15 May 2008

Και η αλήθεια έχει την τιμή της..

..ή αλλιώς
και η ξεφτίλα έχει την αξία της.
Βέβαια η πιθανότητα να ξευτελιστείς χωρίς να πάρεις φράγκο είναι ιδιαίτερα μεγάλη!
Για την κυοφορούμενη εκπομπή λέω, του Αντ1 "ορός της αλήθειας" που προβλέπεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι και φιλοδοξεί να αξιολογήσει-κοστολογήσει την διάθεση του Έλληνα να ξευτελιστεί ΚΑΙ δημόσια!
Η τραγικότητα των συμμετεχόντων στην εκπομπή βρίσκετε ακριβώς στην απάντηση μιας παίχτριας του παιχνιδιού "The moment of truth" στην Αμερική( προβάλλετε εδώ και καιρό, κι αυτής της εκπομπής τα δικαιώματα αγόρασε ο δικός μας σταθμός)
Η οποία αφού έχει ήδη προλάβει να διασύρει , (φιλοδοξώντας να κερδίσει 100 χιλ ευρώ, με τις απαντήσεις της) οικογένεια, άντρα και τον εαυτό της τον ίδιο, απαντά στην ερώτηση "θεωρείτε τον εαυτό σας καλό άνθρωπο" , ΝΑΙ!
Το κοινό αλαλάζει , ο πατέρας της κοπέλας μονολογεί γνέφοντας θετικά για το σωστό της απάντησης της κόρης του ( ίσως για να το πιστέψει ο ίδιος) , τα δευτερόλεπτα περνούν μέχρι «το τέρας» αποφασίσει ποια είναι η αλήθεια , και…
Τα χάνει όλα !!!
100 χιλιάδες ευρώ κέρδιζε η «αληθινή» απάντηση σε αυτό το εύκολο ερώτημα και το «τέρας» αποφάσισε ότι η απάντηση της κοπέλας ήταν ένα ψέμα.
Δεν ξέρω την συνέχεια της ζωή αυτού του ανόητου ανθρώπου αλλά δεν έχω και κάποια περιέργεια να την μάθω.



10 comments:

demetrat said...

Εδώ να δείς τι ξευτίλα έχει να πέσει,γιατί ως γνωστόν, εμείς οι ελληνάρες, ό,τι κάνουμε το κανουμε με περισσότερο πάθος.
δ

Anonymous said...

αναρωτιόμουν πολλές φορές πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς στο βωμό της τηλεθέασης, της (όποιας)οικονομικής απολαβής, της πρόσκαιρης δημοσιότητας, της ψευδαίσθησης τέλος πάντων της ευφορίας που δημιουργούν τα φώτα της τηλεόρασης.......
έπαψα να αναρωτιέμαι πλέον.... απλά δεν την χρησιμοποιώ ούτε καν για βάση για τα σεμεδάκια μου (τι κρίμα που άλλαξαν το σχήμα της - τουλάχιστον παλιότερα έστω και γι΄αυτό έπιανε τόπο).....
και ο λόγος που σταμάτησα να αναρωτιέμαι είναι γιατί δε μπορώ να το συλλάβω...πόσο πιο κάτω, πόσο πιο πίσω, πόσο πιο μακριά ...μπορεί να φτάσει κανείς για χάρη της.......

Unknown said...

Ότι μλκία αναπτυχθεί στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού δε θα ξεχάσουμε να την ενστερνιστούμε πάραυτα...

diva said...

...Σε τι κόσμο ζούμε πατέρα....

Kapetanios said...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέθοδος με την οποία "ανακαλύπτεται" ο ψευδής λόγος του παίχτη.
Κάπου διάβασα ότι υπογράφει σχετικά έγγραφα που τον δεσμεύουν( ποινικές ρήτρες?)να αποδεχθεί σε κάθε περίπτωση την ετυμηγορία του "τέρατος"
Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν ο παίχτης υποβάλλεται πριν το παιχνίδι στην μέθοδο του "πολύγραφου" , μια μέθοδος που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 στην -που αλλού- Αμερική και από τότε έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα.
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι βέβαια( όπως η μαγνητική τομογραφία) αλλά αφορούν περισσότερο κρατικούς μηχανισμούς καταστολής και δύσκολα θα πίστευα ότι θα εφαρμοστούν στην συγκεκριμένη τηλεμαλακία

Αλήθεια ρε παιδιά
Πως μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι αναβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής του με 50-100 χιλ ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από την δουλειά του, αλλά τα βρήκε ή του τα χάρισαν για να ξευτελιστεί δημοσίως??!
Τι νομίζουμε ότι είναι το χρήμα τελικά??
ΜΙΑ (από τις δεκάδες) παράμετρος είναι(και μάλιστα απο τις πιο "έυκολες", εαν το σκεφτεί κανένας, τουλάχιστον για τους περισσότερους ) και όχι η παράμετρος που θα καθορίσει το σύνολο της ζωής μας.
Δεν ξέρω τι σκατά νόμιζε αυτός ο ανόητος άνθρωπος, ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ, ότι θα κερδίσει φεύγοντας από την εκπομπή με 100 χιλιάρικα στην τσέπη??
Το γεγονός ότι συμμετείχε και η οικογένεια της στην εκπομπή νομίζω κατά την φτωχή μου γνώμη ότι αποτελεί ένα δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο διαπαιδαγωγήθηκε.

Καλημέρα σας και καλό ΣΚ
:))

demetrat said...

Κοίτα, άμα μου δίνανε εμένα 100000,θα την αναβάθμιζα τη ζωή μου, και καθόλου δεν θα είχα σκανιάσει, άν ήταν δεδουλευμένα γιά να τα χαρώ περισσότερο.Το ανάποδο θα μου έδινε τρομερή χαρά.
Όμως δεν θα άντεχα ούτε την ξευτίλα του καθρέφτη μου, εγώ κι αυτός,όχι να γίνω διεθνές σουργούνι.Απαπαπαπα πα.
δ
(φαντάζομαι, πως αυτός ο άνθρωπος,τέτοιος σκατάς που ήταν,μιά οικογένεια σκατά θα είχε φκιάσει, οπότε, όοοολοι μαζί μετά θα πηγαίνανε στα σκατάααα μαζί με τα δολαρούλια.Αμ! ζούν ανάμεσά μας καπετάνιεεε, και είναι περισσότεροι από μας.)

Kapetanios said...

Τα σκατά είναι με ρίγανη?? :)
Κοίταξε μανδαμ D
Η φτωχή μου άποψη είναι ότι εάν τα 100Κ δεν προέρχονται από μια σταθερή πηγή εσόδων[1] ΔΕΝ βελτιώνει την ζωή ΚΑΝΕΝΟΣ στο ελάχιστο( σε βάθος χρόνου)
Νομίζω ότι με τα κεφαλαία γράμματα που βάζω γίνομαι αρκετά σαφής! :)
Αυτό ας το έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί που τρέχουν ή θα τρέξουν να εξασφαλίσουν κάποιο αντίτιμο της προσωπικής τους ξεφτίλας !

[1]
Άλλη μια φτωχή μου άποψη είναι ότι ο άνθρωπος που δεν έχει εξασφαλίσει κάποια ικανοποιητικά έσοδα ( τέτοια που δεν θα του επιτρέψουν να ξεφτιλίζεται για χάρη τους) έως τα 30 του , ΔΕΝ θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί τα 50-100Κ τον κ@λο του κάτω να χτυπά !
Το πολύ πολύ να πάρει κανα ακριβό αυτοκίνητο που θα του τρώει ακόμη και αυτά που θα βγάζει όταν ξαναεπιστρέψει απ εκεί «που ποτέ δεν έφυγε» ;)
Αυτό για αυτούς που θα βιαστούν να απαντήσουν το κλασικό : ας είχα εγώ 100Κ και θα σου έλεγα τι θα έφτιαχνα :))
μπονζουρ στην ορεα Κρήτη

demetrat said...

Τα φιλιά μου απ τον αγαίρωχο Ψηλορείτη καπετάνιο μου.
:))

demetrat said...

Μη λές μεγάλα λόγια για το μέχρι τα 30,γιατί ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗ ΝΟΥΡΑ(με τα κεφαλαία ελπίζω να γίνομαι πλήρως σαφής).
:))

Kapetanios said...

Μαύρο φίδι που τον έφαγε ( μικρά αλλά με βαθύ νόημα :)
Σε προσωπικό επίπεδο, ούτε 2 μηνιάτικα μαζεμένα δεν θα άφηνα να διαχειριστεί από μόνος του 30αρης που δεν θα έχει έσοδα τέτοια που να μην του επιτρέπουν να ξεφτιλίζεται για χάρη τους.
Και ο εξευτελισμός δεν είναι μόνο η συμμετοχή του-της σε τηλεμαλακίες που υπόσχονται "εύκολα" κέρδη ( κυκλοφορούν μπόλικα από δαύτα και στις εγχώριες "υπερπαραγωγές").
Η διατήρηση του πήχη της προσωπικής μας αξιοπρέπειας σε χαμηλότατα επίπεδα επιτυγχάνεται και με έναν τρόπο ζωής που γνώμονας του είναι το "βόλεμα", η "καλοπέραση", η "τεμπελιά", το "εύκολο", το "φυγόπονο", η "ολιγάρκεια" κλπ.
Και οι άνθρωποι που ως βάση της ζωής τους τα παραπάνω δεν αργούν να βάλουν τον πήχη ακόμη χαμηλότερα.
Είναι ζήτημα χρόνου και συγκυρίας