21 January 2007

Eagle 785 cabin


Η δοκιμή έγινε Σάββατο πρωί με ένα ελαφρύ ριστιο και η διάρκεια της ήταν περίπου 20 λεπτά .Στημένο με μια 275 verado, βάρη 300lt βενζίνα, 100 lt νερά και 5 άτομα. Ο κυματισμός την συγκεκριμένη μέρα ήταν αρκετά μικρός για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την δυνατότητα του σκάφους . Παρόλα αυτά υπήρχε η σχετική ανακατωσούρα λόγο της διέλευσης πολλών υπό δοκιμή σκαφών που σε συνδυασμό με το ρυστίο δημιουργούσαν κάποιες ( μικρές) προϋποθέσεις εξαγωγής συμπερασμάτων.
Δεν κατάλαβα πραγματικά πότε πλαναρισε. Το τονίζω αυτό γιατί προσωπικά η ευθυγραμμισμένη πλεύση από μικρή ταχύτητα είναι η αδυναμία μου. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι ακόμη και σκάφη με "μέτρια" πλευστικά χαρακτηριστικά μπορούν να αντεπεξέλθουν με μεγάλη επιτυχία σε έναν άσχημα καιρό όταν μπορούν και διατηρούν το πλανάρισμα τους σε χαμηλές ταχύτητες των 12-15 κόμβων!! Η πολύ καλή απόσβεση( χωρίς ίχνος κραδασμών ) στον έτσι και αλλιώς μικρό κυματισμό και η "στεγνή" πλεύση ακόμα και για τους καθήμενους στην άκρη του πίσω καναπέ περνάνε στα υπέρ του σκάφους. Η verado ίσα που ακουγόταν και απόλαυσα πραγματικά την δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας χωρίς να φωνάζουμε. Η μόνη κατανάλωση που παρατήρησα ( στα όργανα του μοτέρ) η οποία είναι και η μόνη που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι αυτή της ταχύτητας κρουαζιέρας. Στις 4500 στροφές και με ταχύτητα 32 κόμβους έδειχνε 47 lt/h. Η κατανάλωση βέβαια με τον συγκεκριμένο κινητήρα μπορεί να επιβαρυνθεί δραματικά σε περίπτωση που ανεβάσουμε τις στροφές πάνω από το φάσμα των 4000-4500 !! Στα "ψιλά" η verado σπάει τα ρεκόρ θέλοντας 108 λίτρα την ώρα και καλό είναι να το αποφεύγετε :)
Για τα του λιμανιού τώρα, καλό φινίρισμα στα τελειώματα του πολυεστέρα , τεράστιο πίσω ταμπουκι, πολύ ευρύχωρο ντεκ (ρε μπας κι είναι λάθος τα μέτρα; ) .Η καμπίνα άνετη με ικανοποιητικό ύψος( 1,85) στην είσοδο της , και καθισμένος στο κρεβάτι δεν σου δημιουργούσε κλειστοφοβία. Αυτός είναι και ένας λόγος που προτιμώ τα cabin από τα sport cabin . Φωτισμός υπέροχος και το εσωτερικό της καμπίνας επενδυμένο όμορφα. Και τα μπαλόνια, μπαλόνια! Για τον κατασκευαστή τι να πω; Έπαθα την πλάκα μου με την ευγένεια, την σεμνότητα του και την διάθεση για εξυπηρέτηση. Να τονίσω βεβαίως και το γεγονός ότι δεν άκουσα κουβέντα περί..." τα δικά μου σκάφη.. η ποιότητα μου....που οι άλλοι έτσι κι εγώ κοκορέτσι..". Δυνατότητα τοποθέτησης έσω -έξω με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται, αυτοστραγγιζώμενο ντεκ ....σταματώ εδώ γιατί στο τέλος θα με παρεξηγήσει και κανένας

2 comments:

nyctolouloudo said...

α) το αγόρασες;
β) τουαλέτα έχει;
γ) πόσα άτομα ταξιδεύουν άνετα;
και το σπουδαιότερο...
δ) εγώ που θα κοιμάμε;

Kapetanios said...

α)απλή δοκιμή
β)Έχει και μάλιστα αρκετά άνετη!
Μπαίνοντας στον χώρο της καμπίνας , δεξιά υπάρχει μια μικρή κουζίνα και αριστερά το wc.
γ)5-6 άτομα μπορούν να βολευτούν θαυμάσια ακόμη και σε μεγάλο ταξίδι!
δ)Στην πλάτη του καναπέ της πρύμνης υπάρχει ένα μεγάλο σαν τεκ (1,6μΧ1,8μ) το οποίο( με την προσθήκη τέντας δωμάτιο) μπορεί να φιλοξενήσει ένα δεύτερο ζευγάρι για τον βραδινό ύπνο!
Εσύ θα κοιμάσαι με τις άλλες γυναίκες του πληρώματος ...μέσα.:)