21 February 2007

Αντισταθείτε!!

Δημοσιεύω μια ιστορία μου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη .
Εγώ θα την φτάσω κάπου , ίσως αύριο κάποιος άλλος το πάει -αντίστοιχο θέμα- πιο μακριά!
Πάντως σίγουρα δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και απλώς να γκρινιάζουμε!
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε "κλήση για απολογία" των εμπλεκομένων από την Εισαγγελία ! Θετικό!!Ίδωμεν!



Προς αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς

Έγγραφη καταγγελία-Διαμαρτυρία

Στις 20/09/2006 εισήχθην εσπευσμένως στο Νοσοκομείο Παναγία, μετά από τις παραινέσεις του γιατρού του νοσοκομείου σε προκαθορισμένο ραντεβού , την ίδια μέρα.

Όντας νοσηλευόμενος και παρά το «έκτακτον» της περίπτωσής μου καμία εξέταση δεν έγινε έως και τα μεσάνυχτα της ιδίας μέρας, παρά μόνον (μετά από έντονες παρακλήσεις μου) ένας έλεγχος σακχάρου στις 17:00h (0,62) από γιατρό της κλινικής κι ένας επανέλεγχος σακχάρου στις 23:00h (1,70) από νοσοκόμα!! που βρήκα στον διάδρομο. Για την δε έως εκείνη την ώρα φαρμακευτική μου αγωγή Crestor και Ezetrol έπρεπε να φέρω το ένα από το σπίτι μου γιατί δεν υπήρχε στο νοσοκομείο.

Στις 21/09/2006 κι ώρα 06:30 πάρθηκε δείγμα ούρων. Παρά τις παρακλήσεις μου στις νοσοκόμες (ελλείψει γιατρού) για επίσπευση της δειγματοληψίας αίματος λόγω τακτών υπογλυκαιμικών κρίσεων (με κίνδυνο «ακύρωσης» της εξέτασης εξαιτίας ενδεχόμενης λήψης τροφής από μέρους μου) αυτό ουδέποτε έγινε παρά μόνον στις 08:30 με μόνον σύμμαχο την «υπομονή» μου την οποία θα ‘πρεπε να χρησιμοποιώ κάθε φορά που είχα κάποια κρίση υπογλυκαιμίας κατά τα λεγόμενά του νοσηλευτικού προσωπικού. Στις 08:45 μου δόθηκε πρωινό γεύμα και ειδοποιήθηκα από την «θεράποντα» γιατρό κα ....... ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξής εξετάσεις:

  1. ¨Έλεγχος πίεσης και σακχάρου δύο και τρεις ώρες μετά το γεύμα μου, ήτοι10:45 και 11:45.
  2. Ακτινογραφίες θώρακος και ΤΕ.

Αντί αυτών ενημερώθηκα στις 10:30 και μάλιστα με αγενέστατο τρόπο από την ιατρό του θαλάμου ότι επίκειται εξιτήριο μου χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση.

Παρά τις από ώρα παρακλήσεις μου για τους προγραμματισμένους ελέγχους και παρά του ότι η κλινική μου εικόνα (ιδία άποψη και των άλλων ασθενών του θαλάμου) απαιτούσε έλεγχο, αντί αυτών στις 11:15 μου δόθηκε το εξιτήριο στο θάλαμο 511 που βρισκόμουν το οποίο βεβαίως και αρνήθηκα.

Ειδοποίησα τηλεφωνικά το αστυνομικό τμήμα σε μια προσπάθεια να προστατέψω εκείνη την ώρα τον εαυτό μου μη γνωρίζοντας που και πως πρέπει να απευθύνεται ένας Έλλην πολίτης όντας ασθενής και κλινήρης σε δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου.

Η άμεση ανταπόκριση αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση των οργάνων της τάξης ήταν για μένα το μόνο στο οποίο στηρίχθηκα και οι μόνοι άνθρωποι εκείνη την ώρα που με βοήθησαν στην κατάσταση που βρισκόμουν (17 με 10,5 προσωπική μέτρηση πίεσης) .

Παρακαλείσθε για τους ως άνω λόγους να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αδικήματα που θεωρώ ότι διαπράχθηκαν εις βάρος μου.

  1. Πλημελλή άσκηση καθηκόντων της γιατρού του θαλάμου κα ......... με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας.
  2. Εγκληματική ενέργεια εις βάρος μου από τον κο .......... διευθυντή της κλινικής, ο οποίος αποφάσισε την έκδοση του εξιτηρίου.
  3. Ψευδής δήλωση και απάτη κατά του δημοσίου για τις ακτινογραφίες οι οποίες δεν έγιναν αλλά περιγράφονται ως γενόμενες στο ενημερωτικό σημείωμα του εξιτηρίου.
  4. Του ΙΚΑ ως κύριου υπεύθυνου και υπόλογου για τις ενέργειες που έγιναν εναντίον μου παρά τις εις το ακέραιο έως σήμερα καταβολών της ασφαλιστικής μου δαπάνης που καθιστά εκ του νόμου υποχρέωση του να μου παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν αυτή απαιτείται.

Θεσσαλονίκη 22/09/2006
............

8 comments:

Κωστής Γκορτζής said...

Καπετάνιε, τώρα είδα και τα προηγούμενα ποστς σου και ως "συναυτουργός" του νέου μπλογκ οφείλω να πάρω μια θέση.
Λοιπόν, είμαι σίφουρος ότι ο γιατρός με τον οποίον έμπλεξες, όταν πάει για καφέ στην Αριστοτέλους, παρκάρει κάθετα πάνω στο πεζοδρόμιο, βάζει και ταμπέλα "γιατρός-επείγον" και χαλβαδιάζει με την κυρία του στην υγειά των υπόλοιπων κορόιδων.
Δεν φοροδιαφεύγω, δεν έκανα απάτη με κτισίματα, ΣΕΒΟΜΑΙ τον συμπολίτη μου. :)

Kapetanios said...

Ε να δω καπετάνιο , άνθρωπο που τα "βάζει" με την θάλασσα, με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι να κυνηγάει αυτοκίνητα.. δεν το θέλω ούτε να το φανταστώ καπετάνιε μου!!
Υπέρβαση "καθήκοντος" είναι άκουσε με!
Για τους γιατρούς που λες προτιμώ να τους την πέφτω εκεί που χρειάζεται και παίζεται η τύχη της ζωής των ανθρώπων , τα άλλα είναι για παιδάκια ναύαρχε μου! Που δεν ξέρουν τι κάνουν και τι τους ξημερώνει με τέτοιες συμπεριφορές!!
Μην συμμετέχεις σε καταστάσεις που η εξέλιξη τους μόνο ευχάριστες δεν είναι! Είδαν πολλά τα μάτια μας κάπταιν ημίαιμε....και πολλά απ αυτά εξαιτίας "καλόβουλων προθέσεων"
Την καλημέρα μου , και πες στον γάτο να κρατήσει στην μπάντα όσες ζωές μπορεί περισσότερες γιατί μόνο εγώ θα του πάρω 2-3 χαχαχαχα

Κωστής Γκορτζής said...

Δηλαδή οι Καφρέλληνες που οδηγούν -οι ...έξυπνοι- στη δεξιά λωρίδα ανάγκης, και δεν αφήνουν περιθώριο για κίνηση των οχημάτων ανάγκης, δεν διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές;
Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε τους 'άρχοντες' να φτιάξουν ράμπες για τα καρότσια των αναπήρων και των βρεφών. Να βγάλουμε τον σκασμό στους εξυπνάκηδες που παρκάρουν μπροστά τους;
Επαναλαμβάνω: Δεν φοροδιαφεύγω, δεν έχω παρανομήσει κατά πώς λες "όλοι το κάνουν", ΔΕΝ έχω πάρει κλήση για παράνομο παρκάρισμα έχοντας οδηγήσει μέχρι τώρα για πάνω από ένα εκατομύριο χιλιόμετρα.

Καπετάνιε, μη δίνεις την εντύπωση ότι μάχεσαι ηρωικά μόνο γι αυτά που σε αφορούν προσωπικά. Αδικείς τον εαυτό σου, έτσι όπως εγώ τον εκτιμώ. Όχι ότι μετράει ιδιαίτερα το τι εκτιμώ εγώ αλλά το λέω να μου φύγει το μεράκι...:)

Kapetanios said...

Κατ αρχήν σου ρίχνω λίγο στα χιλιόμετρα είναι βλέπεις και η δουλειά μου τέτοια αλλά και τα χόμπι μου :)))
Για τους Έλληνες οδηγούς μπορώ να καταθέσω-τα χρόνια μου στους δρόμους μου το επιτρέπουν νομίζω-ότι η αντίδραση τους στον παραμερισμό για την διέλευση οχημάτων πρώτων βοηθειών είναι ακαριαία και αξιέπαινη!! Το ίδιο και με την συμπαράσταση τους σε άλλους οδηγούς σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων!
Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι την διαφορά του φωνάζω με το αμόκ των όψιμων ντετέκτιβ επάγγελμα που ασφαλώς συγκίνησε και από ότι φαίνετε συγκινεί ακόμη χαχαχα
Το έχει στο αίμα του ο Ρωμιός το μάτι και το κουτσομπολιό ρε παιδί μου , δεν εξηγείται διαφορετικά!
Πάμε και στο τελευταίο που να σαι καλά με έκανες και γέλασα :))))
Η θεά τύχη με βοήθησε μέχρι σήμερα όπου λες καπετάνιο μου και έφτασα σε ένα σημείο να μην χρειάζεται να προσπαθήσω και ιδιαίτερα για να τακτοποιήσω και να βολέψω δικά μου και μόνο θέματα! Η μήνυση πχ που έχω παραθέσει σε αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με την δική μου εξασφάλιση απέναντι στο σύστημα υγείας που έχουμε- έχω τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις !))-αλλά την προστασία αδύναμων συνανθρώπων που δεν έχουν την τύχη την δική μου! Δέχομαι αρκετές πιέσεις από κοινούς γνωστούς - οι οποίοι έτρεξαν να τακτοποιήσουν το θέμα-να σταματήσω αυτήν την ιστορία λέγοντας μου ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για μένα πλέον, εφόσον τακτοποιήθηκα με τις ανάλογες εξηγήσεις! Δεν το κάνω όμως για μένα!
Απ την άλλη έπαψα να φωνάζω και να χτυπιέμαι σαν χταπόδι μονάχα για να φωνάζω!! Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σου λέω χαχαχα Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε δημόσια υπηρεσία και να μην γίνει το έλα να δεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην κυνηγήσω μαλάκες στους δρόμους βγάζοντας τους σχεδόν έξω από αυτούς! Με βαρέθηκε η γυναίκα μου σου λέω με το "μαλακισμένο" περί δικαίου αίσθημα που με βασάνιζε τρις και λίγο θυσιάζοντας αν θέλεις δικά μου "χαρτιά" στο όνομα του γενικότερου συμφέροντος! Τέλος πάντων ότι είμαστε είμαστε για τον εαυτό μας όπως είπα και του γάτου αλλά αυτό ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!
Βγάζει προσωπικά στοιχεία στον αέρα ο κεφάλας αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν μεσομακροπρόθεσμα!!
Μα είναι δυνατόν να διωχθούν υπάλληλοι που ήταν σε λάθος σημείο λάθος ώρα-την ώρα του γάτου- επειδή κάποιο παιδί παίζει με την φωτογραφική του μηχανή ή και με την βιντεοκάμερα που είναι και πιο λαιφ και πιο γουστόζικη και διαθέτη ένα μπλογκ για να κάνει το κομμάτι του??
Είναι δυνατόν να χωρίσουν ζευγάρια γιατί έτυχε ο άντρας μιας μπλογκερ να άφησε σε "λάθος σημείο" το αυτοκίνητο του , που αντί να ήταν στην Καβάλα τον τσάκωσε ο γάτος στην Αριστοτέλους και τον έβγαλε φόρα παρτίδα -για να κάνει το κομμάτι του- με το μωρό παρέα???
Είναι δυνατόν να αφήνουμε παίρνοντας ως αστείο - έλα μωρέ παιδί είναι θα του περάσει-συμπεριφορές που θυμίζουν σερίφηδες??
Είναι δυνατόν να αφήσουμε να υπάρξουν μιμητές μια τέτοια συμπεριφοράς που από την μία μεριά μπορεί να βρουν σοβαρά τον μπελά τους από κανέναν μερακλή αλλά λίγο νευρικό "παράνομο" που θα τους στείλει στο νοσοκομείο σε πρώτη φάση και απ την άλλη θα τους τρέχει μετά στα δικαστήρια!! Φαντάζεσαι να πει κανένας σε δικαστή ότι φωτογράφιζα το αυτοκίνητο του ξένου ανθρώπου για να βάλω τις φωτο στο μπλογκ του γάτου και του ημίεμου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ώρε γλέντια που θα γίνουν!! Και που θα βρίσκεσαι εσύ αγαπητέ μου και ο γάτος όταν ο δυστυχής νεαρός που πολύ του άρεσε η ιδέα αλλά του βγήκε ξινή νιώσει τι πραγματικά θα πει και δαρμένος και κερατάς και μόνος , καθότι καλή η συμπαράσταση αλλά το ξύλο ένας το τρώει χαχαχαχα
Καπετάνιε ....μπορεί να τα λέω αστεία αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι! Και κάτι τελευταίο.
Αυτό που με ενόχλησε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην όλη φάση είναι ότι....κάνε ρε αδερφέ όποια μαλακία θέλεις αλλά μην παρακινείς άλλους να κάνουν το ίδιο την στιγμή που ξέρεις ότι παρανομείς!! Χώρια που μπορεί να σε διαβάζουν και νεαροί που το αίμα τους βράζει ....αλλά και που δεν ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να αποφύγουν και τι δεν πρέπει να δείξουν , όπως καλή ώρα μπορεί να ξέρεις εσύ ή ο γάτος!!
Στο κάτω κάτω εάν δεν δημοσιεύεις εσύ τις φωτογραφίες τους που μπορεί να είναι πιο ζουμερές λέμεεεε και ξαναλέμεεε τις βάζουν στο δικό τους μπλογκ και να δούμε τι θα τους πεις μετά!
Τα είπα όλα όσα είχα να πω και μάλιστα -θεωρώ- αναλυτικότατα και μου έφυγε προς το παρόν και το δικό μου το μεράκι αλλά και το σαράκι.
Εμένα πάλι πως μου φαίνεται ότι αδικώ τον εαυτό μου που κάθομαι εδώ και γράφω τις σκέψεις μου μπας και ταιριάξει σε κάποιον τίποτα και ανοίξει τα μάτια του , και δεν πάω στο φλό καφέ-αμ πως που λέει και ο Χατζηχρήστος -να πιω το φρέντο μου με την ησυχία μου παίρνοντας και κανένα μάτι χαχαχαχαχα

Κωστής Γκορτζής said...

Καπετανιος, τα περί 'παρανομίας' από τη δημοσίευση των φωτογραφιών δεν στέκουν ούτε σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής.
Το 'παράνομο' ζευγαράκι παρκάρει στην Αριστοτέλους και φοβάται μην φωτογραφηθεί από τον Γάτο; Δεν φοβάται μήπως εκεί δίπλα πίνει καφέ η γειτόνισσα;
Ο υπάλληλος που την κοπανάει κινδυνεύει να απολυθεί γιατί θα τον 'δημοσιεύσει' ο ημίαιμος ή ο βαλιακάλντας; Κάποτε έγινε καυγάς στα μπλογκς γιατί κάποιος έδειχνε φωτογραφίες του μωρού παιδιού του "χωρίς τη συγκατάθεσή του". Δηλαδή, να πάει φυλακή και γιατί το βγάζει βόλτα στην παραλία και το βλέπουν και οι ξένοι χωρίς τη συγκατάθεσή του! Αυτή είναι η λογική σου που δεν μπορώ να ακολουθήσω αν και σέβομαι το δικαίωμά σου να τη λές.

Και ως προς πώς την λες να μου επιτρέψεις να καταθέσω την απορία μου για τα διαρκή 'γελάκια' και για το πώς μπορεί να ξεκαρδιστεί ένας άνθρωπος άπό μια φράση που ξεκινάει με το "δίνεις την εντύπωση" που νομίζω ότι σημαίνει "δεν θεωρώ ότι είσαι έτσι αλλά ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ". Μια φράση που φιλικά λέει 'μην υπερβάλεις προσπαθώντας να στηρίξεις την άποψή σου' 'μη δίνεις διαστάσεις που δεν υπάρχουν' σ' ένα θέμα που μας παιδεύει καθημερινά. Αυτό φαίνεται και από την απάντησή σου περί δεξιάς λωρίδας που -στην περίπτωση εξόδου προς Χαλκιδική π.χ.- δεν ισχύει ΠΟΤΕ!
Με πολύ εκτίμηση σου λέω ότι ΟΛΕΣ οι απόψεις είναι χρήσιμες αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο σου σπάνε το νευρικό σου σύστημα, πας αλλού. Στο τσακ είμαι να την κάνω κι εγώ.

david santos said...

Hello!
This text is very good.
Thank you

ο δείμος του πολίτη said...

Καπετάνιε μου αντιλαμβάνομαι ότι είσαι καλύτερα κι αντί περαστικών εύχομαι να μην σου ξανατύχει. Σε συγχαίρω και για το κουράγιο σου να το τραβήξεις και για τη δημοσιοποίηση που έκανες για να δουν κι άλλοι ιστοφίλοι ότι χρειάζεται μόνο αγώνας για να διορθωθούν μερικά πράγματα -όποια κι αν θεωρούμε σωστά. Συγχαρητήρια και κουράγιο στον αγώνα σου.

Kapetanios said...

Κατ αρχήν να υπενθυμίσω ότι το "θέμα" ετούτο ΔΕΝ αφορά την δημοσίευση φωτογραφιών, αλλά την αδυναμία του Έλληνα πολίτη να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά που σε αρκετές περιπτώσεις η εξέλιξη τους είναι αρκετά τραγική!
Προέκταση και προβληματισμός που μάλλον με την ευθύνη την δική μου -συνεχίζοντας μια εκτός θέματος συζήτηση-δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί. Ας ελπίσω ότι ο σχολιασμός δεν ακυρώνει και όλη την προσπάθεια μου κατά πως την είχα στο μυαλό μου όταν και δημοσίευσα το "θέμα μου".
Ημίαιμος-Imiaimos ... δεν χρειάζεται να μένεις σε κάποια συζήτηση εφόσον διαταράσσεται το νευρικό σου σύστημα!
Απόψεις εκφράζονται και εάν δεν σου αρέσουν απλώς αλλάζεις μπλογκ , τόσο απλά! Το κρίμα είναι όταν έχεις να κάνεις με σερίφηδες που την "άποψη" τους την κάνουν πράξη μέσα στην ίδια σου την πόλη ισχυριζόμενοι μάλιστα στα σοβαρά(!!!) ότι το κάνουν και για το "καλό σου"!
Αλίμονο , σε αυτόν τον τόπο δεν μας φτάνουν οι υπερβάσεις καθήκοντος από τους ένστολους , έχουμε να κάνουμε και με υπερβάσεις «καθήκοντος» "νομοταγών πολιτών"! Και εκεί τι μπορεί να κάνει κανείς εάν το νευρικό του σύστημα αρχίζει και σπάει? Να αλλάξει γειτονιά? Τα "γελάκια" απλώς δείχνουν την αμηχανία μου στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται , δεν ξέρω εάν σου έχει τύχη. Αυτά , τα υπόλοιπα -για όποιον θέλει- στο αντίστοιχο θέμα.



ο δείμος του πολίτη ... δείμο δυστυχώς στην χώρα μας επικρατεί ακόμη ο απόλυτος φόβος-τρόμος απέναντι στο Κράτος και σε αυτούς που το εκπροσωπούν σε διάφορους τομείς! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από την μία οι περιπτώσεις αγωγών κατά του δημοσίου να είναι ελάχιστες -στερώντας φυσικά μια πεπατημένη , ένα παράδειγμα να πω στον πολίτη του αύριο-και από την άλλη να έχουμε την πλήρη αποθράσυνση των ανθρώπων που διαχειρίζονται μέρος αυτής της εξουσίας που τους παρέχεται , ακριβώς γιατί λειτουργούν εκ του ασφαλούς! Δεν ξέρω εάν μπορέσω να προχωρήσω αυτήν την υπόθεση πέραν της διαδικασίας -η οποία μόλις ξεκίνησε-της ανάκρισης αλλά και εδώ να μείνει εγώ είμαι ικανοποιημένος! Και το λέω αυτό γιατί από την μια μεριά κάποιοι γιατροί όπως η υπεύθυνη του θαλάμου κατάλαβαν ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές να υπακούουν τυφλά στις εντολές των διευθυντάδων τους και από την άλλη όλα αυτά που ακολούθησαν του περιστατικού με αποζημίωσαν ηθικά ! Αυτό θέλω να βγάλω και προς τα έξω, ότι δηλαδή δεν είσαι -είμαστε πάντα χαμένοι διεκδικώντας το δίκαιο μας έστω και εάν απέναντι μας βρίσκεται το ίδιο το Κράτος. Πολίτες λοιπόν ...φοβισμένοι , ποτέ κερδισμένοι, κατά το πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι :)