03 March 2007

Ακόμη μια φορά.

Αφορμή


Ανακοίνωση( υπό την μορφή σχολίου)

Αισθάνομαι την ανάγκη (παρότι μειοψηφία απ ότι αντιλαμβάνομαι) να δηλώσω και εγώ απ αυτόν εδώ τον χώρο την αγανάκτηση μου γι αυτά που διαβάζω αυτές τις ημέρες.
Δεν ξέρω εάν έχει νόημα να μιλώ σε ανθρώπους που το μόνο που ακούν είναι ο απόηχος τις φωνής τους ( κάπου το ξαναέγραψα αυτό) αλλά θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια και από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει το μέγεθος της ευθύνης του.
Εν τάχη.

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
Και μόνο η φωτογραφία του κειμένου αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρού κινήτρου ( πέραν του προσωπικού "συμφέροντος") γι αυτόν τον "αγώνα" , καθότι είναι οφθαλμοφανές ότι ΟΥΤΕ ο πεζός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα διέλευσης ούτε φυσικά και ο "ανάπηρος" ή η μάνα με το καροτσάκι. Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται χρησιμοποιώντας λέξεις ή εκφράσεις "συγκινησιακού" περιεχομένου να στολιστεί η 100% παράνομη και ηθικά απαράδεκτη ενέργεια της διαπόμπευσης αλλά και η δημιουργία αρχείων δεδομένων συμπολιτών μας σε μια έκρηξη "νομιμοφροσύνης" των εμπνευστών της. Είναι επικίνδυνο να συναινέσουμε στην "δημιουργία συνειδήσεων" μέσα από την " εκπαίδευση της αποδοχής να αποδεχόμαστε την καταπάτηση των ατομικών μας ελευθεριών" με στόχο την ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των Κάφελλων όπως οριοθετεί τους στόχους του ο δημιουργός του μπλογκ. Ότι θα τους "ευαισθητοποιήσει" με την δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων και προσφωνώντας τους "κάφρους" είναι σίγουρο. Αλλά μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση.!

Στο σχόλιο:
"...Αντιπροτείνετε "να ζητήσεις από ένα περιπολικό να έρθει και να απομακρύνει ΟΛΑ τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα"
Εδώ πιά, λυπάμαι, αλλά με κάνετε ν' αναρωτιέμαι σε ποιάν χώρα και σε ποιάν χωροχρονική πραγματικότητα ζείτε...."
..εκτός από την ειρωνεία ( δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και προτιμώ να διαβάζω το περιεχόμενο και να αφουγκράζομαι τον στόχο της), είναι φανεροί και οι ψευδείς ισχυρισμοί περί αδράνειας της αστυνομίας ( τέτοια θέλουν για να βγάλουν κανένα «μεροκάματο» ) καθότι ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει πραγματικότητα η αντιπρόταση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σας προκαλώ να το κάνουμε μαζί .Βέβαια για να κινητοποιηθεί η τροχαία χρειάζεται ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία και παραμονή στον χώρο "του εγκλήματος" του καταγγέλοντος :)) Αλήθεια ποια θα είναι η στάση του στην περίπτωση που κάποιος "ανάπηρος" εμποδίζεται από σταθμευμένο αυτοκίνητο? Να φωτογραφίσει την σκηνή , να κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι και να την κάνει για το μπλογκ του??

ΕΠΙ ΝΟΜΙΚΟΥ:

Σε καμιά περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι θα χρειαστεί να κάνω τον "συνήγορο του διαβόλου" σε μια προσπάθεια να αποδείξω τα αυτονόητα με μια απλώς ματιά κάτω από ένα ανθρώπινο πρίσμα.

Τέλος πάντων επειδή έχω καταλήξει ότι οι άνθρωποι αυτοί ("νομιμόφρονες") μόνο την γλώσσα του νόμου καταλαβαίνουν, θα το κάνω.

Προφανώς(?)ο-η χρήστης με το ψευδώνυμο Aqua είναι νομικός. Αλλά είναι μήπως ο μόνος? Ο νόμος 2472/97 (Περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα) αφήνει πολλά παράθυρα για διαφορετικές ερμηνείες , δέστε σαν παράδειγμα την κουβέντα που γίνεται σε νομικούς κύκλους αλλά και στην κοινωνία για τις κάμερες στους δρόμους. Θα δεχτούμε έτσι αβασάνιστα την οποιαδήποτε άποψη στην παρούσα στιγμή? Η δική μου απάντηση είναι όχι. Όχι τουλάχιστον πριν δούμε με καθαρό μάτι τις συνέπειες μιας τέτοια συναίνεσης.

Το παράδειγμα "σε απόσπασμα απόφασης της Αρχής (αριθ.44/04) όπου απορρίπτεται σαν αβάσιμη σχετική καταγγελία" εκτός ότι δεν διαπραγματεύεται την δημιουργία "αρχείου δεδομένων"( αποτέλεσμα τις ύπαρξης αυτού του μπλογκ με πλήθος πληροφοριών ικανών να δημιουργήσει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα στους καταγγελλόμενους "κάφρους"), ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ πρέπει να μας δημιουργεί και φόβο για το τι μας ξημερώνει αύριο. Διαπόμπευαν ( νόμιμα ή μη) γυναίκα πολίτη σε δημοτικό συμβούλιο και εμείς χαιρόμαστε???????? Τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους !!!Να βράσω την δικαίωση της άποψης δηλαδή και να με συχωρνάτε, δεν είμαι και τόσο νομιμόφρων!!

ΕΠΙ ΗΘΙΚΟΥ:
Το σχόλιο του nuntius το άφησα αναπάντητο στο μπλογκ μου ( εκεί έλαβε χώρα το σχόλιο του) όχι από ένδειξη αδυναμίας ούτε από λόγους αγένειας. Απλώς το άφησα "άθικτο" για να μπορεί ο αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα χωρίς την δική μου παρεμβολή σε οτιδήποτε με την μορφή σχολίου.
Θα απαντήσω εδώ λοιπόν λέγοντας τούτο:

Η στέρηση του δικαιώματος στην ζωή των ατόμων με ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ανάγκες ( μου κάθεται περισσότερο ως διατύπωση) επιβάλλεται από τους "αρτιμελείς" και τους "φυσιολογικούς" και όχι από τους παράνομα παρκαρισμένους τουλάχιστον όχι στο βαθμό που εσύ επικαλείσαι .

Η παρανομία των τελευταίων είναι τουλάχιστον ποινικά κολάσιμη και ως έτσι διώκεται από τους αρμόδιους. Ας ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους ενόχους ("φυσιολογικούς") για τους οποίους κανένας αρμόδιος δεν υπάρχει για να τους "τιμωρήσει". Εκεί χρειάζεται την συμπαράσταση μας ο "ανάπηρος" και όχι στα υπόλοιπα, όπως φαντάζομαι ότι κατάλαβες διαβάζοντας τους.

Ας συστρατευτούμε όλοι μας λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι για κάποιον αγώνα εντυπώσεων, αγώνα που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν δίνει άλλη διάσταση στην ζωή αυτών των συνανθρώπων μας. Και να πω και κάτι άλλο κλείνοντας. Εφόσον υπάρξουν συνέπειες από την δημιουργία "ομάδων δράσης" πολιτών εναντίων συμπολιτών τους στο όνομα των "αναπήρων" να είστε σίγουροι ότι τον λογαριασμό πρώτοι αυτοί θα τον πληρώσουν και όχι οι" γατούλες" οι "σκύλοι" οι "ροδιές" και οι "καπετάνιοι" οι οποίοι βεβαίως κρυμμένοι πίσω απο την ανωνυμία τους θα ξαναβολευτούν στο σαλονάκι μπροστά από τον υπολογιστή τους για να βρουν νέους αδικημένους για τον επόμενο τους "αγώνα".

Φιλικά πάντα.

"Ο κακός"


6 comments:

nuntius said...

Φίλε καπετάνιε, φίλε γάτε.
Σας ευχαριστώ που το σχόλιό μου σας έχει απασχολήσει. Ίσως και αυτό να ήταν ο σκοπός μου.
Προσωπικά δεν θεώρησα ούτε αγένεια ούτε αδυναμία την έλλειψη απάντησης του. Αντίθετα όντως εκτίμησα που δεν απαντήθηκε.
Αν μέσα στο σχόλιό μου υπήρχαν εκφράσεις συγκινησιακού χαρακτήρα δείτε το σαν φόρτιση της στιγμής. Στο κάτω κάτω αν ο Γάτος παλεύει ωμά με τη φωτογραφική του μηχανή ίσως εγώ παλεύω με τη δύναμη της γλώσσας, προσπαθώντας να συγκινήσω.
Η στέρηση του δικαιώματος στην ζωή των ατόμων με ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ανάγκες (δεν ξέρω αν το "εσύ" που ακολουθεί απευθείνεται σε εμένα) σίγουρα δεν επιβάλλεται μόνο απο τους παρκαρισμένους. Με δύο γονείς κοινωνικούς λειτουργούς ξέρω καλά τόσα χρόνια απο ποιούς και πώς δυναστεύονται τα άτομα αυτά. Και δεν μου πάει να χρυσώνω το χάπι λέγοντας τους "με ειδικές ικανότητες", "ιδιαίτερες ανάγκες" κλπ.
Επιστρέφοντας στους παρκαρισμένους δεν θεωρώ οτι είναι μόνο ποινικά κολάσιμοι. Είναι και ηθικά. Όπως βεβαίως και άλοι πολλοί, που με πράξεις ή παραλήψεις τους κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων τους κόλαση. Είτε αυτοί έχουν ειδικές ανάγκες είτε όχι.
Η κόλασή μου είναι οι άλλοι...
Ας συστρατευτούμε λοιπόν όντως όλοι. Μαζί σου σε αυτό, Καπετάνιε.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Kapetanios said...

nuntius said... Επιστρέφοντας στους παρκαρισμένους δεν θεωρώ οτι είναι μόνο ποινικά κολάσιμοι. Είναι και ηθικά.

Νομίζω ότι εδω θα συμφωνήσουν άπαντες (εμου συμπεριλαμβανομένου).

Kapetanios said...

Μαύρος Γάτος said... Καπετάνιε" λυπάμαι αλλά μετά από τους βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σου εναντίον μου και τον τρόπο που φέρθηκες απέναντί μου, και μάλιστα επανειλημμένα, δεν θα διαβάσω καν το σχόλιό σου. Δεν έχω καμμιά διάθεση ούτε κανέναν λόγο να χαλαστώ πρωί πρωί. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε διεξοδικά, και σε πολλά διαφορετικά μέρη, που όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψάξουν και να τα βρουν.

Δεν σβήνω λοιπόν το σχόλιο, ποτέ μου δεν έχω σβήσει σχόλιο, αλλά θέλω να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι δεν πρόκειται να το διαβάσω.
Σάββατο, Μάρτιος 03, 2007 1:50:00 μμ

Kapetanios said...

Μαύρος Γάτος said... Δεν σβήνω λοιπόν το σχόλιο, ποτέ μου δεν έχω σβήσει σχόλιο, αλλά θέλω να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι δεν πρόκειται να το διαβάσω.

Δώσε μου τότε την δυνατότητα να το σβήσω εγώ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νομίζεις ότι μου κάνεις και την χάρη να με "φιλοξενείς". Τι μπορεί όμως να περιμένει κανείς από ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να την πέσουν σε συμπολίτες τους.
Μόνον αγένεια. Εάν ήθελες να ΜΟΥ εκφράσεις την δυσαρέσκεια σου και την άρνηση σου να δεχτείς( και δέχομαι σημαίνει διαβάζω)κείμενο μου μπορούσες να μου στείλεις ένα mail.
Η δημόσια τοποθέτηση σου τι στόχο έχει? Μήπως τον ίδιο που έχει και ο "αγώνας" σου?
Θα σε παρακαλέσω να μου δώσεις την δυνατότητα της αυτοδιάθεσης δίνοντας μου την δυνατότητα ( στο μπλογκ μου αλλά και σε άλλα υπάρχει)να αποσύρω εγώ το κείμενο μου....ή μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι- δέχεσαι ούτε και αυτό.?
Περιμένω να με ενημερώσεις.
Σάββατο, Μάρτιος 03, 2007 4:48:00 μμ

Όπερ και εγένετο δια χειρός Kapetanios

Anonymous said...

+1

...ανησυχώ με την τάση των ημερών μας - της θεσμικής αδιαφορίας και της αντικατάστασης των υπευθύνων από τους "αυτόκλητους"...

Κάτι από σχολή "δημοσιογραφίας" Τριανταφυλόπουλου μου βρωμάει στην όλη ιστορία...

ΥΓ. Παρ΄ όλα αυτά υπενθυμίζω το προφανές . Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πλειοψηφιών που προστατεύει τις μειοψηφίες

Kapetanios said...

Κ ο ρ μ ο ρ ά ν ο ς... καλώς ήρθες.
Δυστυχώς η χρήση κλισέ εκφράσεων και η γενικότερη επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται εμένα μου θυμίζει "δημοσιογραφικές" εκπομπές μεσημεριανής ζώνης του star και του alter!
Φαίνετε ότι ΚΑΙ το μπλογκοχωριό δεν μπορεί να διαχειριστεί το όπλο της δημοσίευσης. Κατά τα άλλα μας φταίει το χάλι της τηλεόρασης.
Μόνοι μας προλειάνουμε το έδαφος για την χειραφέτηση του διαδικτύου !Λυπάμαι αλλά εφόσον δεν μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας να περιορίσουμε εαυτούς στο πλαίσιο του σεβασμού της ιδιοτηκότητας του συμπολίτη μας και κρυβόμαστε πίσω από παράνομες ή έστω και νομιμοφανείς ενέργειες διαπομπεύοντας τον ( για να «αντισταθούμε» στους «κακούς»!!!) , τότε δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε για το αναπόφευκτο.
Καλησπέρα