11 February 2007

RED SEA RIB RALLY - 1/9/2006

Όταν τον περασμένο χειμώνα , κάπου στον Φλεβάρη , είχε ανακοινωθεί η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα, οι αντιδράσεις από τον κόσμο του φουσκωτού σκάφους ήταν ....γνήσια Ελληνικές ( όπως και η συνέχεια άλλωστε). Τα "σιγά μωρέ" ακολούθησε η " μεγάλη ανταπόκριση" και οι μεγάλες δηλώσεις ! Δηλώσεις που κράτησαν για κανένα δύο μήνες ! Έγινε μάλιστα και από τον διοργανωτή , κάποιον Ιωάννου, Έλληνα της Αιγύπτου, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο των φουσκωτών στην Αίγυπτο, μια συγκέντρωση στο Holiday Inn για να συζητηθούν θέματα της διοργάνωσης αλλά και να φιξαριστούν οι Ελληνικές συμμετοχές ! Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού δόθηκαν υποσχέσεις για συμμετοχή 7 ( το λιγότερο) σκαφών , με τον Πέτρο τον Καπλερή να αναλαμβάνει την εδώ εκπροσώπηση και οργάνωση του εγχειρήματος και μάλλον τον μόνο κατασκευαστή που είχε πάρει πολύ ζεστά το όλο θέμα. Για να μην τα πολυλογώ από της Ελληνικές συμμετοχές απέμεινε μόνο μία ( αλλά φαρμακερή ) , ένα σκάφος Top Line του Πέτρου με την επωνυμία Corsair 33 , και από την υπόλοιπη Ευρώπη δέκα τρία (13) . Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για την όλη πορεία του αγώνα και τα παραλειπόμενα του καθότι έχουν είδη αναλυθεί από τον ειδικό τύπο, με το αφιέρωμα του περιοδικού "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" ( Νο 34) γραμμένο από τον Μπάμπη Κωνσταντάτο (τον μόνο δημοσιογράφο που ακολούθησε την αποστολή) να είναι κατά την γνώμη μου το πιο πλήρες !!
Εγώ μόνο το όνομα του σκάφους και του πληρώματος που κέρδισε θέλω να παραθέσω αλλά και ένα βίντεο με στιγμιότυπα....για να την σπάσω σε κάτι Αγγλάκια που στους σχολιασμούς τους στα φόρουμς έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα από ....τις αξύριστες λέει μασχάλες του Γρηγόρη ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
TOP LINE Corsair 33 με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Οικονόμου και συγκυβερνήτη τον Αντώνη Ντρίτση !! ΜΠΡΑΒΟ παιδιά , άντε Γρηγόρη και του χρόνου ...με το 27αρι σου ;)
Υ.Γ Οι λίγες τελικά συμμετοχές ( αλλά με το βαρύ Αγγλικό πυροβολικό που ακούει στο όνομα Bladerunner Challenger) ήταν κατά κάποιον τρόπο δικαιολογημένες λόγω των πονηρών καιρών που διανύαμε την εποχή εκείνη με τις "τρομοκρατικές ενέργειες" να είναι στα επάνω τους στην περιοχή ( Αίγυπτο κλπ).


3 comments:

Markos said...

Δεν πρόσεξα ...
Στο βίντεο φαίνονται οι αξύριστες μασχάλες; :)))
Καλησπέρα.

Kapetanios said...

Και άλλα δεν φαίνονται στο βίντεο αλλά ο Γρηγόρης τα είχε ..."πολλά" χαχαχα
Καλησπέρα "Markos"

αερικο said...

Αυτοι οι Αγγλοι ασχολούνται πάντα με το κυριο θεμα μιας εκδήλωσης! :-DD