ποιόν.
Στην συνάντηση της ΥπΕξ με τους μπλογκερς ( άλλο φασούλι και τούτο!) αναφέρθηκε το όνομα Νέα Μακεδονία το οποίο όμως μαζεύτηκε αργότερα .
Οι φήμες, ότι έχει ήδη συμφωνηθεί αυτό το όνομα και περιμένουν απλά μετά τις εκλογές στα Σκόπια να το ανακοινώσουν, δεν πρέπει να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Ίδωμεν

Anonymous said...

Τώρα μιλάνε για εμάς, όχι γι' αυτούς.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Ξανά ρε ουστ!

Kapetanios said...

Καλημέρα θαλασσινή μου :)
Δεν θυμάμαι , ανάθεμα το αλτσχάιμερ, ποιος είπε το:
"ή με εμάς ή εναντίων μας" λέγοντας ευθέως προς όλες τις κατευθύνσεις , όσο μακριά κι αν βρίσκονται αυτοί που ακούν , ότι το δίκιο και το σωστό έχει συγκεκριμένο όνομα και ταυτότητα.

demetrat said...

Εξ ού και οι τεξανοί φοράνε τα καπέλλα που φοράνε και οι μεξικάνοι στο βόρειο Μεξικό .Όπως επίσης και τα τοπωνύμια που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να τα αλλάξουν.
Τώρα γιά το "νέα Μακεδονία".
Και γώ το φοβάμαι πως έτσι είναι γιατί αντί να τους βάλουμε κάτω και να τους πατήσουμε, (ούτε καν Μακεδονία)αρχίσαμε τα παρακάλια.
-Ελάτε καλέ παιδάκια να παίξουμεε, θα σας δώσουμε και τα παιχνίδια μας.
Τι να πεις, παντα είχαμε άχρηστους αρχηγούς.
δ

Kapetanios said...

Το πρόβλημα για μένα είναι ο εθνικισμός που ενισχύεται στην γειτονική χώρα , που πίσω από το όνομα καλλιεργεί "μεγάλες ιδέες" για την αφεντιά τους.
Πρέπει οπωσδήποτε να τελειώνουμε( τώρα που έχουμε και κάποια διαπραγματευτικά χαρτιά γιατί αύριο…) με αυτήν την "εκκρεμότητα" με μια λύση που θα αφήνει το πρόβλημα πίσω και όχι θα το φέρνει μπροστά μας σε βάθος χρόνου
Και μια τέτοια ονομασία όπως η "Νέα Μακεδονία" αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο για προβλήματα στο μέλλον.
Προβλήματα που ακόμη και η συνθήκη της Λωζάνης ( με την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών -μετακίνηση των εθνικών μειονοτήτων για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων)δεν μπόρεσε να λύσει σε μια άλλη περιοχή φωτιά όπως είναι η Θράκη.
Διάβασε αυτό το άρθρο και θα καταλάβεις το παιχνίδι που παίζεται από την ΕΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς γύρω από "μικρά" θέματα , όπως αυτό με τα Σκόπια.( ήδη οι άνθρωποι μιλάνε για γενοκτονία του Μακεδονικού πληθυσμού από την Ελλάδα, την ύπαρξη ‘Μακεδονικής μειονότητας κλπ.)

demetrat said...

Ναι , γεννοκτονήσαμε καμμιά 500αρια άτομα, που κανείς δεν ήξερε από που κρατάει η σκούφια τους, όπως γεννοκτονήσαμε και τους καταδότες εδώ πάνω, πού πήρανε από πίσω τους γερμανούς φεύγοντας, και καλά κάνανε, γιατί όντως θα τους γεννοκοτονούσε ο κόσμος.
Δε φταίνε αυτοί, φταίμε εμεις , που δεν συμβουλευτήκαμε κανα Γερμανό στρατηγό πως γίνονται οι γεννοκτονίες, και πήγαμε μαναχοί μας να τους ξαποστείλουμε.
Καπετάνιε, άλλα άρθρα δε διαβάζω, και έχω τόσο αγχωθεί γιά αυτό το προμελετημένο έγκλημα που γίνεται σε βάρος μας,που δεν πάει άλλο.
Αυτό που δε μπορώ να χωνέψω όμως πιό πολύ , είναι αυτή η αρχοντιά μας , η ανοιχτοχεριά μας , τζιτζικοσύνη μας, η γαλαντομοσύνη μας ρε γαμώτο.
Και τώρα να που έκανε η μυγα κώλο , κιέχεσε τον κόσμο όλο.
Και μεις οι πλούσιοι που κάτσαμε απάνω στην ιστορία μας σίγουροι και βέβαιοι ,να που παίζουμε την τυφλόμυγα .
Τι νεα Μακεδονία και παλιά μου λες Αλβανοσλαβία, που είπε κι ο Καργάκος εχτές,(κι ας μη τονε χωνεύω).

Kapetanios said...

Η συνθήκη της Λωζάνης έδωσε οριστικά και αμετάκλητα(?) τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της βαλκανικής χερσονήσου με τις βίαιες( λόγο πολέμων) ή όχι μετακινήσεις πληθυσμών με κοινούς παρανομαστές όπως η γλώσσα η θρησκεία , η πολιτική άποψη κλπ
Ακόμη και τότε η θέση της Ελλάδας ήταν αρνητική στην ύπαρξη "εθνικών μειονοτήτων"( με ό,τι ο όρος εθνική μειονότητα σημαίνει) στα γεωγραφικά της όρια.
Οποιοσδήποτε συντηρεί , αναπαράγει και τροφοδοτεί τέτοια θέματα στην επικαιρότητα το κάνει εκ του πονηρού.
Τελεία και παύλα.
Το όνομα που έπεσε στο τραπέζι απ την αρχή της αυτονόμησης των Σκοπίων είχε στόχο να δημιουργήσει και να συντηρήσει ΚΑΙ στις δύο χώρες μια εθνικιστική έξαρση που θα παρέμενε ζωντανή και εύκολα εκμεταλλεύσιμη απ τους αφεντάδες της περιοχής.
Η "μεγάλη ιδέα" υπήρξε τρόπος γαλούχησης νέων γενεών σε όλα τα κράτη της περιοχής μας.
Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.
Έλα όμως που συγκεκριμένα ονόματα και συμπεριφορές το μόνο που δεν κάνουν είναι να μειώσουν το εθνικιστικό μένος εκατέρωθεν.
Τον άκουσες τον χερχελέ τον Άνθιμο τι βγήκε και δήλωσε??
Ότι πρέπει λέει τα τρίτα παιδιά των Μακεδόνων να βαφτίζονται Αλέξανδρος , Φίλιππος ή και Θεσσαλονίκη !!
Δηλαδή θα το χάσουμε τελείως με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει.
Βούτυρο στο ψωμί τους τους αλείφουν
και δεν το κάνουν κατά λάθος.

ΥΓ
Λίγες μείνανε ακόμη λέμε μανδαμ D :))