28 January 2007

Και το πολίτευμα αυτής.....

....Βασιλευόμενη δημοκρατία!!
Βεβαίως κύριοι , Βασιλευόμενη δημοκρατία υπάρχει σε τούτη την μικρή χώρα του ήλιου και της θάλασσας! Λυπάμαι που το λέω.
Πώς αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω μια δημοκρατία που ταλανίζετε πολιτικά ακόμη και ύστερα από 30 και βάλε χρόνια με οτιδήποτε αφορά την πρώην(?) Βασιλική οικογένεια!! Που και στην θέα ακόμη του βασιλικού γιογιό μας πιάνει εθνική ακράτεια.
Πώς να χαρακτηρίσω μια δημοκρατία που αυτοαναιρείται διαρκώς μέσα σε αυτά τα 30 και βάλε χρόνια με αποφάσεις , παραλείψεις, παραβάσεις και "παραβιάσεις".
Που ένας απλός ξερόβηχας ( δηλώσεις , επισκέψεις, δημοπρασίες κλπ) του Τέως Νυν και Αεί σιχτίρ κυρ Κώστα μας είναι ικανός να φέρει πυρετό στην 1η, 2η, 3η, 4η και δεν ξέρω εγώ ποιες άλλες εξουσίες του έρμου αυτού τόπου, με δηλώσεις επί δηλώσεων , πρωτοσέλιδα με μονόστηλα, δίστηλα, τρίς..και το λουρί της Χάιδως που να μας πάρει και να μας σηκώσει!!!
Πρέπει να είμαστε πολλοί τυχεροί πάντως !! Τυχεροί που έχουμε να κάνουμε με τον Κοκο και την Άννα Μαρία του!! Ούτε θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση να ήταν απέναντι μας ένας σοβαρός αντίπαλος!! Και τα σώβρακα θα μας έπαιρνε για να τα δημοπρατήσει στους Κρίστις...εάν βέβαια καταφέρναμε ποτέ να τον διώξουμε .... που πολύ χλωμό το βλέπω και να με συμπαθάτε.

4 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Κόμπλεξ λέγεται φίλε μου και επειδή δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε ακι για να φανούμε λίγο στα κανάλια.

Kapetanios said...

δείμος.. έτσι ακριβώς λέγεται όπως το είπες! Κόμπλεξ, ψυχικό σύμπλεγμα δηλαδή, όπου σύμπλεγμα ονομάζουμε το αίσθημα κατωτερότητας που δημιουργήθηκε από δυσάρεστα βιώματα!!
Και μας ρωτώ: είναι δυνατόν μετά από 30 και κάτι χρόνια να έχουμε ένα σύστημα Δημοκρατίας το οποίο να λειτουργεί σαν φυσικό πρόσωπο?? Και μάλιστα δημιουργώντας στον πολίτη αίσθημα κατωτερότητας απέναντι σε ένα φάντασμα του παρελθόντος??
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το δω με χιούμορ το όλο θέμα! Δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουμε δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο συγκεκριμένο άρα και ξεκάθαρο , που θα ακυρώνει αυτόματα τα κακώς κείμενα και θα λειτουργεί ανάλογα σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
Εάν καλώς φύγανε τα 5ή 7 ή 9 κοντέινερ το 1991, βάζεις μια τελεία και προχωράς παρακάτω χωρίς αστείους συναισθηματισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις. Στην περίπτωση που εξακριβώθηκαν ή εξακριβωθούν παραβάσεις και καταστρατηγήσεις νόμων επιβάλλεται η Πολιτεία να ζητήσει εξηγήσεις απ τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ υπεύθυνο !
Δεν μπορώ να δεχθώ 15πενθήμερα εκπτώσεων σε θεσμικούς ρόλους και έχω την απαίτηση από το Κράτος να λειτουργεί βάσει των θεσμών και όχι των προσώπων. Αδιαφορώ ,και το Κράτος πρέπει να κάνει το ίδιο, εάν πρωθυπουργός στην πονηρή περίοδο των διαπραγματεύσεων ήταν ο μπαμπάς της σημερινής υπουργού των εξωτερικών και σύντεκνος του σημερινού υπουργού πολιτισμού.
Εάν υπήρχαν υποψίες ότι τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν μπορεί να είναι και κλεμμένα έπρεπε ( θεσμικά λειτουργώντας) να παρεμποδίσουν πάραυτα την διαδικασία πώλησης τους , αδιαφορώντας εάν θα ξύσουν παλιές πληγές
Ανησυχώ ιδιαίτερα εάν η λειτουργία της Δημοκρατίας μας εξαρτάται από την καλή διάθεση ή όχι των προσώπων που την διαχειρίζονται!
Είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα που μιλάμε η Πολιτεία να φοβάται το παρελθόν της και να αφήνει περιουσία και κειμήλια που αφορούν την ιστορία της να ρημάζουν ??
Ας σταματήσω εδώ γιατί …άτιμο πράγμα η πίεση στην ηλικία μου .
Άσχετο....ξέρεις μήπως με τι διαβατήριο έρχεται το καμάρι μας στην Ελλάδα? :)

Markos said...

Συμβαίνουν δυο παράλληλα πράγματα, νομίζω.
Το ένα είναι τα παιχνίδια εξουσίας. Και αυτοί που την κατέχουν, αρέσκονται στο να φοβίζουν. Για να συνεχίσουν να κατέχουν.

Το άλλο είναι οι τηλεθεάσεις. Όχι ότι σαν θέμα έχει ενδιαφέρον, αλλά μπορούν επάνω σ αυτό το θέμα να "πατήσουν" για να ανοίξουμε καυγάδες που θα αυξήσουν τις τηλεθεάσεις.
Εδώ το παιχνίδι εξουσίας γίνεται οικονομικό παιχνίδι.

Όταν θα ανοίξουν όμως οι ασκοί του Αιόλου, δεν ξέρω ποιος θα βρεθεί να τους κλείσει...

Kapetanios said...

Έτσι είναι Markos , το παιχνίδι της εξουσίας είναι πάντα και οικονομικό ( κύρια).
Οι ασκοί του Αιόλου δεν "ανοίγουν" όταν τους περιορίζεις σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο , σε αντίθεση με ότι συμβαίνει όταν αφήνεις να επικρατεί ένα κλίμα χαμηλής θερμοκρασίας( παγωμάρας) με τα επίπεδα υγρασίας(μούχλας) ιδιαίτερα υψηλά. Τότε όλα είναι πιθανά , και ξέρεις έκανα αρκετά χρόνια για να καταλάβω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ( ως κεκτημένο)και όλα είναι ρευστά και στην ζωή μας αλλά και σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας.
Πρέπει λοιπόν να μην αφήνουμε εκκρεμότητες ( ούτε και στην ζωή μας) τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα βρούμε μπροστά μας και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε της συνθήκες που θα επικρατούν.
Το θέμα λοιπόν του Μεγάλου Κώστα ( έχουμε γεμίσει και από Κώστηδες και μπερδευόμαστε)νομίζω ότι πρέπει να το τελειώνουμε επιτέλους!! Και σε όλες του τις παραμέτρους. Έχουμε δείξει φοβία και στα δύο επίπεδα ( οικονομικό και εξουσίας) τόσα χρόνια η οποία πρέπει να πάρει ένα τέλος. ΤΩΡΑ!
Καλώς ήρθες και από το "σπιτικό μας" μιας και την προηγούμενη φορά δεν σε καλωσόρισα ( είμαι και λίγο αγενής ...συν τοις άλλοις )
Είμαστε λίγο ανοργάνωτοι ακόμη αλλά το παλεύουμε!